top of page

OBDOBÍ LETNÍCH LÁSEK - Slunce ve Lvu



Slunce ve znamení ohnivého Lva. Toto období ve mne probouzí pocit, že nám naplno nastává léto – se všemi těmi letními láskami, které jsme zažívali jako náctiletí, večery u ohně, zapadajícím sluncem a rudě zbarvenou oblohou, vychlazeným pitím, jemným vánkem, který nám čechrá vlasy a zvuk vody, ke které se blížíme, abychom zchladili své rozpálené tělo. To je léto a astrologicky období, kdy se Slunce přesunulo do znamení Lva.


Ano, znamení Lva se nachází pod vibrací čísla 5, které představuje flirt, sexualitu, ohnivost ve všem, co děláme, ale také rozvíjení naší identity a tvůrčí stránky osobnosti. Toto období miluju! Nevím, jestli je to tím, že v horoskopu mám také Lva postaveného a proto je tam jakési dětinské snění a romantické rozplývání se, nebo jsem jen zblblá tím počasím, ale tento článek píšu v příjemné nostalgii a vzpomínání. Nicméně.. přesouvám se zpět na zem a k astrologii - ať Vám mé výplody dávají vůbec smysl. :)



Zrozenci Lva, kteří od dnešního dne slaví svá narození, jsou hrdí, hraví a vždy připraveni na jakékoli dobrodružství a společnost. Nesmí však být do ničeho tlačeni, potřebují si rozhodovat sami.


Tento měsíc je příznačný flirtováním, užíváním si a hledáním skrytého potenciálu, který tento měsíc můžeme velmi dobře objevit. Hodně se vztahujeme k sobě, ještě více než předtím, pokračujeme tedy dráhou sebepoznání, což může tento měsíc nadělat celkem problémy s vážnějšími a konzervativnějšími jedinci vedle nás. Pokud najedeme na změny a na hledání svého pravého já, je potřeba s druhými dobře nastavit hranice a hlavně spolu komunikovat. To je základ dobrých a spokojených vztahů.


Lev je představitelem Krále a Královny – spojit se se s těmito archetypy je velmi důležité. Uvědomíme si tak svou hrdost, důstojnost a vznešenost. Možná s tím ale i své ego, které se tyto dny více dostává na světlo.


Pocítit svou pýchu můžeme nejvíce v komunikaci. Ve Lvu se nám totiž kromě Slunce pohybuje i Merkur, takže máme vskutku ohnivé postavení. Komunikujeme vášnivě, pod emocemi, tak jak to zrovna cítíme. Lev v Merkuru je sebejistý, hrdý, ví moc dobře co chce a ostatními se málokdy nechá zastrašit. Jede si to svoje a vůbec mu to nevadí. Pokud překročí hranici, ovládá ho ego, které je pak spíše ničitelem, než pomocným faktorem.


Do 4.8. bude naše vyjadřování jasné, stručné, ale i zábavné a sebejisté. Snadno se seznámíme, lehce nám půjde vyjádřit své skutečné pocity, někdy možná až s velkou upřímností. Co je ale důležité, tato planetární konstelace s těmi ostatními, které jsou zrovna aktuální, nás směruje více k nám samým. Podívat se, co chceme „my“ - co očekáváme od vztahu, v práci od kolegů, v čem jsme my spokojení a v čem je nám vlastně dobře a naopak.


Pokud je něco, co nám vadí, v tomto období je velmi časté, že se ozýváme a není nám to vůbec blbé. A já tomu fandím. Jen jak jsem psala - je nutné hlídat ego, aby jsme nepřestřelili příliš a zbytečně si nezavařili.



Užijte si krásné, letní dny a já se těším v neděli u karet!

Autor: Tereza

Obrázek: Leon Devenice

bottom of page