top of page

OBRATY, ZVRATY, ZMĚNY – KONJUNKCE JUPITER A NEPTUN



Už je to tady zase. V našich osobních životech dochází ke změnám, které nás mají posunout opět o kousek dál. Některým už změny začaly, jiným se teprve dít budou. Záleží hodně i na tom, co pro změny uděláme, nicméně příležitosti k nim budou velké. Takže všichni, kdo chceme některé věci ve svém životě uchopit lépe, žít lépe, cítit se lépe… právě teď je ta příležitost!


Nad našimi hlavami se pomalu spojuje v konjunkci planeta Neptun a Jupiter. Naposledy se přesně v této podobě tato konstelace děla před 166 roky. Je to tedy poměrně důležitý planetární aspekt, který už od začátku března pociťujeme víceméně všichni.


V hlavní roli je sbližování se, větší empatie či propojenost s lidmi kolem nás. Válka na Ukrajině není jedinou situací, která nás má ještě více vtáhnout do pomoci druhým a pochopení některých věcí, které už započaly před 2 lety. Každý budeme prožívat proměnu, kterou tato konstelace slibuje, avšak trošku v jiném duchu. Je vhodný čas na to jít do hloubky a přemýšlet nad tím jak žijeme. Jaké máme hodnoty, priority či pohled na svět/na lidi? Nemění se jen jeden pohled, mění se celé naše paradigma vnímání.



Co můžeme udělat pro to,

abychom konstelace využili na maximum?



Zamysleme se nad tím, kde máme mezery.


Co pořád opakujeme?
Jaké vzorce chování nám na sobě vadí a nejde nám se jich zbavit?

A záměrně píšu - co chceme změnit na sobě. Pokud bychom hledali chybu u druhých, nic se v našem životě nezmění. My reagujeme na druhé, my prožíváme to, co k nám z vnějšího světa míří. My přitahujeme to, co potřebujeme. Až to potřebovat nebudeme, tedy naučíme se fungovat jinak, nebude se to v našem životě pořád opakovat.


U spoustu lidí se v tomto čase dějí v životě poměrně velké změny. Rozpady vztahů, těhotenství, narození miminek, ale také úmrtí, zdravotní problémy, stěhování či finanční těžkosti a změny v práci. To je pouze výčet hlavních témat, které se aktuálně u mě v poradně řeší. Když to však shrneme pod tuto konstelaci, nejde o nic jiného než o planetární „bouři“, která nás navádí jít novým životním směrem. Abychom byli v poměrně krátkém čase moudřejší a uvědomělejší, potřebujeme popostrčit. Ideální je nebránit se a vzít věci do svých rukou. Nečekat, že se samo stane, ale jednat.


Zároveň, když budeme pozorní, můžeme velmi pěkně postřehnout, jakým způsobem náš svět a zavedený systém v něm doopravdy funguje. A buď se rozhodneme, že budeme ve velké míře jeho otroky nebo ne. Možnost tu je.


Jak vnímáte toto období Vy? Pociťujete tlaky na svou osobu?


Krásnou středu!

Autor: Tereza

bottom of page