top of page

TÝDEN 17.2. – 24.2.2019 - OTOČENÍ



Vítám Vás při pondělním ránu u nové týdenní předpovědi!


Máme za sebou celkem náročný týden. Energie začaly polevovat až k blížícímu se víkendu, kdy se planeta boje a hádek přesunula do mnohem klidnějšího znamení Býka. Tím jsme neměli již takovou potřebu nevědomky vyvolávat hádky a bránit se při každé příležitosti. Nicméně týden byl svým způsobem dost očišťující. Hádky vyvolané ať už námi nebo tím druhým tak trochu pročistily vzduch, vyříkaly se naše potřeby, touhy a přání, měli jsme dojít ke kompromisu.


Týden pod osmičkovou vibrací, kde se ode dneška nacházíme, je, jak už jsem včera psala, o síle, o odhodlanosti něco se svým životem a tam kde jsme něco dělat a nastavit si to jinak. Je to týden pod tarotou kartou SÍLA, která vnáší do našich životech mnohem více jasna a jasného cíle kudy dál. Jak už ale z mých předpovědí víte, vše souvisí se vším, tedy otevírá se téma nové. Téma karmy, řešení nedokončeného, neukončeného, vrací se minulost a tam, kde se cítíme spoutáni. Přichází čas kdy cítíme potřebu jít více do hloubky a pospojovat si minulost, přitomnost a tím tak i svou budoucnost.


V tomto týdnu dobíhají povrchní, vodnářské energie a v úterý 19.2. vstupuje Slunce do znamení mystických, hlubokých Ryb. Naše životy se čím dál více opírají o myšlenku chtít víc, cítit se dobře a přestat plavat prouti proudu tam, kde stejně vnitřne víme, že voda dřív nebo později nás popostrčí zase dopředu, na nová místa. Zvětralá voda není dobrá a plavat proti proudu také ne. To si budeme uvědomovat v osmičkovém týdnu, nicméně element vody teprve začíná a než nabere voda na síle bude potřeba zodpovědět si jednu zásadní otázku: „Nestojím už moc dlouho na jednom místě a chci zde vůbec být?“ V úterý, kdy si Slunce přesune do Ryb nás čeká ještě jedna významná událost a to únorový Úplněk ve znamení zemské Panny, který se bude dotýkat témat těla, zdraví, vnějšího a také vnitřního úklidu.




 

1. ODPOUTÁNÍ


První karta z aktuálních vytažených karet se nazývá ODPOUTÁNÍ a je pod číslem 8 a elementem vody. Tato karta je přesně o tom, o čem jsem se zmiňovala v textu výše. Jste opravdu tam kde chcete být? Nestojíte už dlouho na jednom místě? Voda má blahodárné účinky, avšak když známe její energii. Když se nebráníme zuby nehty plavat dál, aby voda nezvětrala a když si plně uvěomujeme, že právě voda nám dává energii života. Dává nám energii žít plnohodnotný život. Co se děje s člověkem, který nedodržuje správný pitný režim? Je to jednoduché. Nejenom že je naše vnější tělesná schránka postupně ničena – třepí se nehty, konečky vlasů, kůže šedne, ale hlavně nám chybí potřebná energie. Bez vody jsme unavení a nemáme sílu. To samé se děje, když se snažíme držet někde, kde není „nová voda“. Naše energie šedne a my nemáme sílu s tím cokoli dělat. Čím déle se udržujeme v kalné vodě, už si ani neuvědomujeme, že je špinavá.

Poselství této karty tkví v radě zamyslet se, zda také nestojíte v kalné vodě a už si ani neuvědomujete, že to tak být nemusí. Karta je o odpoutání, o uvědomění si, že chcete víc. Zářit, ne šednout.




2. TVOŘIVOST


Nádherná, druhá karta se nazývá Tvořivost a vyzývá všechny ty, kdo si ji vytáhl k většímu tvoření a používání své energie k něčemu, co Vás baví a naplňuje. Jak vždy u této karty říkám - každý nemůže být malířem, ani nemůžeme být profesionálním architektem, když nemáme cit pro barvy, tvary, cit pro detail. Ale – naprosto každý můžeme být tvořiví tím, že děláme to, co nás baví. Cokoliv, co totiž děláme s radostí a s láskou je tvořivé a hlavně nám to přináší neuvěřitelný klid a pocit naplnění. Nezáleží proto na tom, jakou podobu v tomto týdnu na sebe Vaše tvořivost vezme - ať je to zpívání, tanec, pletení, přesazování květin nebo vaření. Důležité je ale být otevřený tomu, co Vás baví a udělat si na to čas. Plno z nás se neustále vymlouvá, že nejdříve musíme to, pak zase to, žijeme v nekonečném osmičkovém koloběhu povinností a toho, co ještě musíme, ale je důležité najít si čas na to, co nás baví a na to, u čeho cítíme, že rosteme, protože tvořením se neustále posouváme. A proto Váš úkol na tento týden je připomenout si, co Vás vlastně baví a tím tak ještě více rozvinout svou tvořivost a pocit štěstí. Udělejte si plán a alespoń jednou za tento týden si udělejte čas na to, co Vás baví. O čem by pak ten život byl? :) Pouze o povinnostech rozhodně ne.




3. SEN


Třetí, poslední karta pod číslem 6 se nazývá Sen a nese v sobě neustálé řešení našich vnitřních očekávání. Řekla bych, že snad každý si zažil zklamání z toho, že se věci neděly tak, jak jsme si naplánovali. Jdeme do nového vztahu a už přemýšlíme, kde budeme s partnerem za 5, 10 let. Jak bude potřeba shodnout se na tom, kdo bude platit nákupy, kde bude naše hnízdečko lásky, jak ho představíme rodičům či svým přátelům. Vztah se teprve rozjíždí a my už si v hlavě malujeme krásnou pohádku nebo i to, co je potřeba na partnerovi nebo na tom, v čem si nerozumíme, změnit. Jak tyto vztahy dopadají? Velice bolestivým vystřízlivěním. Dlouhovlasý Karel se prostě nechce nechat ostříhat a my se cítíme ukřivdění, proč to neudělá, jak chceme my, vždyť se nám má přece líbit, tak proč to „trapné háro“ neshodí. Nebo proč mamka, kterou se snažíme už několik let přivést na správnou cestu nevnímá to, co jí říkáme a dál pomlouvá s kámoškou Jarunou ostatní lidi a pak si hraje na „chudáčka“, když někdo pomluví ji.

Tento týden je potřeba se nad tímto tématem zamyslet a hledat ve svých myšlenkách právě ono očekávání a plánování si něčeho, co třeba není ani vůbec reálné. A má rada? Užívejte si. Přestaňte řešit kraviny, které jsou mnohdy opravdu zbytečné, ale začněte žít. Nikdo neříká, abyste si nenaplánovali kafe s kámoškou, ale řešit několik dní před kam půjdete, co si dáte a jaké oblečení budete mít na sobě a v čem přijde druhá strana je opravdu zbytečné. Rozlišovat důležité od malicherností je další etapou Vaší duše, kterou je potřeba vypilovat.

 

Krásný týden!


Autor: Tereza

bottom of page