top of page

TÝDEN 17.12. – 23.12.2018 - OTOČENÍ

Hezké pondělní ráno, přátelé. Čeká nás poslední předváoční týden. Včera jsme na svých adventních věncích zapálili 3. svíčku. Tato svíčka se nazývá svíce Jana Křtitele. Má být správně růžová a představuje RADOST, PŘÁTELSTVÍ a VZÁJEMNOST. S touto svící si připomínáme, že oslavy se blíží.


Numerologicky je tento týden pod číslem šest, které je symbolem lásky, míru a harmonie. Tato šestková energie s sebou vždy přináší touhu po tom, vyrovnat naše vztahy s druhými a vyřešit v sobě otázku, zda je vše tak, jak má být. U někoho tento týden přinese zvláštní pocity spojené s nedorešením, někdo se naopak přesvědčí, že je přesně tam, kde má být. Týden bude tentokrát hodně o lásce, vztazích a našem porozumění s druhými.


Astrologicky to bude týden poměrně příznivý a vyrovnaný. Po dlouhé době by měla být díky sextilu Venuše a Saturna atmosféra pohodová a nenáročná. Tato konstelace příznivě ovlivní naši chuť setkávat se s přáteli, bavit se, oslavovat. Taktéž se jedná po dlouhé době o vhodnější období pro stabilitu vztahů, takže bychom si s druhými měli více rozumět. Nejvíce nás zasáhne páteční ZIMNÍ SLUNOVRAT, kdy se Slunce ve 23:22 hodin přesune ze znamení ohnivého Střelce do zemského, klidného Kozoroha. Tento den v roce s sebou přináší neuvěřitelně silnou a magickou energii, které je dobré využít. Hned druhý den nebude o nic slabší. Měsíc se naplno dostane do své celistvé fáze a přesně v 18:48 bude měsíc úplný. ÚPLNĚK proběhne tentokrát ve znamení Raka a bude důležitý pro všechny Raky a Kozorohy. S těmito silnými dny každoročně pozoruji naši velkou touhu po reflexi uplynulých měsíců a snahu udělat si pro sebe nějaký menší plán.


Kartičky, které jsem pro tento týden vytáhla moc slavně na první pohled nevypadají. Ukazují na témata, která jsme se možná i báli otevřít. Ale .. ke konci roku je naprosto normální, že je potřebujeme dostat ven. Cítíme, že se něco v našich životech završuje, že rok, který jsme právě prožili je opět další etapa v našem životě a přirozeně chceme do té další jít v pohodě a bez otázek. Tyto otočené karty jsou pro Vás radou, na co se zaměřit, co Vás může aktuálně brzdit ve vašem osobním rozvoji a pohodě.




1. VINA


První karta se jmenuje Vina a jak už její název sám napovídá, vytáhl si ji přesně ten, pro koho je aktuální téma VINY a SEBEOBVIŇOVÁNÍ. Jak jsem psala výše, je naprosto přirozené, že s koncem roku hodnotíme a vracíme se zpět k prožitým situacím. A nebyli bychom lidé, kdybychom nepocítili u některých situací pocit viny. Tento pocit, který se tento týden může objevit, je spíše spojován s námi samotnými, než s druhými. Vaše vnitřní já má pocit, že za něco může. Že možná nebylo tak moc fér, jak se tváří, že se také možná zachovalo nesprávně a v tu chvíli nevhodně. Tyto pocity jsou pocity tíživé, bolestné a kolikrát i hluboko zasuté, protože je s nimi spojen pocit studu a porážky. Pokud tomu opravdu tak je a Vy po svém zapátrání zjistíte, že se cítíte špatně za svá některá slova a činy, uvědomte si v první řadě, že tyto pocity jsou naprosto přirozené. Dále si uvědomte, že právě chybami se nejvíce učíte a nemá příliš cenu se trestat za něco, co už stejně nevrátíte. Mnohem lepší a rozumnější je, se nad danou situací zamyslet a říct si: "ano, mohlo to být lepší," ale také si uvědomit, že důležitá je především naše zkušenost. A to, zda toto „naše nesprávné“ znovu zopakujeme, je volba. Poučte se ze svých chyb, uvědomte si, co jste mohli třeba udělat/říct lépe, ale jděte od toho. Tyto pocity velice rychle vedou k nemoci k těla, a to je vážně zbytečné. Takže reflexe, ale i s odpuštěním. Ostatním a sobě.



2. VĚDOMÍ


Druhá karta se nazývá vědomí a vytáhl si ji ten, pro koho je aktuální téma EGO a jeho DOKONALOST. Karta přináší informaci, že to, co je akutálně v Tvém životě potřeba nejvíce změnit je jen Tvé myšlení, Tvá hlava. Protože právě ta určuje, jaký by měl být řád věcí, ta trvá na přesných scénářích, ta neodbytně opakuje svá očekávání a domněnky. A Ty, pokud jí to dovolíš budeš akorát tak vystresovaný a nešťastný. Tato karta přináší informaci, že je potřeba trochu poodstoupit od iluzí, jak by věci v Tvém životě měly být a místo toho je na čase začít vnímat a akceptovat, jak se věci dějí ve skutečnosti. Pak budeš mít vyhráno. Pokud tento týden budeš mít pocit, že něco ve Tvém životě není v pořádku a ucítíš nebo již dokonce cítíš nespokojenost, prozkoumej, odkud se berou Tvé šablony ideálna a dokonalosti. Kdo do Tebe vtloukl, že musíš vypadat zrovna takhle a takovýto má být Tvůj denní režim, že ve vztahu se máš chovat a cítit takto a ne jinak? A jak by ses cítil, kdybys na chvíli odložil stranou všechna tato očekávání a dal přednost tomu, co doopravdy prožíváš?

Všechna tato očekávání Tě před něčím chrání,.. tedy, to si myslíš. Tento týden Ti karta přináší radu – zaobírej se těmito mechanismy „dokonalosti“ hlouběji. Pozoruj sám sebe, pozoruj své myšlenky a nereaguj na ně. Nech je sebou jen projít, ale nevěnuj jim žádnou pozornost. Karta Ti připomíná, že je někdy dobré mít větší nadhled, aby sis uvědomil, jak bláznivou laťku jsi si v nějakých věcech a hlavně v myšlenkách nastavil.



3. CESTA


Třetí karta se nazývá Cesta a vytáhl si ji přesně ten, kdo si má přečíst informace o tématu KARMY a ŽIVOTNÍCH LEKCÍCH. Život je neustále se měnící kontinuum. Život je putování, život je cesta sama o sobě, ani ne tak o dosažení nějakého bodu, nějakého cíle, ale o cestě samotné. A toto karta připomíná, že tak jako Vy, tak i ten před Vámi, za Vámi, vedle Vás je jako každý aktuálně na cestě. Na té, která znamená poznávání, zkušenosti skrze pozitivní zážitky, ale i ty negativní. Touto kartou si máte uvědomit, že někdy je prostě hůř a někdy zase líp. Nic v životě není náhoda a vše se děje z nějakého důvodu. To, že ten důvod zrovna nevidíte neznamená, že žádný není. Naopak. Prostě ho ale akorát zrovna neumíte vidět. Ale když se budete snažit, odhalíte ho. Vše je o postupném odkrývání a také o postupném pochopení. Tento týden máte sebou nechat tyto slova projít. Nechat své oči přejíždět po těchto řádkách a uvědomovat si hloubku a sílu každého slova, které Vám přináší informaci. A buď s Vámi bude rezonovat nebo ne, kažopádně jak jsem psala výše, z nějakého důvodu tento horoskop čtete a něco si z něj máte vzít. Tento týden pro Vás bude o uvědomování si své cesty, o uzavření některých témat a oblastí, o ujasnění si, co vlastně chcete. Také o tom, že každá cesta má své křižovatky a zakoutí, která nejsou příjemná. Ale díky nim můžeme být silnější, uvědomělejší a mnohem více vědomější. Tato karta většinou připomíná, že uzavíráte důležitou kapitolu v životě. Došli jste možná do cíle, který jste si určili nebo Vám ho osud určil a nyní je čas se opět posunout a přivítat nové. Tento postoj otevřenosti a přijetí přiláká do Vašeho života nové přátele i zkušenosti. Nebraňte se změnám. Jsou v životě důležité, aby Vás posunuli opět tam, kde máte být.


Autor: Tereza

bottom of page