top of page

TÝDEN 1.4. - 7.4.2019 - OTOČENÍ

Vítám Vás všechny u nové týdenní předpovědi. Hezké pondělí!


Dnešním dnem vstupujeme do 14. týdne, který symbolizuje čtrnáctá tarotová karta s názvem MÍRNOST. Tato karta, jak už jsem psala ve včerejším příspěvku, se dotýká témat jako hledání zlaté střední cesty, trpělivosti, vyváženosti a rovnováhy. Přesně v tomto duchu se bude náš další týden odvíjet, neboť se dějí věci, které po nás vyžadují nalezení nebo přijmutí nové cestu či nového způsobu dalšího žití. Jsme nuceni vyjet ze svých již zajetých kolejí a najet pomalu na něco, co bude do budoucna součástí našich životů.


Numerologicky je tato energie přející změně, obměně, hledání kreativity a činností, které nás mohou bavit a na další dny naplňovat. Taktéž bude přáno podepisování smluv a dohod, neméně pak bude týden přát zahajování nových aktivit.


Astrologicky se nacházíme pod Sluncem ve znamení Berana – probouzení je parné snad u všech, ať už je to sundání růžových brýlí, odhalení svého potenciálu nebo také uvědomění si toho, co nebo koho ve svém životě nadále chceme či nechceme. V energiích Berana pojede i luna v podobě pátečního Novoluní, které přinese do našich životů chuť do života, užívání si přítomného okamžiku a otevře téma přijetí změn. Další planetární změnu přinesla planeta Mars, která vstoupila na konci měsíce března do dalšího znamení, vzdušných Blíženců, což je další planetární konstelace přející změně, ale také vzdělání, učení, absolvování různých kurzů, zahájení zábavných činností a v neposlední řadě setkávání se s přáteli. Planeta lásky Venuše stojí již pevněji ve znamení citlivých Ryb, ve vztahové oblasti se proto dá očekávat partnerské sbližování a v některých případech až naivní víra ve vysněný „dobrý“ konec. Nadále však obecně zůstáváme všichni pod energiemi přející odhalování karmických témat a důležitých témat duše. Vše co se aktuálně děje, vše co řešíme nebo co v poslední době upoutává naší pozornost je něco, co odhaluje nevyřešená témata již z minulých životů.




 

1. BOJOVÁNÍ


První karta se jmenuje Bojování a jak už její samotný název napovídá, ústředním tématem tohoto týdne pro Vás bude boj. Není to však boj s ostatními, ale boj sám se sebou. Změny ve Vašem životě postupně nabíhají, ať už podprahově nebo vědomě, a to s sebou může nést vnitřní pocit, že dojde za nějaký čas k situacím, kdy se po Vás bude chtít rozhodnutí co dál. Tento vnitřní rozpor „co je vlastně správně?“ či „co já vlastně chci?“ s sebou nese podvědomý strach a silný pocit ohrožení. Je možné, že tento týden budete vystaveni situacím, které Vám připomenou Vaše strachy a nerozhodnost. Abyste mohli jít dál, bez vnitřního boje a nerozhodnosti, bude potřeba si uvědomit, v čem a kdy bojujete. Co ve Vás vyvolává pocity, že se cítíte ohrožení pokaždé, když se máte rozhodnout. To je první krok. Druhým krokem může být, že se vrátíte zpátky, tam do minulosti a zkusíte si vzpomenout, kdy jste se poprvé cítili ohrožení. Někde uvnitř Vás totiž existuje situace, kdy jste byli tlačeni do rozhodnutí a často jste udělali automaticky to, co Vám nakázali druzí, i přes to, že jste to sami nechtěli. Na tyto automatické rozhodnutí jste si zvykli a zapomněli jste postupem času, co je ale vlastně to, co chcete Vy. Tento týden bude o hledání a nacházení cesty prostřednictvím vlastních rozhodnutí.




2. ODVAHA


Druhá karta s názvem Odvaha si vytáhli všichni ti, kdo jsou připraveni udělat velké kroky vpřed. Vše je ale o Vašem postoji. Pokud budete chtít, můžete zůstat tam, kde jste, ale zůstaňte tam, prosím, jen s čistým svědomím toho, že Vám to tak vyhovuje. Tento týden je možné, že se budete potýkat se strašákem jménem strach. A potkat se s ním je nepříjemné. Většina z Vás vypne a začne používat strategie, které Vás mají ochránit od nepohodlných emocí. Zároveň se tím ale odpojujete od síly a schopnosti ustát těžké situace a uvědomit si, kdo jste a co je pro Vás dobré a zdravé. Zkuste to ale v tomto týdnu jinak. Dovolte si ho cítit a zároveň nekolabovat. Přijměte jej jako součást reality, kterou není potřeba hned negovat a dávat pryč. Strach tu bude vždycky. Otázkou je, jak s ním naložíte - zda se uzavřete a zapomenete na sebe, nebo zda s ním, ruku v ruce, vyjdete vstříc Vašim přáním a Vaší přirozenosti. Odhalit se a ukázat, bez ohledu na strach, takoví, jací ve skutečnosti jste, je riziko. Ale dokud neprojdete skrz strach, nezjistíte, kdo jste ve skutečnosti. Jako kytička na obrázku. :) Držím palce!




3. PROJEKCE


Karta třetí je pod názvem Projekce a představuje Vaši komunikaci s druhými. V našich životech jsou vedle nás vždy ti, díky kterým si máme prostřednictvím jejich blízkosti uvědomit, že v našem životě nejsou náhodou. Každý nám přišel něco předat, něco svými vlastnostmi ukázat, něco nám projektovat. Jako zrcadlo. Díváme se na ně a nacházíme v těchto lidech i kousek sebe. To, co nám na nich vadí jsou často naše potlačené vlastní vlastnosti, to, co se nám na nich líbí se nám líbí i na sobě nebo se k tomu chceme podvědomě také propracovat. Mám pro Vás takové cvičení, které už jsem zde jednou psala a je dobré si ho jednou za čas udělat, neboť Vás může nasměrovat na dobré myšlenky.

Zamyslete se nad svými 5 lidmi, kteří Vás obklopují. Kteří se aktuálně nejvíce podílí na Vašem životě. Vypište si je do sloupečku pod sebe na papír. Vypiště si k nim jejich pozitivní a negativní vlastnosti. Zakroužkujte ty, u kterých si myslíte, že je máte i Vy – dobré i ty špatné. Buďte zcela upřímní a otevření. Tyto vybrané, zakroužkované vlastnosti si vypište pod sebe do sloupečku a zamyslete se nad nimi. Někdy je taktéž fajn do toho cvičení zahrnout i Vaše rodiče. Kdo z rodičů tyto zakroužkované, Vaše vlastnosti také měl? Zkuste přiřadit. Pokud toto uděláte, je před Vámi rozbor Vašich vlastností, mapa, která Vám zobrazuje jeden z důvodů, proč máte kolem sebe tyto bystosti. Proč zrovna oni kráčí vedle Vás. Není to jen tak. A tato karta hovoří úplně jednoduše o projekci s druhými, kterou buď zrovna prožíváte či tento týden prožijete. Lidi, se kterými sdílíte jsou vedle Vás z nějakého důvodu a někdy je fajn vědět, proč. Teď si to máte připomenout.


Autor: Tereza

bottom of page