top of page

TÝDEN 14.12. – 20.12.2020 - OTOČENÍ

Krásné pondělní ráno! Vítám Vás u pravidelné týdenní předpovědi dle Vašeho výběru!


Vstoupili jsme do 51. týdne, který vibruje pod šestkovou energií a také pod číslem jedna. Číslo 6 je obecně symbolem lásky, rovnováhy a vyvážení, jednička odvaha, síla a začátek. Snažíme se vyrovnat, nezajíždět do extrémů, ale může to jít chvilkama těžko. Rozjíždíme se, ale to neznamená, že je vyřešeno. Musíme si rozmyslet co vlastně chceme, možná máme zmatek. Udělali jsme důležité kroky k rozjezdu, jen dejme pozor, aby nás minulost nestáhla zase zpátky. Pokud chce někdo vyjet na zcela novou cestu, musí mít vyřešeno vše, čím prošel. Jinak by se také mohlo stát, že se mu to na novou cestu zase promítne a je tam kde byl.


Novoluní, které se odehrává zároveň i se zatměním Slunce, nám tento měsíc přináší témata víry, nadšení, svobody, ale také nás směřuje k sebereflexi. Slunce a Luna se tento den spojují v konjunkci, celé je to podpořené ještě planetou Merkur a Jižním uzlem. Všechny tyto planety stojící v ohnivém Střeci jsou navíc v pěkném trigonu na planetu Mars. Tak jako hovoří čísla, i planety říkají, že cítíme příliv energie a věříme v nové začátky. Budujeme, plánujeme a hledíme dopředu. Nezapomeňme jen na to, že tématem dnešního Novoluní je si i udělat jasno v tom, co chcete. Na základě Vašeho rozhodnutí se budou odvíjet další měsíce.


Dalšími planetárními změnami, které významně otřesou našimi životy, jsou přesuny znamení v planetách Saturn a Jupiter. Tyto dvě planety stály poslední 3 roky v zemském Kozorohu. Kozorozi prošli tříroční transformací, teď jsou na řadě Vodnáři, kteří budou od základu měnit svůj život. Nejvíce se toto postavení dotkne Vodnářů, ale i ostatní znamení tento vliv planet pocítí. Můžeme očekávat vzestup technického a vědeckého pokroku, větší zaměření se na lidská práva, humanismus a spolupráci. Chystané události poukážou nejen na to, kde se rozdělujeme, ale především nás naučí se více spojit jako lidstvo. Všechny extrémy se budou postupně vyrovnávat.


Venuše, planeta lásky a vztahů, se v úterý přesune z vodního Štíra do ohnivého Střelce kde se zdrží až do začátku ledna. Dá se očekávat větší flirtování, chuť se pobavit, hodně komunikovat a trávit čas s lidmi, se kterými jsme na stejné vlně. Zadaní by si měli dát pozor na nevyžádané flirty, nezadaní se mohou s někým seznámit.


Neméně důležitá konstelace se odehraje taktéž v úterý, a to již zmiňovaný přesun Chirona v Beranu do přímého směru. Ve zpětném chodu stála tato planetka od začátku července a tyto 4 měsíce nás navedla ke svým největším zraněním. V tomto období jsme si měli uvědomit, kdy jsme nejzranitelnější a proč. Vedlo nás to si uvědomit, že nejen to příjemné, ale hlavně to nepříjemné je důležitý úsek naší cesty. Právě díky otevírání hlubokých ran jsme se poznáváli a dostali možnost se tentokrát zachovat jinak. Tím, že je Chiron opět v přímém směru, už známe své největší bolístky, víme, co nás nejvíce zraní, posvítili jsme na to. Je teď na nás, zda se s těmito ránami nějak více popasujeme a využijeme ve svůj prospěch.


Přeji Vám krásný týden!



 

1. HAD


První vytažená karta se jmenuje Had a symbolizuje životní sílu Matky Země. Had má v mytologii mnoho symbolů. Můžeme ho nalézt například na Stromu poznání, ze kterého nás láká k ochutnání jablka, které odkryje pravdu. Had se také vyskytuje jako symbol ženské Kundalini energie, která je tak silná, že si to možná ani neumíme představit. Had je symbolem nejen léčby a pravdy, ale je to také znak velké výzvy. Had zkoumá naše nitro a dokáže proniknout do všeho nezpracovaného nebo neukotveného. Had nás zkoumá a nabízí jablko, nabízí nám pokušení, ale není jeho chyba, pokud utrhneme. On pouze zkouší a my se díky němu dozvídáme, jak to v sobě máme. Jestli to, co víme a hlásáme není jen teorie, ale i praxe. A co se stane pak, když jablko utrhneme? Poneseme následky. Položme si však otázku – poneseme následky pouze my, nebo mají naše rozhodnutí vliv i na druhé? Co když to, co zrovna děláte, má dopad na Vaší minulost, přítomnost a budoucnost, ale také na budoucnost ostatních? Tato karta říká, že nastává čas, abyste se více zamysleli nad svými činy a jejich následky. Zamysleli se nad tím, že pokud žijete každý den bez smíchu a radosti, pravděpodobně bude Váš život také smutný a unavený. Pokud do sebe ládujete sladké, nesmíte se potom divit, že rozbijete u zubaře celé své prasátko. Také se není čemu divit, že pokud nevěnujete dostatečnou pozoronost sobě, nebude Vám ji věnovat ani Váš milovaný. Vše začíná od Vás. To Vy to všechno máte ve svých rukou.. Proto až dnes ráno půjdete do práce a budete naštvaní, že jsou zácpy a přijedete pozdě, položte si ruku na srdce a upřímně se sami sebe zeptejte, kdo za to, že jdete do práce pozdě, opravdu může. Taktéž se zeptejte sami sebe, proč se cítíte vyčerpaní a unavení? No, protože asi něco děláte špatně. Neposloucháte se, obviňujete ze svých porážek druhé a přitom jen stačí převzít zodpovědnost a přiznat si, že to všechno stěžování a nevycházení je pouze Váš vlastní odraz. Přemýšlejte tento týden nad tím.




2. KOLIBŘÍK


Kolibřík patří mezi nejmenší ptáčky, kterým se někdy říká létající drahokamy. Je to jejich úžasným zbarvením, které potěší nejedno lidské oko. Možná i proto je v indiánském symbolismu přiřazován k radosti. Jaké je však jeho poselství pro Vás na tento týden? Zastavíme se ještě u toho, jak se toto malé zvířátko chová při letu. Dokáže totiž létat pozpátku, do stran a také se vznášet na místě. Když se v letu zastaví, jeho křídla se pohybují jako kdyby vzdušnou čarou vykreslovali osmičku, neboli symbol nekonečna. A v tom je právě jeho poselství – jako lidé se velmi často cítíme zaseknutí v čase. Přemýšlíme neustále nad minulostí, nad tím co se stalo, co jsme řekli a udělali a litujeme kolikrát toho, že jsme se nezachovali jinak. Pak prozměnu zase příliš přemýšlíme nad tím, co musíme udělat, jaké budou naše kroky a stavíme si často vzdušné zámky, které nemají s realitou nic společného. Tato karta Vám pro tento týden říká, že ano - je důležité nahlédnout do minulosti - ale nemáte v ní zůstávat, spíše se z ní jen poučit a pak z tohoto bludného kruhu vyjet ven. Také nemáte příliš lpět na tom, co bude a nechat situace, aby více plynuly. Bez minulých kroků bychom nebyli tam, kde jsme teď a byť minulost tvoří naši budoucnost, není třeba se v ní zabydlovat. Můžete ji reflektovat i bez toho, aniž byste na ní zahořkle lpěli. Stejně tak nemá cenu příliš přemýšlet nad budoucností, když se situace často odehrávají tak jak většinou nejméně čekáme. Zaujměte postoj pozorovatele a nechte se více unášet tím, co je právě teď. Vystupte z toho, co není podstatné a užívejte si to co se Vam nabízí. A pokud se Vám aktuální situace nelíbí, zkuste ji vylepšit. Tento týden je důležité si více užívat vše, co je k dispozici. Nikam se nevracet, nikam se nehnat, ale spíše se zaměřit na to, co máte právě před očima. Tam je odpověď.




3. ČARODĚJ


Karta s magickým názvem Čaroděj je tento týden třetím výběrem. Jaké je její poselství? Velmi podobné jako u karty první, proto doporučuji všem, kdo si vytáhli trojku, přečíst i jedničku. Třetí karta je ale ještě silnější.. je přímo symbolem temné síly. Kde ta temná síla je? Ve Vás. Čaroděj představuje destruktivní aspekt Vaší lidské duše a sebestředné chování, které ostatním škodí. Toto chování teď možná sami do svého okolí prezentujete, a to jak vědomě, tak i nevědomě. Tento týden máte prozkoumat, jaká temná strana ve Vás je. Zášť, žárlivost, majetnickost, pomstychtivost či hamižnost? Nebo se jedná o nenávist, pomlouvačnost, úzkoprsost či pocit vlastní neomylnosti? Co jsou ty temné stránky, které v sobě máte? A nemluví právě poslední dobou častěji? Nepociťujete jejich silný vliv více než dřív? To, že jste si tuto kartu vytáhli říká, že se možná poslední dobou cítíte podrážděně, ublíženě nebo zrovna čelíte svým vnitřním strašákům, které ve Vás otevírají tyto destruktivní programy. Pokud tomu tak je, tak proč? A co s tím? Tento týden jsou velmi silné energie. Vy, kdo jste si trojku vytáhli jste pravděpodobně hodně senzitivní, protože tato karta je přímo napojena na aktuální energie, které z lidí vytahují vše potlačené. Je důležité, abyste si v první řadě tyto temné stránky své osobnosti přiznali a druhý krok je přestat se za ně vinit. Podvědomě totiž o nich víte a vnitřně se viníte za to, že to lépe neumíte. Jenže abyste mohli něco změnit, musíte si nejdříve odpustit. Přijmout tyto stránky osobnosti jako Vaší součást (protože každý je máme) a potom přijmout zodpovědnost za své skutky a činy. Nehněvejte se na ostatní. Uvědomte si, že jste si je do svého života sami vybrali, aby Vás naučili co neumíte. Neviňte ani sebe. Děláte to, co nejlépe umíte. Uvědomte si však, že tento týden přeje díky aktuálním konstelacím dělat to ještě lépe. Více vědoměji a pokorněji. Tak jděte do toho!




Autor: Tereza

bottom of page