top of page

RETROGRÁDNÍ PLANETY aktuálně


Překážky, zkoušení z vytrvalosti, píle a odhodlání, objevování svých skrytých stránek osobnosti, šťourání se ve svém vlastním nitru, uchopení manipulace a uzavírání všeho, co nemá již pokračovat. To je ve zkratce a velmi obecně řečeno retrográdní chod planet, který nám opět jako každý rok postupně začíná.


Aktuálně nám couvá na nebi Pluto (29.4. - 8.10.). Planeta manipulace, moci, podvědomí či zasutých vzorců chování, které nás při naší nekontrole přicházejí navštívit a připomínají nám, že pocházíme z nějaké rodové linie, která si předává spousta programů a nastavení, která nemusí být vždy pro život zdravá.



Včera nám ze zpětného chodu odešel Merkur, který stojí za normálními denními aktivitami. Když jdeme na poštu a odesíláme balík. Když s někým telefonujeme, vaříme, uklízíme, jdeme ven s přáteli, diskutujeme s druhými na různá témata či si ukládáme soubory do počítače. Nedoporučuje se, když Merkur couvá, podepisovat důležité dokumenty, stěhovat se nebo jet na dovolenou a mít v záloze jen jeden plán. Doprava při retrográdu Merkuru stagnuje, pošta posílá pozdě balíky (i když to se děje i mimo retrográd ), zapomínáme na domluvené schůzky či ztrácíme věci. Naštěstí se včera tato planeta rozjela přímým směrem, takže dáme tomu pár dní a toto by se mělo vrátit opět do normálu (.. kromě té pošty :D ).


Co se nám však zítra naopak přesouvá do zpětného chodu, tak je planeta karmy, povinností a vážnosti Saturn (4.6. - 23.10.). Začíná dnes ve třičtvrtě na 12 v noci couvat a otevře následující. Naše bloky, strachy, budeme více zkoumat to, pro co se rozhodujeme a jak žijeme, tato planeta nám dá šanci ještě přehodnotit naše kroky a cíle tak, abychom postoupili duchovně na vyšší level. Při retrográdu Saturna, který se děje každý rok, dochází z duchovnímu rozvoji, který však nemusíme na první pohled vnímat pozitivně. Když se máme něco naučit, ne vždy to jde pozitivní cestou – to bychom si to řádně nezapamatovali. Pokud se máme naučit starat se o své tělo, kolikrát onemocníme, abychom si to uvědomili. Nejvíce testování a prověřování Saturnu pocítíme v oblasti, kterou máme ve svém nativním horoskopu zastoupenou. Pokud tedy někdo má ve svém horoskopu Saturn ve 2. domě, bude zkoušen z toho, jak umí nakládat s penězi, jaký je jeho hodnotový systém a zda někdy finance nevyvyšuje nad ostatními věcmi. Při konzultacích se mne na Vaše postavení Saturnu ptejte.


Obecně se vlivem Saturnu zaměříme tyto měsíce, kdy je Saturn retrográdní na vztahy s autoritami (zaměstnavatelem, otcem, pronajímatelem bytu, ve kterém bydlíme, úřední osobou, učitel,..) a budeme nuceni trénovat svou zodpovědnost, píli a vytrvalost. Disciplína se bude otřásat v základech, ale naším úkolem je vytrvat, mít ve svém životě více řádu a systému – především tam, kde ho nemáme vůbec.


Na konci června se nám přesune do zpětného chodu ještě Neptun (28.6. - 4.12.) a o prázdninách Chiron (29.7. - 23.12.), Jupiter (28.7. - 24.11.) a na konci srpna Uran (24.8.2022 - 22.1.2023). O těchto přesunech si ale ještě napíšeme. Teď zkoumejte místa, kde máte mezery – kde chybí zodpovědnost a trpělivost (Saturn) a kde jsou Vaši vlastní strašáci, které poodhaluje aktuálně Pluto.



Mějte nádherný začínající víkend!

Autor: Tereza

bottom of page