top of page

PÁTEK 29.11.2019

Dnešní krásně, složité datum s sebou přináší krásný, podzimní den. Slunce stojící ve Střelci nás nabádá jít za hranici sebe samých, Luna v Kozorohu toto vše usměrňuje a naší aktuální rozlítanosti a hravosti dává jasný směr a plán.


Venuše v Kozorohu se potkává v trigonu s Uranem v Býku a Merkur ve Štíru se dostává do sextilu se Saturnem v Kozorohu. To nám říká, že tempo posledních dnů bylo hektické a chaotické, a v dnešním dni přijde to ono uvědomění kde jsem a co tam dělám. Uvědomujeme si, za co vůbec teď bojujeme, co nového si do svých životů protlačujeme a možná se i nebráníme lehkému úsměvu, co velkého nás v budoucnu čeká. Rok 2019 je o završení, i přesto, že stojí pod rozlítanou a velmi činnou trojkou, stojí nad ním bezkompromisní Viselec, který musí v mnoha životních oblastech sklopit hlavu a nechat odejít vše zastaralé a nevyhovující. A to ať už se jedná o postoje, změnu myšlení, nový úhel pohledu, nový životní styl nebo o změnu bydlení, práce či partnerství. Chce to obměnu, chce to risk, chce to něco, co nebude vylhané, ale pravdivé a skutečné.


Rok 2020 bude symbolicky o práci a stabilitě. Vše nové budeme muset usměrnit, vše objevené zpracovat a také být trpěliví v tom, co načínáme právě teď. Pravděpodobně přišly věci, které nás učí dívat se na věci jiným úhlem pohledu, dost možná více se smyslem pro humor. A nechci říct nezodpovědně, spíše bych volila slovo živě. Proč tady žít mrtvý život, když vlastně můžu žít? Chytit všechno do svých rukou, když to celé je vlastně na mě? To já jsem strůjcem své další cesty, to já si tady lajnuju směr, kterým se dál vydám. Můžu zůstat tam kde jsem, ale jedině s tím vědomím, že se mi to takhle líbí a vyhovuje mi to. Protože jestli ne.. tak pak se budu muset zamyslet a otočit svůj vůz na jinou stranu.


Čeká nás, i přes nějakou práci, spontánní, rychlý a překvapivý víkend. Nehrotíme každé slovo a zatváření, máváme rukou a usmíváme se, jsme odvážní, protože domněnky a očekávání jdou tyto dny stranou. Nějak se to vyvrbí, nějak to bude. A to je fajn. 🙂


Hezký pátek!

Autor: Tereza

bottom of page