top of page

TÝDEN 1.10. - 7.10.2018 - OTOČENÍ


Krásné pondělní ráno, jako každý týden Vás i dnes vítám u týdenního výkladu! :)

Nacházíme se ve 40. týdnu, který bude o nastolování rovnováhy, stabilitě a jistotě. Symbolizuje ho totiž tarotová karta CÍSAŘ, která je o plánování, systému, autoritách a objevení své vnitřní síly. Planety mají tento týden poměrně dost akční a nezávislou povahu působení. Je to způsobenozdůrazněním vzdušných znamení, které jsou nejenom v přesile, ale hlavně rozdmýchávají starý vzduch naplno a vyměňují ho za zcela nový. Trigon Marta s Slunce působící celý týden nám přinese do života pracovní úspěchy. Bude to díky naší zvýšené energii, akčnosti, odvaze a také umění říci důrazné ne. Tím nejenom že ještě více zvýšíme svou hodnotu před ostatními, ale hlavně sami před sebou.

***********************

1. BOJOVÁNÍ

Málokdy se tato karta při výkladech objeví, pokud ano, je to takové malé varování. Karta se jmenuje BOJOVÁNÍ a je o boji, který nevedeme s nikým jiným než sami se sebou. Je to o bolesti, zklamáních, strachu, ale i o silném pocitu ohrožení. Vždy pozoruji, že si ji vytáhne ten, kdo má silný strach z toho, že mu někdo ublíží. Tento pocit je v něm zakořeněn již z dětství, kdy se stalo něco při čem měl pocit, že je v nebezpečí nebo se cítil nemilován a nepochopen. A tak jde a bojuje se sebou, s ostatními, vlastně s celým svým životem, protože má pocit, že mu všechno a všichni jen ubližují. Neznamená to, že tyto pocity jsou u Vás denodenně. Nemusí to tak být. Tento týden však tyto, kolikrát nevědomé postoje, můžete dobře odhalit. Někdy v minulosti jste byli zrazeni a tahle prastará bolest Vám nedovoluje znovu důvěřovat. Než abyste znovu riskovali to, že se znovu spálíte, distancuje se od jakéhokoliv blízkého kontaktu a v hlavě máte neustálé varovné světýlko, které říká, že za žádných okolností nesmíte sejmout brnění a stát se opět zranitelným. Jinak Vám bude opět ublíženo. Brnění se na první pohled jeví jako dobré – chrání Vás. Bohužel také kvůli brnění postrádáte naplno prožité pocity. Necítíte ani sebe ani druhé, jste bez kontaktu a můžete se cítit často sami a nepochopeni. Je potřeba si však uvědomit, v čem a kdy bojujete. Co ve Vás vyvolává pocity, že se cítíte ohrožení. To je první krok. Druhým krokem může být, že se vrátíte zpátky, tam do minulosti a zkusíte si vzpomenout, kdy jste se poprvé cítili nepochopeni a nemilováni. Kdy jste si nandavali svou první ochranu. Bojování je totiž založeno na strachu a Vaší potřebě bránit se. Někde uvnitř jste uvěřili, že si nesmíte dovolit nikomu důvěřovat a že život Vám nedá nic zadarmo, že všechno si musíte vydobýt. Stále jen čekáte útoky v podobě nepříjemností, komplikací a zrady, takže si brnění pro jistotu ani nesvlékáte. Zkuste se tento týden na toto téma zaměřit. Může vyřešit mnohé.

2. TICHO

Osobně mám tuto kartu velice ráda. Podobně jako u první karty mám i zde vždy pocit, že karta padá v případě, kdy nás chce nějakým způsobem varovat a upozornit před neblahými následky. Je to karta s názvem TICHO a už samotný název napovídá, že téma se bude týkat toho „co je to ticho a kde ho nalezneme“. Existuje jeden krásný citát, už ani nevím, kde jsem ho četla, ale vzpomenu si na něj pokaždé, když mám plnou hlavu myšlenek. Je o tom, že nepotřebujeme vyjet pryč, že nepotřebujeme být v tichém prostředí ani sami bez lidí, abychom nabrali síly. Je o tom, že v tichu můžeme být klidně i v hluku a mezi tisíce lidmi. Jen je to na nás, jak si to nastavíme. Někdy jsou totiž okamžiky, kdy potřebujeme akutně vypnout. V hlavě nám hučí jako v úlu, nedokážeme se na nic soustředit, jsme „přehlušení“ všema těma informacema zvenčí i zvnitřka. Naše myšlenky nás totiž moc v klidu nenechají. A o tom to je. Nepotřebujete vyjet do Indie, abyste vypli hlavu ani na wellnes, kde se uvolníte. Jistě, pomůže Vám to v kritickém bodě, kdy už vážně nemůžete, ale položte si otázku – „Co budete dělat, až se vrátíte opět do stejného prostředí, odkud jste odjeli? Nebude to za pár dní to samé?“ Mnoho lidí si bohužel myslí, že odjedou na dovolenou a pak utečou tomu všemu. Návraty jsou pro ně pak nesmírně těžké, protože mají pocit, že najednou musí zapnout hlavu na 1000% a být zase těmi úžasnými, dokonalými – jak fyzicky, tak duševně. Ale takhle to nefunguje. Ticho nás totiž učí, že jediný klid, který si můžeme dopřát je uvnitř nás. Žádné vnější okolnosti nám nezaručí, že se budeme cítit lépe.

Tato karta je pro Vás radou. Ať půjdete do lesa nebo zůstanete doma, v kanceláři, kdekoliv, zkuste se naučit vypínat své myšlenky a představte si, že se vzdalujete tomu všemu, kde se právě nacházíte. Zkuste se prostě naučit být v tichu. To totiž nabíjí a věřte, že vypnout na pár minut myšlenky bude mít skoro stejný účinek, jako kdybyste se právě vrátili od moře. Budete odpočinutí a nabití novou enerií.

3. ZMĚNA

Karta, která se tu poslední dobou objevuje častěji než jiné karty se jmenuje ZMĚNA a je přesně o tomto nutném a jistém koloběhu, kterého jsme každý součástí. Téma změna pro Vás tento týden může být klíčové. Buď z toho důvodu, že bude potřeba se změně otevřít, neboť jde do Vašeho života nebo je potřeba k ní zaujmout jinou pózu. Co si představíte, když se řekne změna? Těšíte se na ní a vítáte jí nebo se naopak třesete, aby už byla za Vámi či byste byli úplně nejradši, aby nechodila vůbec?

Ať už má Vaše pojetí Změny jakoukoli značku, pamatujte, že pohyb a proměna nejsou ve Váš neprospěch, ale naopak. Změna je vždy k lepšímu, bez ohledu na to, zda jste schopni to aktuálně rozeznat či ne. To, že jste si tuto kartu vytáhli, ukazuje na potřebu si život nějakým způsobem neustále plánovat a kontrolovat. Nejlépe tak, aby šlo vše podle pravidel a podle toho, jak to chcete. Když to tak není, cítíte se rozladění, zrazení nebo třeba zcela vykolejení. Snažíte se pak znovu opět nějak zařadit a dál si stojíte za svým, už ale nepřemýšlíte, že Vám ta změna přišla něco říct. A že toho kolikrát je. Svůj život sledujete a hodnotíte příliš malým kukátkem, a tak Vás může spousta věcí vyděsit. Co kdybyste si ale připustili, že jakákoliv změna je ve Váš prospěch, opravdu byste se jí tak bránili? A šli tím pádem tak tou složitější cestou?

Tento týden budete moci blíže poznat tu část Vás samých, která se nechce hnout z místa a chce situace a životní etapy zakonzervovat. Stát na místě je sice NAOKO bezpečné a pohodlné, ale co když se paradoxně takto, tímto přístupem vše kontrolovat, oddalujete svým opravdovým záměrům a snům? Přemýšlejte nad tímto tématem, může Vám přinést zajímavé myšlenky, které si zaslouží Vaši pozornost.

Autor: Tereza

bottom of page