top of page

TÝDEN 15.3. – 21.3.2021 - OTOČENÍ


Pěkné pondělí! Vítám Vás u pravidelné týdenní předpovědi!


Začínáme 11. týden roku 2021, který bude nabitý zajímavými planetárními konstelacemi.

Minulý rok nás hodně zasáhla konjunkce Saturna a Jupitera. Tato konstelace spustila lámání v našich životech, dalo by se říci, že nic není od té doby stejné a u všech svým způsobem probíhají od té doby nějaké změny, zvraty a transformace. Přeměny se mohou týkat věcí okolo, ale především se jedná o změnu vnitřní. Přenastavujeme své hodnoty, uvědomujeme si věci, které jsme dříve neviděli, zjišťujeme, na čem náš život stojí a jak to v něm máme celkově nastaveno. Nyní se dostáváme do energetického zlomu, kdy planety začínají povolovat a napětí postupně opadává. Můžeme mít pocit, že ty okovy, které jsme měly na rukou, slábnou, že to vše, co bylo zastavené, se rozjíždí, ale pozor! Opravdu velmi postupně. Někdo to může cítit už tento týden, někdo až ten příští, jiný s přicházejícím květnem, nicméně dobrá zpráva je, že se to začíná hýbat k lepšímu a blýská se na lepší časy. I přes to, že to teď ještě nemusíme zcela vidět. Důležité věci se buď už v našem životě zlomily a jsme za nimi, nebo je aktuálně finišujeme a začíná pomalu nová životní éra. Je dobré nastavit se na nové příležitosti, vnímat ty nové začátky, o kterých tady už několik posledních týdnů opět píšu, podívat se na to, co chceme a začít si to v hlavě sesumírovávat, protože možná přijde zanedlouho čas, abychom některý věci konečně uskutečnili.


Tento týden začíná jaro a vše se probouzí k životu. Astrologicky vítáme nový rok, Slunce se přehupuje v sobotu do Berana, který značí nový cyklus, oheň, vášeň, intenzitu a směr vpřed. Beran je bojovník, který nám vlije novou krev do žil, novou sílu a na rozdíl od Ryb, které vládnou nyní, se neplácáme tolik ve svých náladách a pocitech, ale vše uchopujeme více rozumně a střízlivě. Emočně jsme se necítili minulý týden úplně dobře, ale bylo to tím, že končí poslední, dvanácté znamení Ryby a s tím i z nás odchází vše staré.


Pondělí se luna dostává do Berana a navíc bude stát v sextilu na Jupiter, planetu štěstí a hojnosti. Chceme něco začít, máme chuť zkoušet a objevovat. Merkur se stěhuje na měsíc do Ryb, výborné období pro umělce a pro všechny, kteří chtějí odhalit taje své duše. Úterý s Beranem pokračujeme, ale luna jde přes Uran, takže bychom měli být opatrní v tom, co říkáme a děláme. Věci nemusí jít tak lehce, jak jsme si naplánovali. Je dobré mít záložní plán, mohou se dít věci, které nás vykolejí z našeho zaběhnutého řádu. Ve středu to samé, možná ještě více napěťově, neboť se dostáváme s lunou, která přešla do Býka, blíže k Uranu a navíc k Černé luně. Pocity, nálady na houpačce, hrozí ohrožení finančních jistot, ale také naší sebehodnoty. Dostavit se může stav, kdy si budeme připadat méněcenní, podvedení, zrazení. Čtvrtek cítíme stále dozvuky středy, ale díky působícímu Marsu se více rozjíždíme kupředu a zapomínáme na to, co nás mohlo středeční den rozhodit. Pátek bude velmi zajímavý, akční, plodný, energie přejí budování, navíc je velmi blízko Severní uzel, který ukazuje téměř na osudové události, které nebudeme moci ovlivnit. Sobota s lunou v Blížencích akčnost pokračuje, dynamika je stále aktuální, čehož můžeme dobře využít ke všemu, kde chceme něco dělat, něco dokázat. Slavíme jarní rovnodennost a starodávný svátek Ostara ohlašující přicházející světlo do našich životů. Neděle pozor na vztahy, luna přechází do Raka, což je emoční znamení související s naší rodinou. Navíc se Venuše přesouvá tento den do ohnivého Berana, tudíž hrozí hádky, nedorozumění a na povrch vyplouvají vzorce, které jsme pochytali z rodiny. Emočně se můžeme cítit nesví a nevyrovnaní, takže raději nic tento den neřešme a nastavme se na to hezké.


Přeji Vám všem pohodový týden!




 

1. MĚSÍC


První karta tohoto týdne se jmenuje Měsíc a symbolizuje naše pocity, nálady, náladovost, úzkost či deprese, ale také intuici, vnímavost a silnější napojení. Zdravotně pak hovoří o nespavosti a psychosomatice, tedy to, jak se cítíme, tak se aktuálně může odrážet na našem fyzickém těle. Tento týden můžete prožívat silnější emoce, pravděpodobné jsou i stavy nějaké nejistoty, nestability, možná i vnitřní panika, která vychází z toho, že nebudete vědět, jak na některé věci reagovat, jak se zatvářit, zachovat, co říct a podvědomě se budete vnitřně stresovat tím, co by bylo ta nejlepší cesta. Možné je také to, že zažíváte aktuálně nějaký pocit nejistoty, nevíte, na čem jste, jak některé věci budou pokračovat. Vzhledem k tomu, že karta Měsíc hovoří i o minulosti, říká Vám karta, že Vás mohou provázet zároveň nějaké myšlenky na minulost, můžete žít ve vzpomínkách a nechtít se minulosti pustit. Rada pro tento týden pro Vás je, abyste pustili minulost, pokud ji řešíte, a začali žít to, co je teď. Další radou je, abyste se naučili pracovat s tématem vnitřní nejistoty a nestability, abyste se naučili reagovat na to, když se něco neděje tak, jak si přejete. Ideální by bylo, kdybyste se tento týden zaměřili na své pocity a učili se je pozorovat, doporučena je pro tento týden i samota, která Vám dá vlivem Vaší aktuálně zesílené intuice klid a vnitřní pohodu.



2. HVĚZDY


Druhá karta tohoto týdne se nazývá Hvězdy a hovoří o vyjasnění, jasnosti, osudových záležitostech, příznivých vyhlídkách, naději, snech, přáních či splnění toho, po čem jsme toužili. Zdravotně souvisí karta s kůží. Karta Hvězdy, asi tak jako každá karta, má více významů, nicméně její všechny výklady nesou pozitivní poselství. Tento týden se všechno to, co bylo dosud nejasné, může vyjasnit, dostanete zprávu, na kterou čekáte, budete vědět, na čem jste, okolnosti se vyjasní, mraky odežene vítr a opět vysvitnou hvězdy. Je také možné, že můžete tento týden více přemýšlet o svých snech, o tom, co si přejete, což je i rada tohoto týdne – zaměřit se na vše, co jste si vždycky přáli a nastavili se v těchto dnech na to, že nic není nemožné, jen je potřeba si své sny neustále připomínat a postupně se k nim přibližovat. Je zde jistá naděje, že se vše zastavené pohne kupředu, odhalíte to, co potřebujete, nálada se zlepší, vše, s čím jste se trápili taktéž. Hvězdy jsou naděje, ohlašují osudové příležitosti a nabídky. Mějte oči otevřené a jděte jim naproti. Neodmítejte to, co může být osudové.



3. KNIHA


Třetí karta se jmenuje Kniha a její témata jsou vzdělávání, studium, zkoušky, knihy, ale také nějaké tajemství, nevědění, skryté záležitosti, podvědomí, málomluvnost či nejasnosti. Okolnosti tohoto týdne Vás povedou k potřebě odhalit něco, co je Vám stále skryto a utajeno. Budete chtít vědět a poznat více, proklouznout pod slupku, pochopit, co to všechno znamená, protože Vás může unavovat nějaká nejistota a nejasnost, která se týká práce, vztahu nebo jiné konkrétní záležitosti. Kniha vždy hovoří o touze proniknout k podstatě věci, pochopit, co to všechno znamená, co se po nás tím vším, co se nám aktuálně děje, chce. Chceme jednoduše vědět, na čem jsme, potřebujeme mít jasno. Nicméně.. když tato karta vypadne, odpovědi se jen tak nedočkáme, protože ještě nepřišel ten pravý čas k tomu, aby nám bylo odhaleno, aby se věci vyjasnily. Pokud proto zažíváte pocit nějaké nejistoty, zkuste teď po ničem extra nepátrat. Dobré je svou pozornost zaměřit na studium – začít číst nějakou knížku, neboť Vám může přinést zajímavé informace, pustit se do studování všeho, co Vás vždy lákalo, karta radí rozšířit si obzory, neboť je i kartou vzdělávání a intelektuálního bádání. Co se však týče rozhovorů s druhými osoby, zde může komunikace váznout, proto je dobré tento týden svou pozornost obrátit více do čerpání nových informací, než do jejich vyměňování.



Autor: Tereza

bottom of page