top of page

OTOČKA ZPĚT


Směr zpět, dolů, pohled do hloubky, návrat minulosti.


To je retrográdní směr planet, aktuálně Pluta, Saturna a Merkura, kteří do jednoho působí energií zkoumání. Pod jejich vlivem jsme vedeni k reorganizaci svého života, ke zkvalitňování všeho, co není úplně dotažené a promyšlené a v neposlední řadě k zamyšlení se nad tím co říkáme a co si myslíme.



Retrográdní neboli zpětný chod planet nás vždy nutí zastavit a přemýšlet více nad svým životem. Jak ho máme uchopený a jak na některé věci nahlížíme. Je to něco jako když potkáte nového partnera, o kterém v první chvíli tvrdíte, že je to to nejlepší, co Vás potkalo – jak je krásný, hodný, chytrý, úplně dokonalý a zajdete za kamarádkou na kávu a ona Vám řekne: „super, moc Ti to přeju“, ale zároveň Vás upozorní, abyste zbrzdila a sundala růžové brýle. Tak tohle přesně retrográd planet dělá. Zabržďuje nás, abychom více analyzovali své postoje, myšlení, abychom se fakt zastavili a řekli si sami pro sebe: „tyjo.. je to opravdu tak super, jak já si tady myslím? Nelžu si tak trochu? Nepřikrášluju si to?“


Energie působí samozřejmě nejen na partnerské vztahy, na kterých byl uveden výše příklad, ale nutí nás to teď nejvíce do 23.6. prozkoumat svou práci, finanční situaci, zdravotní stav, také to jak se cítíme, jak nám v našem životě je a jestli náhodou tam není něco, co by chtělo trochu pozměnit. Kriticky zkoumáme, ptáme se a pravdivě si odpovídáme. Nebo alespoň jsme k té pravdě vedeni a vyplatí se si teď nic nenalhávat.


RETROGRÁD = plány před stavbou
PŘÍMÝ SMĚR = stavba samotná

Říká se, že pokud jsou planety v retrográdu, máme hlavně analyzovat a přemýšlet. Jako když stavíme dům – aby mohl dobře stát a vydržel co nejdéle, je třeba se nejdříve pořádně zamyslet nad tím kde ho postavíme, je třeba prozkoumat zda je v námi zvoleném místě vůbec vhodná půda na stavbu, pak musíme načrtnout, jak má vůbec dům vypadat, vybrat vhodný materiál a teprve potom se jde stavět. Retrográd jsou plány před stavbou. Přímý chod planet je stavba samotná. Proto se netlačte k žádným velkým řešením pokud Vám teď nepůjdou, ale srovnejte si, co chcete jinak a na čem je třeba zapracovat, co je dobré pozměnit, zkvalitnit, lépe uchytit, ale i v čem si něco nenamlouvat a podívat se na to zpříma tak, jak to opravdu je. Hodně reorganizovat budeme do 23.6., nicméně až do poloviny října, kdy se k planetám ve zpětném chodu přidá ještě Jupiter, celkově změníme svůj život, abychom se pak od října rozjeli úplně novým životním směrem.



Přeji Vám krásné, slunečné dny!

Autor: Tereza

bottom of page