top of page

OBDOBÍ - SLUNCE V BÝKU



Krásnou středu. Slunce nám dnes okolo půl 5 ráno přešlo do Býka. Do znamení, které je spjato, stejně tak jako Kozoroh a Panna, s přírodou, zemí, ukotvením, stabilitou a jistotou.


Síla Býka souvisí s požitkem a radostí ze života. Lidé narození ve znamení Býka překypují láskou ke krásným věcem, dokáží si plně vychutnat vše, co jim život nabízí, jsou to typičtí požitkáři. Často a rádi sbírají krásné a cenné předměty, oceňují umění, detaily, jednoduché linie, k jejich vlastnostem patří tvrdohlavost, vlastnictví, smyslnost, snaha o zabezpečení, stálost, tradice a vnitřní a vnější hodnoty. My všichni se v tomto období můžeme více zaměřovat na smyslovou stránku svých životů. Vnímat kolem sebe vůně, poslouchat zpěv ptáků, vidět krásu věcí kolem nás, pochutnávat si na nedělním obědu a lahodném vínu či si mnohem silněji užívat dotek svých blízkých.


Energie nás také následující týdny povedou k přemýšlení nad svou budoucností a nad stabilitou našeho života. Častější je v tomto období řešení majetku, investic, financí, domova a bydlení.


Zdravotně stojí Býk za krkem, šíjí, hrtanem, ústy, mandlemi, štítnou žlázou, jícnem, slinnými žlázy, hlasivkami, ale i ženskými orgány. Je to znamení související s 5. čakrou, která je symbolem komunikace se světem. Pokud správně nevyjadřujeme své potřeby, může se právě v oblasti úst a krku objevit zdravotní nerovnováha.


Býk je zároveň znamení související s hodnotou. Špatně postavené znamení Býka v horoskopu způsobují pocity nedostatečnosti, nehodnoty, snížené sebevědomí, ale i problémy s váhou.


 

A na jaké otázky bychom si v tomto období měli zodpovědět?


  • Jaké vnější a vnitřní hodnoty jsou pro Vás důležité?

  • Co musíte dělat, abyste se cítili sebejistě a plnohodnotně?

  • Jak se cítíte v prostoru, který obýváte?

  • Jak si můžete zařídit svůj domov, aby byl krásnější?

  • Jaký je Váš vztah k přírodě? Jak se k ní chováte?

  • Uvědomujete si své smysly a využíváte je všechny?



A jak využít energie Býka?


  • Pečujte o sebe – dopřejte si masáž, kvalitní spánek, dobré jídlo a pití.

  • Dělejte dlouhé procházky, travte více času v přírodě.

  • Pečujte o rostliny, zasaďte kytičky do bytu/na zahradu/balkon.


 

Krásné dny!


Autor: Tereza

bottom of page