top of page

TÝDEN 10.2. – 16.2.2020 - OTOČENÍ

Krásné pondělní ráno, zdravím Vás u týdenní předpovědi!


Dnešním dnem vstupujeme do 7. týdne roku 2020, kterému naplno vládnou (alespoň ty první dny v týdnu) planety Chiron, Černá luna a Venuše. Všechny tři stojí aktuálně v Beranu a předhánějí se v tom, jaká z nich bude nejvíce vidět a slyšet.


Chiron, planeta zranění, nyní neví kdo je a snaží se všemi možnými způsoby přijít na smysl svého života a dalšího budoucího směřování.

Venuše, planeta lásky a vztahů, nás ponouká abychom se odprostili od nevyhovujících vztahů a pohli se dál, udělali nějakou změnu. Jakoukoli, hlavně ať se něco děje.

A Černá luna? Nejtemnější ze všech tří nám do ucha s úsměvem šeptá, že teď je ten čas na změnu. Že právě nyní se máme rozhoupat, rozhodnout a určit kudy půjdeme.


Všechny tři grácie se mezi sebou předhání, a to tak trochu vytváří tlak na naši osobu. Lezou z nás ven emoce v podobě vzteku a agrese, probouzí se v nás odvaha udělat kroky, které bychom si před rokem ani nedovedli představit, že je uděláme. Pozitivní na tom všem je, že se můžeme konečně rozhoupat a začít jednat. Negativní může být to, že se s někým ohledně svých plánů pohádáme. Protože právě teď v nás roste představa neohrožené Xeny, která si jde svou vlastní cestou – jak to sama cítí a uzná za vhodné. A pokud na tohle chování Vaše okolí není zvyklé, budou všichni stát s otevřenou pusou. Nejvíce toto běsnění zapůsobí na Berany, Kozorohy, Raky, ale také Váhy, které ucítí závan nového vzduchu a s tím spojenou narůstající odvahu a vzrušení z toho, co všechno mají před sebou. Do středy, tedy do 12.2., nás všechny do jednoho zaplavuje pocit neohrožení a vyloženě potřeba bouchnout do stolu. A proč taky ne. Právě teď je ten čas na nové začátky, na odproštění se od všeho, co se nám nelíbí a v čem nechceme dál pokračovat. Všechny kroky vedoucí k nějakým novým krokům můžou být velmi přínosné. Pokud tedy již dlouho něco odkládáte, právě teď je ta příležitost pustit se a jít. Tou cestou, kterou si Vaše srdce už dávno vybralo. Jen na to nemělo dostatek odvahy. Teď má, tak hurá do toho.


Konec týdne už bude klidnější a uvolněnější. Jako po bouři. Vzduch bude čistý a uklidňující. Jako když otevřeme okno a necháme, ať všechen ten smrádek vyjde ven. V neděli se nám do toho přesune planeta boje Mars, která přechází do Kozoroha. Naše kroky v následujícím měsíci a půl budou jasné, pevné a stabilní. Už víme, kam míříme a co se po nás vlastně chce.


 

1. TRANSFORMACE


První karta se nazývá Transformace a symbolizuje možnou přeměnu nás samých. Našich zažitých vzorců, změnu, uvědomění. Často se tento týden ocitnete v situacích, které Vám budou odkrývat vše nezvládlé, především co se emocí týče. Tento týden se opravdu nemá cenu ničemu bránit, protože jinak bude vyhrocený a nepříjemný. Nenechá Vás nic v klidu, budou s Vámi cloumat pocity, neboť bude potřeba jít více do hloubky. Přestat stagnovat a začít si dělat pravidelnou sebereflexi svých myšlenek, skutků a všeho, co budete prožívat. U této karty je známo, že opravdová transformace započne ve chvíli, kdy zažijeme nějaký šok. Něco se neodehraje podle toho, jak chceme my, realita bude úplně jiná než to, co jsme si v hlavě vymalovali. Něco vstoupí do našeho života, neohroženě, bez varování a Vaším úkolem bude pozorovat a nezasahovat. Transformace prostě přijde a ten, kdo se bude bránit nejvíce, tomu ukáže požehnaně.

Ještě jednou upozorňuji – nebraňte se, nenadávejte. Nemělo by to cenu. Vaše duše se potřebuje pohnout zase dál. Jakým směrem, to už bude na ní. Na Vás je pouze zůstat v klidu, přehnaně nezasahovat, ale pozorovat a nechat ať se děje.



2. POCHOPENÍ


Druhá karta tohoto týdne se jmenuje Pochopení a je znamením toho, že se čím dál tím více z Vás probouzí a otevírá oči tam, kde je to potřeba. Karta pochopení hovoří o častém pocitu, který v sobě máme, a který odráží naše vnitřní nastavení. Cítíme se jako lapeni v kleci a upřímně věříme, že nám vnější okolnosti nedovolují chovat se, rozhodovat a vyjadřovat svobodně. Máme pocit, že nemáme na výběr, a když už, tak velice málo. Tak rádi bychom udělali to, co chceme, ale myslíme si, že nemůžeme. Že nám to naše současná situace nedovolí. Je tomu ale opravdu tak? Nebo se pouze NECHCEME či MÁME STRACH hnout a jednodušší je se vymlouvat?.. To je otázka, kterou byste si tento týden měli položit.

Tento týden byste si sami pro sebe, ať už v duchu nebo sepsáním na papír, měli prozkoumat, u čeho všeho či koho máte pocit, že Vám brání v rozletu. Měli byste upřímně pojmenovat překážky, které Vám nedovolují se svobodně hýbat. Ti co si dají záležet by měli přijít na to, že překážka je pouze v jejich hlavě a můžou vlastně cokoliv. To, co jim brání je totiž jejich vnitřní nastavení, se kterým by byla potřeba pracovat. A jak? V první řadě přiznáním si, že můžete všechno. V druhé pak sami sebe POCHOPIT a vědět, z čeho pramení strach, který Vás zavřel do klece, kterou jste si sami okolo sebe postavili. Hledat původ, který je většinou v našem dětství. Když si opravdu dáme práci, otevírá se nám cesta ke svobodě, protože víme, že záleží pouze na nás. Na našem úhlu pohledu, na našich dalších rozhodnutích, na našich slibech, které si sami sobě dáme. Jasně, vrátka se tímto otevřou, ale svoboda je dost často spojená s nejistotou. Co teď s tím? Možná se jen pro začátek soustředit na to, co chceme a vymalovat si, co uděláme až vyletíme z klícky. Pokud budete důslední, Vaše představy budou tak moc reálné, že už se jich nebudete chtít pustit. A pak frrr... povedlo se. :)



3. ODVAHA


Třetí karta tohoto týdne se jmenuje Odvaha a vytáhli si ji všichni ti, kdo jsou připraveni udělat velké kroky vpřed. Zamyslete se nad tím, po čem toužíte, co byste chtěli zkusit, udělat jinak, vnímejte, co si žádá ve Vašem životě změnu, ať už je to změna stravy, stylu oblékání, nebo síla udělat krok, který již dlouho odkládáte a který si žádá mnohem větší odvahu. Podívejte se pozorně na kartu. Můžete vidět květinu, která se hrdě a šťastně vyjímá nad květinou druhou, která se ke svému vzrůstu teprve odhodlává. Má však velmi dobrý vzor, který jí může pomoci s tím, aby se i ona stala jednou tou, kterou by chtěla být. A to jenom tím, že je. Květina tuší, že cesta k hrdosti je ještě dlouhá, a vždy je bezpečnější se na ni nevydávat - vždyť na této dosud neznámé stezce není žádná jistota. Vidí ale, že vyšší květina má v sobě neodolatelnou krásu a nad sebou jasnou zář. Je to výzva plná kamenů, výzva jako každá jiná když se vydáme na cestu ke světlu. Karta Vám pouze připomíná, ať už je to na tento týden nebo na jakýkoli jiný - ocitneme-li se tváří v tvář obtížné situaci, máme vždy možnost volby - buď můžeme být rozmrzelí a hledat někoho, na koho bychom svalili vinu za své útrapy, stát na jednom místě a stěžovat si, nebo můžeme přijmout výzvu a růst. Kvítek na kartě Vám ukazuje cestu, jehož touha po životě jej vede temnotou ke světlu. Nesnaží se proti výzvám bojovat, ani se jim vyhnout, ani je odmítnout. Výzvy jsou prostě tady, a když se semínko stává květinou, musí je překonat. Stejně tak i Vy mějte odvahu růst a kvést. Protože to, jestli se přiblížíte ke slunci, záleží jen na Vás a na Vašem přístupu k životním výzvám. A o tom bude tento týden.



Autor: Tereza

bottom of page