top of page

TÝDEN 8.3. – 14.3.2021 - OTOČENÍ


Pěkné pondělí! Vítám Vás u pravidelné týdenní předpovědi!


Nacházíme se v 10. týdnu roku 2021, pod kartou Kolo štěstí. Jak už jsem psala ve včerejším příspěvku u neotočených karet, je to karta symbolizující osud. Co je osud? Je to těžká otázka, protože každý si pod osudem představujeme něco jiného. Všichni se ale asi shodneme na tom, že je to něco, co nás neskonale a dokonale převyšuje, něco, co nás vede, abychom byli tam, kde máme být. Abychom pochopili a uvědomili si své lekce a šli vstříc životu a všemu, co nám on svými krásami nabízí. Já osobně jsem nikdy nevěřila na náhodu. Věřím v osud a jeho krásu, věřím, že vše je dokonale propojeno, ale i přes to všechno máme možnost volby. Můžeme své talenty naplnit, ale i nemusíme. Můžeme být s daným člověkem, pokud jsme si to vybrali, ale můžeme se stejně tak rozhodnout jít jinam. Pokud však nenaplňujeme něco, co jsme dostali do vínku, to, kde máme být, poznáme to. Stejně tak to poznáme, pokud jsme si vydupali, že budeme s člověkem, se kterým podvědomě, někde hluboko v sobě cítíme, že být nemáme. Cítíme se ve svém životě neukotveně a nešťastně. A to pak osud zasahuje a snaží se nám svými možnými signály naznačit, kde zase máme být, abychom naplnili to, pro co jsme sem přišli. Tento týden bude o zamýšlení se nad tím, kde vlastně ve svém životě jsme, bude o vnitřním hledání cesty, která se nám nabízí,.. možná jako ta správná.



Astrologicky jsme ve velmi silných energiích, které zcela ovládnou právě začínající týden.


Luna se nachází v pondělí na přechodu z Kozoroha do Střelce a musí tento celý týden přejít přes mnoho planet, které ovlivní její energii. Pondělí využijme na práci a na vše co potřebujeme dodělat a zvládnout. Je třeba tento den máknout a ideálně své resty neodkládat, protože další dny na to nemusíme mít úplně chuť a energii. Už v pondělí se ale nacházíme blízko planety Pluto, která symbolizuje transformaci, a proto tento den mohou přicházet situace, které nemusí být úplně příjemné, ale když se jim nebudeme vyhýbat, můžeme vše zvládnout.


Úterý se luna nachází mezi Saturnem, planetou zkoušek, a Plutem a to přináší tlaky. Emocionálně se musíme tento den snažit uklidnit, koukat na vše spíše racionálně, být nohama na zemi a nenechat se rozhodit. Mars v Blížencích zde navíc aktivuje nějakou prudkost, se kterou se budeme muset popasovat, ale můžeme v něčem cítit, že nám pohár trpělivosti přetéká, budeme pod tlakem. Takže ideálně úterek nohy nahoru a otevřít víno.


Ve středu luna stejně tak, ale aspekty jsou i v něčem pozitivní.. mohou přicházet i dobré zprávy, příležitosti a vidina lepších zítřků. Mysl bude nastavena více pozitivně, uvědoměle, že vše zlé je vlastně i k něčemu dobré. Můžeme si uvědomit mnoho věcí a pochopit, že i to negativní nám něco pozitivního přináší.


Čtvrtek bude opět tlakový, neboť planeta boje Mars v nás zaktivovává vnitřní souboj, možná i chaos a hlavně pocit, že se necítíme úplně ukotveně a v sobě stabilně. Tyto nálady podtrhuje i sobotní Novoluní v Rybách, které prozkoumává naše emoce, pocity a celkově citovou stránku naší osobnosti.


Pátek nám nabíhá Novoluní ještě silněji, blížíme se k jeho energii a emočně hrozí rozladěnost, stejně tak v sobotu. Mohou přijít situace, které nás rozhodí, ale na druhou stranu silněji pocítíme potřebu začít nanovo, něco nového vytvořit ve svém životě, nastavit se na změnu, neboť Novoluní je o změně, nové cestě a nových myšlenkách. Tyto dny se snažme nastavit se více na uměleckou stránku naší osobnosti, soustřeďme se na nové nápady, kreativní aspekty, které v sobě všichni máme.


V neděli se luna pohybuje v Beranu, není už to tak napěťové, i přes to, že je Beran energie bojovnější, Novoluní ji zjemňuje a přináší chuť rozjet vše, co jsme měli pouze ve svých myšlenkách.



 

1. DUHA


První karta tohoto týdne se jmenuje Duha a na obrázku můžeme vidět nádherně zářivé Slunce a prolétajícího papouška, který svými křídly maluje duhu. Duha má stejně jako čakry 7 barev. Červenou, oranžovou, žlutou, zelenou, modrou, tmavě modrou a fialovou, které představují podle indiánů most mezi fyzickým a duchovním světem. Když po dešti vysvitne slunce a na obloze se objeví duha, je to příznak „nového dne“. Symbol naděje, že po všem tmavém a nejistém přijde zase světlo. Že nic není nekonečné, ale vše má svou omezenou životnost. Po noci přijde den, po dešti slunce, po zimě léto. Někdy to trvá, ale nakonec se to vždy přehoupne, neboť to je rovnováha. I Vy podle této karty máte v tomto týdnu myslet na to, že vše co se zdá zrovna ve Vašem životě černé a nehezké, přejde. Máte místo čekání objevit světlo jinde, ideálně v sobě a sami být tím zdrojem. Přenést to světlo do toho co zrovna děláte nebo ho právě tou danou činností vyrobit. Ať tedy zrovna ve svém životě čekáte na cokoli, nestůjte u okna, nevyhlížejte, ale jděte něco dělat. Slunce vysvitne i bez Vašeho hypnotizování oblohy. Uvědomujte si, co všechno máte, nastavte se na to, že všechno je na dosah, ale zaměřte se na něco jiného než na čekání. Duha je symbol toho, že vše je v naprostém pořádku tak, jak to zrovna je.




2. MYSTICKÝ ŠAMAN


Mystický šaman, který se nám objevil na kartě číslo 2, je tvůrcem nových příběhů. Jeho osoba má možnost vytvořit něco nového o čem zrovna sní, převést to, co se zdá absolutně neuchopitelné a nereálné do opravdového života. I Vy tento týden máte přemýšlet nad svými příběhy, které si přejete, aby se staly skutečností a zkusit si je ve své fantazii vybarvit co nejzářivějšími barvami. Máte se soustředit na veškeré detaily svého snu a přemýšlet nad tím, že to, co máte v hlavě, se možná časem převede do reality. Je tedy vše, co si přejete a jak si to zrovna přejete opravdu uskutečnitelné? Máte promyšlené veškeré detaily svého snu, svého přání? Když si přejeme, že pojedeme do Thajska, ale nepředstavíme si sami sebe na tom místě, nevykreslíme si ve své představě, jak stojíme na pláži, boříme své nohy do hřejivého písku a díváme se na zapadající slunce, které nás pálí v zátylku a vítr nám jemně rozfoukává vlasy, když si nepředstavíme detaily celého toho příběhu, nemůže se sen ani uskutečnit. Mystický šaman, karta Vašeho nadcházejícího týdne, je o kouzlení se svou myslí. Se svými příběhy, které máme v hlavě. Když si přejeme partnera, ale nepředstavíme si ho se všemi těmi detaily, které má mít, například, že má být takový a takový, vesmír nemůže naše přání uskutečnit. Je třeba si správně přát, do detailu si vysnít každý okamžik. Soustřeďte se tedy tento týden na své sny, vykreslete si je jak nejlépe dokážete a jděte pomalu svému snu naproti. Mystický šaman je o kouzlení, které je reálné, pokud my sami ve své hlavě kouzlit umíme.




3. BLESK


Třetí karta tohoto týdne se jmenuje Blesk. Blesk je rána, je to záblesk, který spolu s hromem osvěcuje celou oblohu a udeří v momentě, kdy to nejméně čekáme. Tento přírodní úkaz má dvě stránky.. ozařuje a svou silou probouzí naši duši zpět k akci, zároveň pokud je moc velký, může nás naprosto svou nezaměnitelnou silou ochromit. Je to burácející energie, která mění to vše, co se zdálo dosud klidné a jisté. Je možné, že tento týden u Vás nastane rána, možná tam, kde ji nečekáte, možná už jste tuto ránu v posledních týdnech či dnech zažili. Ať je to tak nebo tak, tato karta Vám chce jen říct, že rána, která udeří/la, i když ji nečekáte (a to je na tom to nádherné), Vás přišla probudit. Přišla otevřít Vaše oči a probudit Vaše sluchy, zatřást s celým Vaším tělem, abyste začali měnit svůj život. Možná jen zčásti, možná úplně od základu, na tom nesejde. Důležité je, že se máte tento týden soustředit na všechno, co s Vámi zatřese a brát si z toho to pozitivní. Brát to tak, že máte něco ve svém životě změnit. Možná sebe, možná se zamyslet nad tím, co chce tu obměnu a právě tento blesk Vám tento týden ukáže, co je to, nad čím je třeba se zamyslet. Teď je ten čas být odvážný a smělý, jít naproti všemu, co Vás potáhne. Intuice Vám pomůže, protože blesk je něco jako zásah, který nás probouzí a směřuje nás tam, kam máme dát svou pozornost.



Autor: Tereza

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page