top of page

TÝDEN 13.4. – 19.4.2020 - OTOČENÍ

Krásné pondělní ráno, zdravím Vás u týdenní předpovědi!


Dnes máme Velikonoční pondělí, poslední den Velikonoc. Pro dnešní den bylo typické, že mladíci chodili dle tradice vyšlehat dívky pomlázkou z vrby, aby byly celý rok veselé, pilné a zdravé. Na některých místech se pak slavila tradice trochu opačně - dívky chodily polévat chlapce, aby i oni byli celý rok svěží.Znáte tuto tradici? A jak jste oslavili Velikonoce? 🙂


Tento týden se nacházíme pod kartou Věž, která nepůsobí na první pohled příliš optimisticky, ale její význam je v důsledku velmi pozitivní. Je to karta symbolizující život - staré bývá nahrazeno novým, dobré špatným, plánované neplánovaným. Něco u čeho jsme přepokládali, že je pevným a stabilním se najednou rozpadlo jako domeček z karet, protože tak pevné, jak jsme si mysleli že to je, to nebylo.. A to je pro nás zcela logicky velkým zklamáním. Věž nás učí neočekávat, neříkat „slibuju“, „nikdy“, „vždy“, netvrdit věci, u kterých nevíme, jak budou. Učí nás jen být a přestat lpět a klást si podmínky. „Budu s Tebou až do konce života, slibuju.“ Ach, jak pošetilé je toto tvrdit. Copak my víme, co bude za rok, za dva? „Nikdy Tě neopustím.“ Další pošetilost, která nám dává do hlavy pouze tlak, že musím zůstat, že musím splnit, protože jsem to už řekl. Tyto slova jsou podmínky, vnitřní strašáci, kteří nás silně zavazují k plnění něčeho, co ale nemusí být v budoucnu vůbec reálné.. My však ale máme v hlavě, že musíme naplnit svá slova.


Věž je symbolem univerzálního principu uzdravování, symbolem obnovy a očisty. Bourá se vše, co je v našem nitru umělé, falešné anebo si klade ke své existenci podmínky.


Tento týden se máme snažit neklást žádné podmínky. Ani sobě, ani nikomu dalšímu. Máme prostě jen být. Bez slibů a bez očekávání jak věci dopadnou nebo jak bychom si přáli, aby se staly. Dokážeme to? Někdy si tak moc ve svých myšlenkách lajnujeme život, že jsme pak neustále zklamanými a rozhořčenými z toho, že to nevychází. Jenže co je to pak za život? Otravujeme ho nejen těm okolo, ale i sami sobě. Současná situace nás to v mnoha ohledech skvele učí. Zkouší nás, jak máme různé věci nastavené - zda lpíme, zda očekáváme, zda si myslíme, že jsme stoprocentní pánové svého života. Možná že zčásti těmi pány jsme, to určitě ano, ale asi ne úplně ve všem. Jsou situace, které se odehrají, ať se stavíme na hlavu nebo ne. A to máme tento týden pochopit. Vnímat sílu, která nás všechny obklopuje, která je silnější než naše dětské vydupávací „já chci.“ Máme se tento týden pokorně uklonit osudu, který nás vede přesně tam, kde máme být. Který ví, proč nemůžeme natrefit na žádného partnera. Který ví, proč jsme ve vztahu, který je tak těžký na zvládnutí. Který ví, proč jsme přišli o práci, proč jsme se svými dětmi neustále na nože, nebo proč nemáme peněz, kolik bychom chtěli. Ten osud jednoduše a prostě ví, proč si musíme prožívat všechno to, co teď prožíváme a je to pro nás neuvěřitelně těžké. On to ví, ti nahoře to ví a podvědomě to všechno víme i my.. Víme proč jsme si tyto lekce vybrali, naše duše zná důvod svých aktuálních řešení a dokonce si to vše nalajnovala. Vše je úplně jasné a my si to tak ztěžujeme. Mícháme do svých řešení pocity, emoce, rozum, svá očekávání, sny a přání. A pak se divíme, jak je to všechno šíleně těžké. Jak by ne když až příliš řešíme věci, které si naše řešení ale vůbec nevyžadují. Svým často šíleným a vzteklým dupaním a naříkáním s tím ale nic neuděláme. My tomu osudu máme jen důvěřovat a snažit se zvednout, protože to je tím záměrem. Zvednout se a jít dál. Přestat skuhrat, přestat si stěžovat, že to nevychází tak jak chceme, ale přijmout skutečnost takovou jaká je. Uleví se nám. A to hodně.. Pokusme se tento týden o to. Nechat to být, přestat kontrolovat, přestat nadávat a stěžovat si. To tento týden odhoďme. Klidně si zanadávejme, ulevme si, ale pak jděme dál. Nezůstavejme dlouho tam, kde už se stavět nedá.. Kde už zasáhl blesk a zničil to co měl. Nesnažme se udržet věci, které už jsou dávno mrtvé, jen my si to pořád nechceme přiznat..



 

1. ÚDER BLESKU


A máme ji tu zase! Úder blesku, jak trefná karta pro toto období. Možná už ji znáte, poslední dobou se nám v týdenních předpovědích objevuje poměrně často a není se čemu divit. Více než jakákoli jiná karta symbolizuje aktuální dny. A o čem tato karta mluví? Mluví o něčem, po čem jsme dlouhodobě toužili. Chtěli jsme to, byli jsme schopni pro to obětovat všechno, ale veškerá naše práce najednou přišla vniveč. Přišla bouřka a vše se rozpadlo. Z něčeho na čem jsme makali několik týdnů, měsíců, možná i let se rozplynulo a nezbylo nic. Je to pryč… Pro tuto kartu je typický pocit zklamání a jakési hořkosti. Jak by taky ne. Soustředím se na nějakou myšlenku, snažím se budovat a vše mi spadne přímo před očima. Tolik úsilí a času mě to stálo. A co teď? Tato karta hovoří o otevření očí, o jakési facce, která nás má probudit a vrátit zpět do reality. My jako lidé v sobě máme zabudovanou víru a naději věřit, že věci dobře dopadnou, že, to co chceme se nakonec povede a my budeme spokojení a šťastní. A to je dobře. Někdy ale zapomínáme, že dáváme víru něčemu, co nemá s realitou nic společného. Že věříme něčemu, co není postaveno na dobrých základech. A to je to téma. Vytvářel jsem si očekávání a jak to, že se teď neděje tak, jak jsem si vysnil? Tato karta je jasným symbolem duchovního probuzení, a to se tento týden může dít jakýmkoli způsobem. Budete postaveni před své strachy, podíváte se na své nezpracované věci, neboť situace v některých ohledech bude tak vyhrocená, že Vám nezbyde nic jiného než jen čekat na to, jak se situace dál uděje. Postavíte se tváří tvář svým očekáváním a zjistíte, že jsou to pouze a jen očekávání, které způsobily tak tvrdý pád na zem. Pád z věže totiž může být velmi bolestivý,.. ale třeba si přiznat, že také nemusí. Vše záleží na našem přijetí. Přijmeme situaci takovou jaká aktuálně je nebo se budeme vzpírat a nadávat? Tak jednoduchou otázku tato karta přináší do dalšího týdne. Nehroutit se z toho, že zrovna letím, přestat panikařit, že se nemám čeho zachytit, ale jednoduše přijmout skutečnost, která se aktuálně nabízí.



2. TVOŘITEL


Druhá karta tohoto týdne se jmenuje Tvořitel je plná vibrace, kreativity a proudící energie. Je připomínkou, že každý v sobě máme nějaký kus tvořivosti, kterou můžeme hezky využít. Někoho baví malovat, jiného vařit, péct, trhat bylinky, zpívat nebo třeba přestavovat nábytek. Tvořivá energie je ženská energie, která v nás probouzí citlivost a laskavost, ale hlavně nám připomíná, že svůj čas můžeme využít smysluplně. Tento týden, který je pro Vás ve smyslu tvořivosti s sebou nenese ani tak úkol, ale spíše zamyšlení se nad tím, co Vás baví a z čeho můžete vytvořit něco pěkného. Pro někoho je karta připomínkou podívat se na své talenty, zabrousit nejlépe do minulosti a zeptat se sám sebe – co mě vždycky bavilo? Co mi vytvářelo úsměv na rtech? K čemu bych se třeba i mohl/a vrátit? Když své talenty a svou tvořivost začneme používat, můžeme si mnohé v životě usnadnit. Vytvoříme v sobě pocit nejen smysluplnosti, ale také dobrého pocitu, který pramení ze štěstí z tvoření. Tento týden byste se měli zaměřit na své dary a na to, co byste chtěli zkusit, co by Vám udělalo jednoduše radost. Skvěle se u toho odreagujete a třeba i načerpáte inspiraci. Takže vzhůru do tvoření.



3. MISTR


Třetí karta se nazývá Mistr a je ve znamení „mistrovství“. MISTR, MISTROVSTVÍ jsou slova, která mají mnoha významů, jeden je jim však společný - člověk, který je v něčem dobrý, výjimečný nebo něco, co je na nějaké výši a hodno možná i ocenění.

Vy všichni, kdo jste si tuto kartu vytáhli, přináší jedno krásné poselství. Tento týden máte šanci stát se mistry. Tím, že se ve stále se opakující situaci zachováte jinak a uvědomíte si, že to jde. Tento týden máte možnost uzavřít naplno nějaký svůj ne příliš správný vzor myšlení a proměnit ho v nový a lepší. Například tím, že přestanete kontrolovat, co jste ještě všechno neudělali. Nebo tím, že se nenecháte ovládnout vztekem a uvědomíte si, že je možné situaci vyřešit v klidu. Ať je to co je to, tento týden, pokud budete chtít, nabízí se jedinečná příležitost něco VE VÁS změnit. Mistrovství totiž nepramení z osvícení, meditací nebo dodržování nějakých pravidel. Mistrovství je stav, kdy si něco UVĚDOMÍME, kdy CHÁPEME a PŘIJÍMÁME věci, tak jak se dějí a dáváme si je do souvislostí.

Mistr není osvícený proto, že je dokonalý. Je osvícený proto, že nebojuje sám se sebou a se svou myslí. Neklade sám sobě podmínky, netouží se změnit. Je v absolutním souladu se svým aktuálním rozpoložením, s emocemi, které jsou přítomny, se situací, ve které se nachází. Užívá života, ve všech jeho podobách, nevybírá si. Jednoduše žije to, co je a UVĚDOMUJE SI. Svá slova, emoce a činy.



Autor: Tereza

bottom of page