top of page

RETROGRÁDNÍ PLUTO (29.4.2022 – 8.10.2022)



PLUTO. Planeta tajemství, nevědomí, taktéž nazývána jako planeta destruktivního, avšak nevědomého chování. Pluto je spojováno s dynamikou moci, skrytými plány a stínovým já.


Pluto se vždy v každém znamení zdrží cca 12-14 let. Tato éra pak nádherně ukazuje především naše politické vedení, mocenské struktury, ale i způsob, kterým celý svět funguje. Pluto v Kozorohu (2008 – 2024) se jednoznačně dotýká tématiky moci, autorit, financí, stáří a hodnot. Během těchto 14 let se tato planeta několikrát vrátí po své ose, aby se pak opět rozjela přímým směrem a nakonec roku 2024 přešla do dalšího znamení – vzdušného Vodnáře. Nyní je však v Kozorohu a od konce dubna couvá.



Co to udělá s námi s jednotlivci, ale také se společností?



Ve společnosti budou pravděpodobně probíhat velké strukturální změny v systémech jednotlivých zemí a velkým tématem budou i právní a socioekonomické otázky. U nás jednotlivců ale změny proběhnou také. Spousta lidí se nyní rozhoduje či vyčkává, jak některé věci dopadnou. Pluto v retrográdu nás povede k tomu, abychom zkoumali co se před námi odehrává. Analyzovat budeme všechno kolem nás. Situace a rozhovory nás povedou k tomu, abychom šli až na dřeň, našli základ, kořeny, příčinu, proto pro nás budou velmi důležité malé detaily, které postupně během několika měsíců vytvoří velkou skládačku. To nám pomůže udělat si o celé naši situaci jasný obrázek.


S každým retrográdem se vždy vracíme po vlastní ose zpět. Spousta lidí se tedy bude zamýšlet nad svou minulostí – minulými partnery, bývalými manželi, nad tím, jakou cestu už ušli a jak moc se změnili. Přímo před očima se se nám budou houpat naše nevzládnuté, podvědomé programy, které si vyžádají změnu. Planeta Pluto je totiž především symbolem nevědomí, budou se tedy vynořovat především naše doposud nezpracované a extrémní vzorce chování, které by už nás neměli dále ovládat. Je proto dobré se v následujících týdnech a měsících pozorovat, abyste své destruktivní programy postřehli a následně s nimi pracovali.


U někoho se více vynoří žárlivost, jiný zjistí, že si až přehnaně drží svou pravdu. Jsou lidé, kteří objeví, že mají extrémistické postoje a názory a neprospívá to pak jejich vtahům, nebo zjistí, že v sobě mají manipulaci, kterou se snaží získat, co chtějí.



Jaké jsou Ty vaše extrémní vzorce chování?

Znáte je?

Umíte si je pojmenovat?



Pozorujte se a pracujte na nich. Retrográd planet není jen špatný, jak se na první pohled může zdát. Naopak - je pro nás velmi obohacující.



Přeji krásný večer!

Autor: Tereza

bottom of page