top of page

SATURN V KOZOROHU V RETROGRÁDU (30.4. – 18.9.2019)

PLANETA, která je spojována s karmou. Planeta, která souvisí se zkouškami, zátěží a tím vším, co neumíme přijmout, s čím neumíme pracovat a z čeho se stále neumíme poučit. To, kde tato planeta stojí v našem nativním horoskopu je velice důležité. Je to totiž přesně ta část, kde bude probíhat nejvíce zkoušek, kde budeme zkoušeni a kde budeme zas a znovu padat a zvedat se. Saturn je planetou přísného seč velice moudrého, starého učitele, který nám přináší zkoušky přesně do té sféry, se kterou každý život máme problém a kde se nejvíce hledáme. Pokud má například Saturn někdo postaven v 7. domě, který souvisí s partnerskými vztahy, tak právě vztahy budou u tohoto člověka bolestivé a složité, bude se ve vztazích hledat, ale zároveň díky nim a partnerům nacházet.



Saturn přešel 20. prosince 2017 do domovského znamení Kozoroha a zdrží se tam do 22. března 2020. Pak přejde na čtyři měsíce do následného znamení Vodnáře, aby se nakonec ještě 2. července 2020 vrátil do znamení Kozoroha a dokončil cyklus 17. prosince 2020. Jelikož Saturn symbolizuje především pořádek a stálost, s působením Kozoroha se dá očekávat, že přijde velká snaha o udržení pořádku, o co největší nalezení klidu a harmonie.


Tím, že tato planeta přešla včera do retrográdu, nebo-li zpětného chodu, přijde nám na mysl otázka, jestli harmonie o kterou se tak moc snažíme je vůbec v oné oblasti možná. Jestli to není jen naše nalhávání si, že když se budeme snažit, vše se srovná a změní. V období, kdy bude Saturn v retrográdní fázi, je důležité, abyste se zamysleli nad svými plány. Je to příležitost přehodnotit priority a případně se něčeho vzdát. Je to ideální čas naučit se říkat „NE“. Zároveň s touto planetární konstelací máte šanci pochopit důvody potíží. Saturn je vnímán opravdu negativně a při jeho silném záření dochází k situacím, které rozseknou i to nejpevnější, co ale nemá v našem životě být. Takže se dá říct, že i když je Saturn, kór v retrográdní fázi, nutné zlo, přináší ale posílení charakteru, zrání člověka a odměnu a přesně ten pocit, že když se pak zpětně ohlídneme, dojde nám, že právě toto období nás nasměrovalo tam, kde máme opravdu být.


Hezký čtvrtek!


Autor: Tereza

bottom of page