top of page

TÝDEN 17.6. – 23.6.2019 - OTOČENÍ

Zdravím Vás v dalším novém týdnu, u pravidelného článku s týdenní předpovědí dle Vašeho výběru!


Dnešním dnem vstupujeme do 25. týdne v roce, který stojí symbolicky pod kartou VŮZ, která souvisí s úspěchem a s rovnáhou, pouze však v případě, že máme své srdce a rozum v harmonii. Mnoho lidí, kteří mají ve svém datu číslo 7 jsou velice nerozhodní, mění svá stanoviska z minuty na minutu, jejich nálada se taktéž obrací, často podle okolí ve kterém se pohybují a čemu věnují pozornost. My budeme tento týden také pod takovými vychýlenými emocemi a bude důležité nalézt něco, co nám pomůže naše pocity vyrovnat. Někdo se ve stresu či tlaku uchyluje k přírodě, jiný si zase lehá s knížkou, která mu otevře fantastický, nový svět hrdinů, které ho provází skvělým příběhem. Jsou lidé, kteří ve chvíli ztracenosti prchají do společnosti, mezi lidi. A záměrně jsem napsala prchají. Utíkat mezi lidi, tam, kde ztratíme své já přehlušením ostatními není nic jiného než útěk. A samozřejmě tím myslím především okamžik, kdy se necítíme dobře, a proto od svého nitra potřebujeme uniknout. Jednou za čas na tom není nic špatného, ostatní dobře přehluší naše neustálé myšlenky a těžkost, kterou někdy máme. Ale jsou tací, co do společnosti utíkají pokaždé, když srdce začne mluvit. A oni ho nechtějí poslouchat. Co myslíte, že se ale potom stane? Nejenom, že se od sebe dokonale odpojují, ale také se ve svém vlastním životě do pár let totálně ztratí. Myslete proto, prosím, tento týden na to, zda od sebe někdy zbytečně neutíkáte a nesnažíte se svému srdci namluvit, že to máte pod kontrolou. Vůz je karta, která zobrazuje muže skoro zápasícího s dvěma koni, každý jedoucí na jinou stranu. Není to ale nic jiného než symbol našeho vlastního zápasení se svými důležitými pomocníky – rozumem a srdcem. Tento týden je proto důležité si víc uvědomit slova TADY A TEĎ. Vnímáte naplno vše, co děláte? Prožíváte vědomě dotyk, posloucháte naplno hudbu, kterou slyšíte nebo pozorujete věci okolo sebe se zaujetím? Ne? Tak na to tyto dny myslete, bude Vám o hodně lépe.


Tyto zmatky, vnitřní rozbouřenost a bouchající emoce přináší pondělní Úplněk ve znamení ohnivého Střelce. Budeme jak sopka, která ze sebe potřebuje vyhodit vše, co do sebe poslední týdny odkládala. Dovolte jí její bouchání, ale zkuste tu všechnu špínu a negativa odhazovat dobrým směrem. Ideálně do činností, ne na lidi kolem Vás. Protože i oni bouchají. :) Zbytek dnů se pak ponese v tématech hledání smysla života a pravdy. Až pak, na konci týdne, přesněji v pátek nás čeká důležitá planetární konstelace, a to LETNÍ SLUNOVRAT. Oslavíme starý svátek Litha, který otevírá bránu mezi světy. Sluníčko se taktéž přesouvá do znamení Raka. To v nás probudí chuť trávit více času s rodinou a blízkými, zároveň však stoupají tímto dnem emoce, proto je o víkendu dobré se nikam příliš nehrnout. Ani slovy, ani činy. Nechat být, nezasahovat a zbytečně nevynášet ven kritiku. Hodně byste tím ublížili jak ostatním, tak nakonec i sami sobě. A ještě je důležité dodat jednu konstelaci, a to Neptun, který bude až do 27.11. couvat. Co to znamená se pak dočtete v konkrétním článku. :)



 

1. OUTSIDER


Všichni čas od času zažijeme ten starý známý pocit bezmoci, při kterém se naše energie a síla smrskne do dětské velikosti a my jsme přesvědčeni, že nemáme žádný nástroj ke změně situace. Jen bezradně přihlížíme, co se odehrává kolem nás a jak někdo jiný drží otěže pevně v rukou a my máme pocit, že nemůžeme nic. Tato karta, která pro tento týden vypadla, přesně symbolizuje to vše, o čem jsem psala výše. Naší bezmoc, chuť se vším praštit, nebo se schoulit do klubíčka a poplakat si. Karta Outsider působí slovem i obrázkem většinou negativně, ale když správně pochopíme její význam a radu, může nás velice pěkně nasměrovat. Outsider není nic jiného než náš vlastní outsider, karta nás vede daleko, do dětství, kdy ostatní rozhodovali o nás, ale často bez nás. Jako děti jsme si zvykli na to, že za nás někdo mluví, že vybírá oblečení, jídlo, které budeme jíst, že se nás vlastně nikdo na nic neptá. A když už, nečeká na odpověď, odpoví si sám. Hodili jsme se jako malí do módu – necítit, nic nedělat, jinak bychom si ublížili a cítili bolest. Záměr dospělých, který byl možná dobrý se ale mohl minout účinkem a zanechal v nás skrytou pachuť v podobě bezmoci a pocitu křivdy a lítosti.

Až se proto tento týden přistihnete, že už zase lomcujete pomyslnou brankou, za kterou nás zavřeli, omezili Vaši svobodu a možnost rozhodovat se, zkuste se na chvíli zastavit a prozkoumat, kdo jsou vlastně ti „oni“. A opravdu mají tak velký vliv na Váš život a Vaši vnitřní autonomii? Není to spíše tak, že jste to Vy, kdo uvěříte, že jste tak malí a tím svobodně předáte sílu a rozhodovací právo těm druhým? Nikdo z nás nemůže udělat outsidera, to jen my sami dáváme svolení, že se tak v určitých situacích budeme cítit.



2. PLYNOUT S PROUDEM


Druhá karta s názvem Plynout s proudem hovoří o tématu neustálého vnitřního pocitu, že musíme do něčeho zasahovat, směrovat, aby se náhodou neztratil směr. Tato karta Vám přináší téma úlevy a uvolnění. Tedy pokud jste připraveni důvěřovat vnitřnímu proudu, pokud jste připraveni nechat věci, ať se dějí. Protože tato karta je pro Vás informace, ať do ničeho tento týden nezasahujete, ať necháte věci, ať se sami udějí, ať se necháte tímto proudem pouze unášet. Neznamená to, že od všeho máte dát vzdorovitě ruce pryč, naopak. Vy se musíte naučit jen pozorovat, co běží kolem Vás za příběhy, situace, emoce a získáte tak mnohem lepší pohled na skutečnou realitu.

Dovolte tento týden, ať se věci prostě jen dějí. Váš úkol je pouze pozorovat a být k tomu všemu kolem vnímavý. Odhoďte ze své mysli strach, že Vaše představy a očekávání nebudou naplněny. Když nebudou, osud má s Vámi jiný záměr. Pamatujte, že pokud se věci neodehrávají tak, jak chcete, pak pro Vás život má něco lepšího.

Plynout s proudem není lhostejnost a stagnace. Plynout s proudem znamená přestat zasahovat do situací, u kterých tušíte, že je neurychlíte ani nezměníte. Plynout s proudem hovoří o vnímání TADY A TEĎ, o uvědomování si PŘÍTOMNOSTI. A ne o honění se za budoucností ani vracení se proti proudu do minulosti.



3. SAMOTA


Třetí karta s názvem Samota tu padla již v minulých týdnech a akorát potvrzuje, že je nás víc, kdo se potřebuje stáhnout sám do sebe a přemýšlet nad vším tím, co se aktuálně děje. Někdo řeší svou minulost a skládá puzzlíky svého opravdového života, jiný vyčkává na impuls, aby se mohl zase rozběhnout, protože podvědomě cítí, že na to ještě není připraven, nechce se mu. Karta Samota potvrzuje, že je lepší se tento týden držet stranou, přemýšlet o všem co nyní prožíváte. A hlavně nedělat to, co jsem psala výše v týdenní předpovědi. Neutíkat. Od sebe. Za lidmi, kteří Vaši duši mohou oživit. Nikdo jiný ji neoživí, nikdo jiný Vám nedá opravdové svolení k akci než Vy sami, a proto je zbytečné, a i pošetilé spoléhat se na to, že když utečete k lidem, zachrání Vás. Zachránit sami sebe můžete pouze Vy. A to tím, že se zklidníte a nebudete teď na nic chvávat. Postupně si projdete smutkem, lítostí, bolestí, postupně se odevzdáte tam nahoru a necháte, ať se Vaše nitro uzdraví. Ze všech těch informací, kterých se Vám poslední týdny dostává, ze všech těch situací, které zrovna prožíváte. Prostě jen necháte své nitro pročistit klidem a samotou. Když jsme čistí, upřímní ke svým pocitům a respektujeme, můžeme pak přivítat ve svém životě zase radost a lásku. Tento týden se do ničeho nenuťte, nechte, ať se věci dějí. Vaším úkolem je tento týden pozorovat své nitro. Pozorovat to vše, co se v něm odehrává a dopřát mu klid, aby se uzdravilo.


Autor: Tereza

bottom of page