top of page

🌞 SLUNCE v BLÍŽENCÍCH (21.5. - 21.6.2019)


SLUNCE - náš zdroj, naše hlavní energie, naše síla a charakteristika. To, kolem čeho se všechno točí, oblast, která ukazuje nejen na hlavní charakterové rysy, ale i na aktuální období. V našem nativním horoskopu, tedy v našem takovém celoživotním popisu, ukazuje Slunce na naše hlavní znamení zvěrokruhu. To známe asi úplně všichni.

"Já jsem Beran" "No super, já jsem Lev, podle planet si spolu prý budeme rozumět."

Může to tak být a nemusí. Nicméně Slunce ukazuje na naší hlavní energii, na naše hlavní životní téma, na to, co nás vlastně nejvíce charakterizuje. Kozorohy píle, Vodnáře nápady, Berany jejich ohnivost, Váhy zase jejich nerozhodnost. Tyto základy vždy nejvíce osvítí Slunce.


A my, dnešním dnem, vstupujeme Sluníčkem do znamení vzdušných Blíženců. Za sebou máme znamení Býka, daleko před sebou znamení Raka. Teď je tady ale období pod Blížencem. Znamením dvojjakosti, chaosu, zmatku, neustálého pohybu a potřeby poznávat a bavit se. Blíženec nezůstává dlouho na jednom místě, potřebuje vzduch, změnu a hlavně hodně komunikace. V období, kdy stojí Slunce v jeho energiích, což je právě teď, nám zřejmě nebude dopřáno příliš klidu. Zachvátí nás touha po nových informacích, ve společnosti budeme působit - ve snaze rozšířit své vědomosti co nejvíce - velmi komunikativně, zpravidla i intelektuálně, a v extrému pak až povrchně. Tato touha poznávat a nebýt pozadu nám otevře nové dveře tam, kde bychom dříve ani nezaklepali. Blíženecká drzost a smělost nás vpustí do míst, k lidem, tam, kde přesně máme být - pokud se ovšem nebudeme zavírat doma. Nové znalosti a dovednosti, které nachytáme venku, především skrze druhé, nám mohou dopomoci k seberealizaci, dají nám odpovědi tam, kde je hledáme.

Nezavírejte se toto období ve svých domovech a jděte ven.. I kdyby jen na lavičku do parku, do přírody, do společnosti lidí, které máte rádi nebo i které neznáte. Vzhledem k tomu, že planeta aktivit a komunikace Merkur dnes také přešla do Blíženců, získávání informací bude velice snadné a pro naši budoucnost přínosné. Hlavními tématy bude studium, seberozvoj, společnost a komunikace - se známými i neznámými.

Krásný zbytek dne!

Autor: Tereza

bottom of page