top of page

PÁTÝ ROZJEZD - Neptun přímý směr




Je opravdu dobré žít za každou cenu v naprosté realitě?

...



Moc Vás zdravím u dnešního večerního článku! Dneska když ten článek píšu mám po delší době chuť se opět rozepsat. Je vidět, že se Neptun, 5.planeta, která couvala, znovu rozjíždí přímým směrem! Díky bohu za to! Ve svém horoskopu mám tuto planetu postavenou na kreativitě a pokud zrovna na obloze couvá, je má kreativní složka osobnosti tak nějak pozastavena a mé nápady stojí, což pro mě není nic příjemného. Přijdu si pak, s nadsázkou řečeno, jak chodící tělo bez duše. Nicméně půjdeme na to popořádku, ať Vás nepletu.




Co to znamená, když Neptun 5 měsíců couval

a co se bude dít, když se zase rozjíždí?



Neptun je planeta pojmenována podle římského boha moří Neptuna a je nejvzdálenější planetou ve Sluneční soustavě. Je patronem duchovního rozměru lásky, umělecké inspirace, mystiky, hluboké víry, vášně, tajemství a všeho, co má zůstat skryté. V moderní astrologii je nazývána planetou traspersonální, neboť boří a nově staví. V našich horoskopech ukazuje na oblast, kde u nás probíhá odklon od reality, svítí na místo, kde si nalháváme a vytváříme iluzi. Také však na to, kde a jakým způsobem budeme kreativní.


Tato planeta teď jela od 25.6.2021 pro nás všechny ve zpětném chodu a od zítřka (1.12.2021) se opět pomalu rozjíždí přímým směrem. Co to pro nás všechny znamená?


Když couval Jupiter, pociťovali jsme ve svém životě prázdno a jakýsi neuchopitelný pocit marnosti. Nic nemělo smysl, nenacházeli jsme potěšení. Když couval Merkur, zadrhávala se komunikace, věci nešly vyříkat. Se Saturnem jsme byli donuceni utvořit ve svém životě nový řád, nové fungování.


Když couvá Neptun, ...


tak během jeho retrográdní cesty všichni zjišťujeme, jak věci opravdu jsou. Vše je naservírováno surové, nepřikrášlené, takové jaké to je ve skutečnosti. Chybí pentličky a mašličky, s Neptunem jsme všichni nazí – jako Adam a Eva v ráji. Vidíme všechno. Při Neptunovo couvání si nelze nalhávat. Spousta lidí si proto za poslední měsíce prošla ošklivým vystřízlivěním, ukázala pravda, opradová realita. Sice možná nehezká, ale taková, jaká skutečně je. To co nemělo pevné základy, bylo vlnou nekompromisně smeteno.


Retrográdní chod Neptuna vždy přirovnávám k situaci, kdy se dozvíme, že Ježíšek neexistuje a dárky ve skutečnosti nosí naši rodiče. Nebo k období, kdy opouštíme svůj první vztah a jsme zbaveni pocitu, že každý vztah, který začneme, je navždy. Jsou to kruté doby, když Neptun couvá, na druhou stranu však i toto je v životě důležité a jednou za čas se vyplatí slézt z toho růžového obláčku a stát pevnýma nohama na zemi.


Nicméně s rozjezdem Neptuna se opět dostáváme tak trochu nahoru na nebesa a zcela s omámeným pohledem a pocitem, že to bude dobrý, se uklidňujeme. Surová pravda ne vždy je přinosná. Když je nám naservírovaná každý den, ve všem co děláme, máme pocit, že se naše sny nemohou splnit a proč malovat tenhle obrázek, když stejně jednou umřeme a naše díla přijdou do popelnice. Chybí nám víra, jsme ochuzeni o sladké pocity nevědomosti. Ale člověk potřebuje snít a doufat, že to bude dobré. A proto se vracíme zpět na obláček a začínáme tvořit, být kreativní, najednou vidíme smysl a nabýváme dojmu, že nic není tak špatné, jak to vypadá. A tato víra, pokud jí není příliš, uzdravuje. Naše duše a naše těla.


Neptun bude přibližně do ledna jako ostatní velké planety ve stínové fázi, nemusíme proto změnu cítit hned, ale přece jen se nám ve spoustě věcí uleví. Tlak pomalu odchází, zasněný pohled a víra se vrací.



Pěkný večer!

Autor: Tereza


 

ODKAZY:


PRVNÍ ROZJEZD (Pluto) - ZDE DRUHÝ ROZJEZD (Saturn) – ZDE TŘETÍ A ČTVRTÝ ROZJEZD (Jupiter a Merkur) - ZDE

bottom of page