top of page

OSTARA - JARNÍ ROVNODENNOST (20.3.2022)


Dnešním dnem nám začíná období JARA. Dny budou postupně delší, noci kratší. Slunce nám vstupuje do znamení BERANA - 1. znamení zvěrokruhu. Po astrologické stránce uzavíráme naplno rok 2021 a začínáme se celým svým srdcem věnovat tomu, co nás čeká v roce 2022.


SLUNCE ve znamení BERANA přináší nový, svěží vítr do našich životů. Beran je symbolem inovátorství, nápadů, neotřelých myšlenek a též obrovské životní energie. Jsou to odvážlivci každým coulem, lidé s obrovským srdcem na dlani, kteří se nebojí zariskovat a získat tak to, po čem touží. Někdy se sice bezhlavě vrhnou do něčeho, co není úplně reálné a postavené na pevných základech, ale to jim nevadí. Dokáží se velmi rychle oklepat. A hlavně - oni sami se v těhle situacích vyloženě vyžívají. Jakmile chvíli stojí, cítí se nesví, proto je i potřeba, aby si našli takové aktivity, kde mají možnost pohybu a svobodného prostoru.

Tyto beránkovské energie, které jsem popsala výše, budou nyní působit i na všechna ostatní znamení zvěrokruhu. Cítíme energii, odvahu a hlavně máme chuť něco změnit a "být svobodní". Využijte tyto dny k tomu, abyste se pustili do všeho, co odkládáte, do věcí, které stojí a žádají si Vaši pozornost.


S prastarým pohanským svátkem Ostara, který připadá taktéž dnešnímu dni, vítáme slunce zpět do našich životů a děkujeme za světlo převažující nad tmou. Oslavujeme nový život a ženskou plodnost. Je to období, kdy se oheň a vášeň vrací zpět do našich životů. Otevřme se novému vnímání, myšlenkám a lepšímu stylu svého života. Zapalme si dnes svíčku jako rituál přivítání světla a zapřemýšlejme nad tím, co bychom chtěli změnit. Je na to vlivem aktuálních energií vhodný čas.



Autor: Tereza

bottom of page