top of page

TÝDEN 11.1. – 17.1.2021 - OTOČENÍ


Krásné pondělní ráno! Vítám Vás u pravidelné týdenní předpovědi dle Vašeho výběru!


Tentokrát jsem použila mé milované mýtické tarotové karty od skvělých astroložkek Liz Greene a Juliet Sharman-Burke, které dennodenně používám k výkladům. Líbí se mi jejich nádherné obrázky a propojení s mytologií, o které jsem se zrovna v nedávném článku zmiňovala, že k ní mám silný vztah. Jakákoli historie je nejen zajímavá pro naše sluchy, ale zároveň v nás rozvíjí cit a empatii. Učí nás se vcítit do druhých, pochopit jejich postoje a důvod jednání. V příbězích je ukryto poučné poselství, které nám nabízí příležitost podívat se na to, jak dopadá zlo a jak dobro. Zároveň nám dává svou silou možnost rozhodnout se, jak budeme v běžném životě reagovat. Pro jakou variantu se rozhodneme.


Tento týden, který se odehrává pod číslem 2, je právě o již zmíněném citu a empatii. Dvojka je číslo vztahové, symbolizující spolupráci a umění podívat se nejen na svůj vlastní úhel pohledu, ale i na pohled toho druhého. Jsou to DVA lidé snažící se najít kompromis, hledající domluvu a vzájemnou toleranci a respekt. Pokud je jeden z nich silnější, ten slabší začíná něco ztrácet. Kus své identity, část sám sebe, kterou nevědomky, někdy i vědomky po cestě odhazuje a pouští. Přizpůsobuje se své polovičce a zapomíná kým je. Tolik touží po klidném a láskyplném vztahu a neuvědomuje si, že ten nezíská, když se podřídí. Dvojka je o rovnováze a o tom, že se naučíme myslet jak na potřeby svého partnera, tak na ty své. Že nezapomene na to, co chceme a budeme hledat společný kompromis, který nám zajistí střed, který se tak toužebně snažíme najít. Rovnováha je o tom, že když se narodí dítě, neoddáme se celé, ale ponecháme si kus sebe samé. Nebo o tom, že když nám zaměstnavatel hodí na stůl milion práce, za kterou pořádně nezaplatí, nezvykneme si na to, ale vymyslíme plán, jak opět vyrovnat nerovnováhu. Dvojka je možnost volby. Jsou to dvě cesty, rozcestí, které bychom si každý měli uvědomit. Nikdy neexistuje jen jedna cesta. Nikdy neexistuje jen jedna volba, vždy, v každém okamžiku máme na výběr. Buď co uděláme, nebo v těžších situacích alespoň to, jak zareagujeme a přijmeme to, co se nám děje.


Tento týden, pod Novoluním v Kozorohu, si zapřemýšlejme nejen nad hledanou rovnováhou ve svém životě, ale i nad svými životními křižovatkami. Je jich jistě mnoho, vždyť každou chvíli se o něčem rozhodujeme, nicméně zapřemýšlejme nad těmi, které pro nás byly zásadní a položme si otázku: Proč jsme se rozhodli tak, jak jsme se rozhodli?


Tento týden si uvědomme a mějme stále na paměti, že máme v každém okamžiku možnost rozhodnout se, co dělat. Každou sekundu našeho života rozhodujeme o tom, jak budeme reagovat na vše, co se děje a každou chvíli si tím i vybíráme jak bude náš život vypadat. Mysleme tento týden na kompromis, domluvu a vzájemný respekt. Mějme v hlavě na paměti, že extrémem se dlouhodobě ničeho nedosáhne. Dvojka je o míru a středu. Snažme se toho tyto dny držet.



 

1. ČTYŘI HOLE


První karta tohoto týdne je astrologicky spojena s Venuší v Beranu a upozorňuje Vás, že svou energii budete následující dny přesouvat pravděpodobně jiným směrem. Více směrem srdce, které Vás nabádá, abyste uvedli věci opět do pohybu. Tento symbol znázorňuje dosažení cíle, něco končí a něco nového opět začíná. Ukončit však půjde pouze to, co jste započali, a to ať se bavíme o vztazích, práci, nějakých pracovních projektech, aktivivách či myšlenkách. Nemůžete završit něco, co ještě není pochopené a dodělané. Takže jedna skupina bude teprve dokončovat a dořešovat vše, co se nestihlo, a ta druhá se již bude vydávat v některých ohledech na novou cestu. Tato situace, uzavírání a následné začínání v nás někdy ale může vyvolat neklid. Jako by nás něco vyvádělo z vnitřnho klidu a způsobovalo pochyby, možná i pocity nejistoty, nestability a vnitřní neukotvení. Je to však naprosto přirozené – žili jste v něčem dlouho, zvykli jste si a teď se po Vás chce se zase zvednout a rozjet se jiným směrem, což ne vždy děláme na počátku s chutí. Někdy se do nových věcí musíme často i dotlačit. Vaší radou a tak trochu úkolem je dořešit věci, které za sebou taháte jak kouli u nohy, udělat si pořádek ve všem, co ještě stále není uklizené a také zapřemýšlet nad tím, kam se vydáte pak. Ve vztahu, v práci, ve svém volném čase – co chce přesně tu změnu? Kde si to žádá Vaší pozornost? Také je však Vaším úkolem naučit se prožívat pocit neklidu a vnitřního tlaku jako přirozenou součást života. Jako pocity, které k Vám naprosto samozřejmě patří, na druhou stranu které si ale také žádají Váš dobrý postoj k nim.




2. MĚSÍC


Druhá karta tohoto týdne má několik symbolů. Intuci, fantazii, cit a empatii, ale také stav úzkosti, deprese, temnotu a strachy. Vaše intuice může být tento týden zesílená, je dobré jí vnímat. Citlivější také můžete být na vše kolem Vás – z ničeho nic se můžete rozbrečet, protože uvidíte v televizi něco, co zabrnká na Vaši citlivou strunku, stejně tak se Vás mohou dotknout slova ostatních, které si vezmete až příliš vztahovačně k srdci. Také Vás ale mohou vlivy okolního světa z ničeho nic rozesmát nebo naštvat. Emoce u Vás mohou být tento týden jak na houpačce a je proto dobré je pečlivě pozorovat, mohou Vám mnoho prozradit. Pravděpodobně také pocítíte silněji než ostatní středeční Novoluní, je dobré být proto dny okolo opatrní. Věřte tento týden svým pocitům, buďte více otevřenější svým snům a neberte si tento týden nic osobně, hrozily by zbytečné hádky. Doporučuji se spíše stáhnout a využít své otevřené intuice a zesílených emocí k osobnímu růstu.




3. PÁŽE PENTAKLŮ


Tento týden, dle Vašeho výběru, budete plni energie do všeho kolem Vás. Páže pentaklů je živlovou kombinací Země se Zemí. Základními symboly je touha učit se novým věcem a hned své nově nabyté vědomosti používat. V Pážeti je horlivost, zvědavost, netrpělivost a velká impulsivnost. Typické jsou u něj vyšší výdaje než příjmy, dávání zbrkle energii někam, kde to vypadá na první pohled nelogické, na druhou stranu mu ale přeje štěstí a jeho „mladistvá“ spontánnost, která ho dovede tam, kam potřebuje. Tento týden můžete dělat věci, které nejsou promyšlené, avšak Vám může být přáno. Budete pravděpodobně toužit po růstu ve své práci a lepších penězích, chytí Vás myšlenky na to se v něčem posunout vpřed, něco rozjet, pohnout se z místa. Nápady a vize "co a jak dál udělat", Vám tento týden prolínou několikrát hlavou. Přichází Vám do života nová zkušenost, příležitost, myšlenka nebo směr, vše co jste potřebovali rozproudit se pravděpodobně tento týden pohne kupředu. Věci o které jste se dlouho nezajímali, Vás najednou mohou uchvátit. Užívejte si tento příliv energie, jen pozor, abyste příliš nehýřili. Je fajn vypnout a použít svou energii k zábavě a radovánkám. Lepší však je svou horlivost moudře využít u věcí, u kterých je předpoklad, že se Vám tato investice jednou vrátí.



Autor: Tereza

bottom of page