top of page

TÝDEN 11.3. – 17.3.2019 - OTOČENÍ

Krásné pondělí, vítám Vás u nové, týdenní předpovědi.


Nacházíme se aktuálně v 11. týdnu roku 2019, který ukazuje na téma SPRAVEDLNOSTI. Tarotová karta s tímto názvem nám přináší pro tento čas informaci, že vše, co děláme a říkáme se vrací zpět do našich životů jak bumerang. Dřív nebo později budeme sami těmi, kteří se budou potýkat s tím, co vypustili do svého okolí. Nikdy se proto nevyplatí říkat nebo dělat něco podlého, zlého či manipulativního, protože to samé si pak přitáhneme zpět do svého bytí. Známe to snad všichni – typické téma akce a reakce či příčiny a následku.


Tento týden bude tak trochu o tom, co jsme dříve zaseli a co nyní sklidíme. Jedenáctkové energie jsou velice silné a toto téma znají dokonale všichni, kdo mají ve svém datu narození číslo 11 nebo životní číslo 11. Protože tito lidé dříve manipulovali, nebrali ohled ve svých minulých životech na druhé, tento život se jim vše bude vracet hned vše, co zaseli. Tento týden se mohou rozlousknout situace, které dopadnou přesně tak, jak si dle svých minulých činů zasloužíme, neboť spravedlnost je rovnováha a harmonie. Dalším tématem jsou pro tento týden právní, úřední a soudní záležitosti.

Astrologicky nás tento týden nečeká žádná planetární změna či přesun. Nicméně planety a jejich postavení ukazují na dva protipóly se kterými se tento týden můžeme ve svém životě, ale i rozhodování setkání. Je možné, že budeme zpomalení, bude se nám chtít více přemýšlet, posuzovat, budeme se snažit se rozhodnout, ale nebude to tak jednoduché. Ukážou se totiž věci, které jsme dost možná netušili a to tak do našeho rozhodování vnese další chaos a zmatek a opět pocit, že jsme zase tam, kde jsme byli. Mám pro Vás ale radu – nechvátejte. Tento týden máme přemýšlet, nemáme nic hrotit, snažit se rychle rozseknout, ale spíše si dát ještě čas na rozmyšlenou. Příští týden od 18.3. budeme mít větší jasno a hlavně i chuť udělat radikální řez.



 

1. REBEL


Rebel – název první karty pro 11. týden. Tato karta hovoří o potřebě setřást ze sebe pouta. Cítíte, že přišel čas některé věci ve svém životě posunout na novou úroveň nebo je úplně opustit. Tato karta ukazuje především na Vaše vlastní nastavení – štve Vás, že se Vám neustále něco opakuje a cítíte, že přišel teď ten správný čas, kdy je potřeba Váš postoj či vzorec změnit. Rebel ukazuje, že v sobě máte duši temperamentní, svobodomyslnou, která na jednu stranu si k sobě věci a lidi poutá a na druhou od nich ale žádá svobodu. To, že se někam chytneme není dáno druhým člověkem, ale námi samotnými, protože jsme to dovolili. Můžete se často bát, že o Vás ostatní nestojí, že nejste dostateční dobří či že z nějakého minulého důvodu cítíte, že potřebujete vedle sebe oporu a podporu. Ale je to opravdu tak? Neovládá Vás pouze strach, který Vám našeptává, že to sami nezvládnete? Zamyslete se tento týden nad tím, jak to máte se svobodou. Cítíte se svobodní? A pokud ne, proč tomu tak je? Neobviňujte však druhé, ale zamyslete se, čím /jakou událostí jste si dali do hlavy, že to sami nezvládnete.




2. POLITIKA


Druhá karta se jmenuje Politika a její témata jsou zde lež, pokrytectví, falešný postoj či přetvářka. Je to karta, která varuje, abyste se měli tento týden nebo aktuální období na pozoru – ať už před ostatními, kteří se s Vámi snaží manipulovat a přetváří se nebo hůř – dát si pozor na sebe a své klamné postoje. Nalhávat si něco, o čem tušíme, že je to lež se totiž také nevyplácí. Když se smějete a přitom Vám do smíchu není, není dobré, stejně tak přesvědčování se o něčem, co je klam a iluze.

Horší varianta této karty pak je, když se snažíme manipulovat s někým vedle nás a používáme svou mocenskou politiku k tomu, abychom dosáhli svého. Protože co si budeme povídat, každý z nás má v sobě svého politika, který se snaží prosadit své mocenské zájmy a neváhá použít jakoukoliv strategii.

Až proto tento týden budete chtít třeba bojovat za pravdu, přesvědčovat a svému okolí za každou cenu otevírat oči nebo dokonce sám sobě, ujistěte se, jaké jsou doopravdy Vaše záměry a která část Vás se momentálně ujala vlády.




3. KOMPROMIS


Hledání kompromisu čeká ty z Vás, kdo jste si vytáhli kartu pod číslem 3. Dnes trochu delší sdělení, ale všechny témata mohou u Vás být zrovna aktuální.

Jedním z nich je informace, že je potřeba nevěšet hlavu, když něco není podle Vašeho očekávání, když ne vždy je to růžové a takové, jaké jste si malovali. Někdy se to prostě neděje podle toho, jak chceme my a ono to vlastně není úplně špatné. Když se pak často otočíme, proč se to nakonec stalo jinak, dává nám všechno najednou smysl a my bychom měli důvěřovat, že ti nahoře to s námi myslí vždy v jejich nejlepším zájmu. Nicméně nám ale i přesto dávají šanci nenechat věci tak jak jsou, ale nabízí využít příležitostí, které se zrovna naskytají. Tedy netlačit na pilu, aby se to vše odehrálo podle nás, ale prozkoumat, co můžeme ve své situaci a s tím, co nám vadí udělat. Zda nejde třeba najít kompromis. Stále ale platí, že tato karta je hlavně kartou vztahovou. Když ji převedeme na tuto oblast, karta připomíná, že ve vztahu má VŽDY, bez výjimky, platit pravidlo kompromisů a také tolerance, ústupků a vyvážení, které vedou ke kvalitní a pohodové cestě s tím člověkem, se kterým po ní jdeme. A to je jak s partnerem (současným, bývalým), tak i s vlastními dětmi, rodiči, kolegy, s každým, s kým jsme ve svém životě v kontaktu. To, že se zrovna dvakrát s někým nemusíme, nebo není vztah aktuálně pohodový, by nemělo znamenat náš nerespekt a ne kompromis k dané osobě. S každým je správné dodržovat jistou míru tolerance, která hovoří, že k danému člověku chováme respekt a úctu. Stále bychom si měli zachovat lidskost a již zmiňovanou úctu, protože sami jsme lidská bytost. A proto jednejte tento týden tak, jak byste chtěli, aby se ostatní chovali k Vám. Buďte tolerantní ke všem, i když to není člověk příliš Vám blízký. Tento přístup neukazuje na slabost, ale naopak na moudrost a oduševnělost. A to jsme každý z nás, jen je potřeba v sobě najít někdy více lásky ke každému, i k tomu, kdo nám někdy nějak ublížil.


 

Autor: Tereza

bottom of page