top of page

TÝDEN 11.2. – 17.2.2019 - OTOČENÍ


Vítám Vás při pondělním ránu u aktuální, týdenní předpovědi!


Máme za sebou velice očišťující týden, který ale v tématu vztahů bude stále ještě pokračovat. Venuše, planeta lásky stojí ve znamení tvrdohlavého, neústupného Kozoroha, planeta boje Mars stojí v nejbojovnějším znamení z celého zvěrokruhu a planeta Merkur přešla včerejším dnem do znamení přecitlivělých Ryb. Šílená kombinace. Na jednu stranu co se týče umění, tvoření, intuice – výborné postavení. S našimi vztahy je to ale podstatně horší. Situace vygradovávají, začíná být dusno nejen ve vztazích partnerských, ale i na pracovišti, mezi lidmi obecně. Nikdo nechce ustoupit, ale všichni se vlastně hrozně trápí. Jak z toho ven? Poznáním toho, co vlastně chci a kompromisem. Slovem poslední dobou mnou často omílaným. Jenže ono to bez něj vážně nejde.Venuše v Kozorohu po nás chce, abychom věděli, určili si v hlavě, co jsme vlastně zač. Jaké jsou naše povahové vlastnosti? Co od vztahu očekáváme? Co tam nemůžeme vystát? Pak se po této reflexi snažit na nestabilních bodech pracovat. Jak? Každému vyhovuje něco jiného. Někdo si zajde ke kartářce a ujistí se ve svých krocích, jiný půjde na procházku a bude o svých vztazích a aktuální situaci přemýšlet, někomu zase vyhovuje poradit se s kamarádkou, psychologem, blízkým člověkem. Nicméně karta, která tento celý týden popisuje a která háže do nového týdne svou energii, je karta VOZU. Vím kudy jedu? A proč zrovna po této cestě? Proč ne po té vedle? Základem úspěchu cesty je, že vím, proč zrovna ona. Proč zrovna tato cesta mě má udělat šťastným. Když to vím, překonám i ty nejtěžší překážky, protože budu vědět, proč tudy jdu a proč zrovna za tuto cestu tak bojuju..


Astrologicky nás čeká pouze jeden přesun ze znamení do znamení a to, díky bohu!! :) u planety Mars, která vládne boji. Od čtvrtka by se nám mělo začít ulevovat, aktuální bojovné energie by měly trochu polevit, i když přecitlivělost a nesnáze ve vztazích budou ještě nějakou dobu pokračovat. To však nemění nic na tom, že vše, co se v tomto týdnu bude dít, bude mít ještě více než kdy jindy hlubší duchovní podtext.



 

1. BLÁZEN


První karta nazývající se Blázen v sobě ukrývá mnoho témat a taktéž i několik symbolů, které však všechny do jednoho směřují k jedinému – nový začátek, nová kapitola, otevření nové životní etapy. Může se jednat o změny, které tento týden přijdou a které ve Vás probudí touhu udělat věci jinak, taktéž se s kartou spojuje nový styl myšlení, jakési upuštění od toho, jak jsme na věci nahlíželi dříve a jak budeme nahlížet nyní. Je to karta velkého zrodu, důvěry, čistoty, bezpodmínečné lásky a také nesouzení. Tento týden byste se všichni Vy, co jste si jedničku vytáhli, měli zaměřit ještě více na sebe a důvěřovat své intuici, svému pocitu, že vše, co se děje je správné a že nemůžete udělat chybu. Jděte do přírody, skákejte, tancujte, kdy chcete, buďte tento týden blázniví jak jen to půjde a kašlete na to, co si o Vás budou myslet druzí. Odhoďte kontrolu, odhoďte pryč předsudky a hlavně - odhoďte na chvíli tu Vaši hlavu! Opravdu, tento týden je u Vás důležité naplno se otevřít a být 100% sami sebou. Vaše jednání sice může pak ostatním připadat "bláznivé", ale to neřešte. Vy jste připraveni a je potřeba se na to nyní soustředit. Odhoďte rozum a dělejte všechny ty maličkosti, které Vás baví. Nenechte se svázat svými nabalenými vzorci "dospělosti", které Vás akorát odpojují od Vašeho středu. Buďte jako malé dítě - radující se a zařící na všechny strany. Když záříte, ostatní koukají. Ale víte proč? Protože to chtějí taky.




2. VĚDOMÍ


Druhá karta se nazývá vědomí a vytáhl si ji ten, pro koho je aktuální téma EGO a jeho DOKONALOST. Minulý týden zde tato karta byla, objevila se znovu. Pro toho, kdo si ji vytáhl již podruhé, je to varování. Pozor na ego, na scénáře jen podle Vás, na to, že musíte mít za každou cenu pravdu, nebo že musí být všechno tip ťop dokonalé. Kdo Vám tyto bláznivé vzorce dal do hlavy? Kde jste je okoukali? Honem rychle od nich pryč, nebo se utrápíte. VĚDOMÍ je karta spícího Buddhy, který je symbolem vědění, ale avšak spícího - falešeného vědění. To znamená, že svou intuici a srdce obelháváte naučenými vzorci a rozumem. Pozor na to, čemu věříte. Karta přináší informaci, že to, co je akutálně v Vašem životě potřeba nejvíce změnit je jen Vaše myšlení, způsob, jakým hlava káže. Tato karta přináší informaci, že je potřeba trochu poodstoupit od iluzí, jak by věci ve Vašem životě měly být a místo toho je na čase začít vnímat a akceptovat, jak se věci dějí ve skutečnosti. Pak budete mít vyhráno. Pokud tento týden budete mít pocit, že něco ve Vašem životě není v pořádku a ucítíte nebo již dokonce cítíte nespokojenost, je to pouze špatně nastavené laťka Vašeho přemýšlení. Zamyslete se zda je potřeba mít pokaždé navrch. Zda je tak hrozně důležité dupnout si, když už se vše okolo třese. A zda není potřeba větší laskavosti a citlivosti právě ve chvíli, kdy se cítíte ohroženi než použít pokaždé jedny a ty samé zbraně – obranné mechanismy, které Vás nikam nedostanou.




3. BŘEMENO


Podívejte se na kartu. Vidíte toho chudáka a jeho "náklad"? "Rychleji, zaber, ať už jsi nahoře!", pokřikuje na něj pomatený tyran s panovačným kohoutem na hlavě, kterého nese na ramenou. Ano, ten potrhaný a zmožený chudák jste v tuto chvíli Vy, respektive Vaše vnitřní já. Položte si otázku a upřímně na ní odpovězte - nepřipádáte si poslední dobou podobně jako on? Tak, jako kdyby od Vás všichni něco očekávali? Jako kdybyste se mohli přetrhnout a stejně to nestačilo? Nebo jako kdybyste se snažili všem vyhovět a oni to ani neocenili? Všechno a všechny s sebou teď vláčíte jako těžký bágl. A místo odložení, přidáváte, aby to stálo opravdu za to. Tento týden se zamyslete, zda je to tak správně a jestli to náhodou nejde jinak. Starosti typu, co se stane, když nevyhovíte nebo se nebudete chovat podle představ ostatních. Převzít zodpovědnost za někoho, kdo si válí s prominutím šunky je blbost. Zamyslete se, zda ten, který na Vás kouká a přikazuje Vám, také s tím vším, co táhnete pomáhá. A taky se zamyslete, jestli tohohle „tyátru“ nemáte dost a jestli máte vůbec zapotřebí ho poslouchat a chodit s hlavou skloněnou. Pokud toho máte dost, ozvěte se. Už je na čase.


 

Krásný týden!


Autor: Tereza

bottom of page