top of page

TÝDEN 10.12. - 16.12.2018 - OTOČENÍ

Hezké pondělní ráno!

Tento týden se nacházíme pod pětkovou tarotovou kartou VELEKNĚZ, která otevírá do našeho života cestu víry. Velekněz je symbol projevů duše, ducha, našich pocitů. Je to spojení s naší duchovní stránkou, s naším vyšším já. Tento týden bude moc fajn. Bude o plnění přánů a snů, mnohem více se zaměříme na své vnitřní dítě, na to, co od malička chceme a po čem doopravdy toužíme. Otevře se nám období dětství a naše dětské, nevinné já. Budeme propojovat všechny své stránky. Velekněz je totiž velice duchovní karta přinášející nám možnost jít opravdu tam, kde můžeme nalézt přesně ty odpovědi, které tak všude hledáme.

Astrologicky bude týden, který nás čeká, mnohem klidnější a uvolněnější než týdny minulé. Venuše opouští nepříznovou opozici na Uran, to do našich vztahů přinese větší spokojenost a a harmonii. Také se nám zlepší nálada a toto naladění vnese více porozumění a pochopení nejen nám, ale bude putovat i směrem k druhým.



 

1. POTLAČENÍ

Karta číslo 1 se nazývá Potlačení a odkrývá jednu část Vás samých, která je nějakým způsobem neustále potlačena a uzavřena. Je to ta část, která nechce být vyndána na povrch. Je to Vaše bolest a nechtěné, nepřijaté vzorce za které se možná stydíte nebo se s nimi nedokážete správně popasovat. Karta bohužel neukazuje, čeho přesně se Vaše potlačení týká, ale zapátrejte, kde, v jaké oblasti se cítíte jak zavření v kleci. Může to být nějaká emoce – potlačený vztek, potlačený smutek, potlačená radost. Také může karta přinášet radu ohledně potlačení touhy či nějaké Vaší potřeby. To, že jste si jí vytáhli znamená, že jedna část Vašeho já trpí a teď tak trochu volá o pomoc. Zaměřte se na to, co Vám chybí, kde cítíte, že si něco nalháváte,.. Tato informace, přesně jak jsem psala ve víkendovém článku, k Vám nepřišla jen tak.

2. MILENCI

Druhá karta se jmenuje Milenci a ukazuje na týden plný citů, hledání rovnováhy a spokojenosti ve vztazích. Tuto kartu si vždy vytáhne ten, kdo bude řešit v daném období vztahy nebo se jeho otázky a hledání odpovědí týkají především vztahové oblasti. Člověk je tvor vztahový. Abychom rostli, potřebujeme mít ve svém životě druhé, kteří nás doplňují, sdílejí s námi své zážitky, prožitky, pocity. To díky druhým si uvědomujeme a chápeme. Díky nim rosteme a neustále se vyvíjíme. Od nich k nám chodí informace, které nám přináší do života pochopení, ale také radost. Když pak máme vedle sebe někoho, komu důvěřujeme, ukazujeme mu nejen svou hezkou část, ale i tu, za kterou se často stydíme. Jsme upřímní, otevření, ale také velice zranitelní. Jenže přesně tak, jak se otevíráme my, se otevírá i ten vedle nás. Když pak není dobrý den nebo lehké období, naše zranitelnost sílí a mezi námi se může otevřít propast. Někdy, když se objeví dvě duše podobně zraněné a podobně reagující, což se stává hodně často, aby si obě dvě byly navzájem zrcadlem a posunuly se, lehce dojde k neshodám a k nedorozumění. Přes všechnu bolest pak zapomínají, že to, co jim brání ve vztahu dál harmonicky pokračovat, jsou jejich minulá nevyřešená zranění – z dětství, z jiných vztahů, z nízkého sebevědomí,.. Zamyslete se tento týden, zda zbytečně s druhými vedle Vás nebojujete, protože je ve Vás ukrytá hořkost z minulých zklamání. Dejte vztahům šanci, dejte šanci sobě – prožít pohodový, fajn vztah. Každá bytost si to zaslouží. Jen je někdy potřeba pátrat a hledat přesně tam, kde si to žádá naší pozornost. A tím tak i odstranit všechno to, co je ukryto hluboko v nás.

3. PRŮLOM

Třetí karta tohoto týdne má název Průlom a ukazuje na důležité završení a prolomení nějaké Vaší staré vrstvy. Každá bytost má na sobě několik vrstev. Každá vrstva je jedno naše já, které nás často podvědomě ovlivňuje. Tento týden bude ve znamení uvědomění si nějaké své části osobnosti a pochopení její síly. Když se na to podíváme jiným pohledem, každý z nás má mnoho vlastností. Tyto vlastnosti mohou jít ale velice snadno do extrému. Z dobrotivosti můžeme přejít do naivity, z pořádnosti zase do pedantství. Když neumíme ovládat svou sílu, velice lehko sklouzneme tam, kde to přesahuje normu, správnou mez. A to může být nejen ohledně našich vlastností, ale téměř u všeho. Tato karta upozorňuje, že abychom mohli něco změnit, musíme nejdříve vědět, co je potřeba změnit a pochopit právě svou sílu. Jakmile ji pochopíme, můžeme s ní správně a šetrně pracovat. Tento týden i Vy můžete pochopit něco, co se dá přetočit úplně jiným směrem. U obecného výkladu jsem psala, že tento týden bude především o propojení našich já. O propojení našeho vnitřního dítěte, o propojení všech částí, které v nás jsou. Vytáhnutí této karty je Vám požehnáním. Budete mít obrovskou sílu a hlavně chuť chtít změnit to, co už dlouhodobě blokuje Vaší energii a je i Vaší součástí. Buďte naplno vědomí, všímejte si všech detailů, informace k Vám budou chodit celý týden.


Autor: Tereza

bottom of page