top of page

OBDOBÍ BERANA


Pěkný středeční den! Už několik dnů nám ve vzduchu řádí beraní energie. Jaké jsou? V čem přesně na nás působí? K čemu nás nabádají? Na co se máme pod jejich vlivem soustředit?


Aktuální konstelace nás postupně tahají do nových začátků, do zamyšlení se nad tím, co potřebujeme rozjet. Beran je vždy symbolem zrodu a počátku. Toto první znamení zvěrokruhu se rodí do období jara, do období, kdy se příroda probouzí po dlouhé zimě. Planetou Beranů je Mars, což je rudá planeta, kterou lze často vidět pouhým okem, jak načervenale září na večerní obloze. K vlastnostem Marta patří iniciativa, schopnost se prosadit, odvaha, síla, energie, ale také radost ze života. Beran symbolizuje probuzení sil.

Měsíc Berana trvá od 21.3. do 20.4. a přináší po dlouhé zimě konečně návrat zpět do žvota. Semena, která dřímala v zemi začínají tyto dny klíčit a se vší silou se derou na světlo. Poupata zářivých barev jsou pak jednoznačnými posly jara.


Tělesně energie působí na hlavu, oči, zuby, krev, ale také naše svalstvo a žlučník. Právě v tomto období bychom měli začít s nějakým sportem, pokud nesportujeme, nebo dělat alespoň aktivitu, která protáhne naše tělo a uvolní ztuhlá svalstva. Důležité je se také tyto dny starat více o své zažívání, neboť žlučník je orgán, ve kterém se hromadí potlačený vztek. Může nám pomoci detox, ale také právě již zmiňovaná sportovní aktivita, díky které ze sebe vybijeme potlačenou energii.



Co se týče duchovního rozvoje, měli bychom se zaměřit na otázky související právě s novými začátky:


  • Co nového byste teď chtěli začít, čemu byste rádi věnovali energii?

  • Kde potřebujete lepší schopnost se prosadit?

  • Jak zacházíte se svým vztekem?

  • Jak si udržujete tělo v dobré kondici?



Toto období se chopte iniciativy a začněte s tím, co jste již dlouho odkládali a valili před sebou. Nevymlouvejte se na současnou situaci, když se chce, vše se dá nějakým způsobem zařídit. Nemusíte hned cvičit v posilovně, můžete si zacvičit doma. Není potřeba hledat důvody, proč to dělat nemůžete. Prostě začněte. Nemusí to být hned podle Vašich představ, ale důležité je vůbec začít. Využijte sílu svých myšlenek a odvážně převezměte vedení.




Autor textu: Tereza

Autor obrazu: Ricky Martin

bottom of page