top of page

TÝDEN 19.11. – 25.11.2018 = OTOČENÍ


Krásné pondělní ráno, přátelé. Nacházíme se ve 47. týdnu, který je pod energiií čísel 11 a 2. Tyto čísla moc pěkně charakterizují dvě tarotové karty, a to VELEKNĚŽKA (2) a SPRAVEDLNOST (11).


VELEKNĚŽKA je symbolem intuice, vnímavosti a moudrosti. Tento týden bude ještě mnohem více zesílen kontakt s naším vnitřním já, které se začalo čím dál tím více ozývat. Chceme ještě více poznat svůj potenciál a opravdu ho naplno využít. Taktéž, a Vy mi to potvrzujete, se dostává ven na povrch vše skryté, odhalí se pravda. SPRAVEDLNOST je pak důsledek naší otevřené intuice, neboť karta znamená nastolení rovnováhy a chtění naleznout harmonii. Tento týden, pokud to sami neuděláme, budeme donuceni zamyslet se nad svým životním stylem a zbavit se i „zbytečností“, které již v našem životě nemají dál přetrvávat. Máme-li pocit, že v našem životě vládne chaos, je třeba konat. Často s touto kartou vlivem otevřeného já vyvstane silná touha vyjasnit si určité záležitosti, nad kterými už nějakou dobu uvažujeme. Často také s touto energií pocítíme nutnost činů, protože podvědomě víme, že bez toho se nám příliš ničeho nedostane.

Ano, tento týden bude týdnem dalšího odhalování. Také se dá předpokládat zvýšená komunikace s druhými a často s tím spojené nepříjemné rozhovory. Jestliže má ale dojít k odhalení pravdy a vyčištění od této ne příliš dobré nahomaděné energie, často nám nezbývá než jít změně naproti.


ASTROLOGICKY tento týden naznačuje, že můžeme být pod vlivem ne přílíš malého napětí. Na jednu stranu nás to podnítí k poměrně velkým výkonům, na stranu druhou ale naše činy mohou být unáhlené a kroky nepromyšlené. Nikam nespěchejme a snažme se vše vykonávat přesně tak, jak uvnitř sebe ucítíme.


V pondělí bude díky Luně v Beranu náš start dynamický a zrychlený. Pokud budeme něco vyřizovat, tak právě v pondělí, přesně totiž zacílíme tam, kde to je potřeba a ještě díky kvadrátu Luny na Saturn se sice při řešení může objevit hodně překážek, ale my je díky svým zkušenostem a tak trochu nahromaděnému vzteku hravě zvládneme.


I v úterý se dá očekávat mnoho shonu, ale také nejistoty. Objeví se situace, které pohnou s naší náladou, která se tento den vlivem Luny v kvadrátu na Pluto a v konjuknci s Uranem může měnit z minuty na minutu. Vyhněte se tomu, abyste na sebe naložili úkoly, které můžete rozdělit i mezi více lidí. To samé bude na programu i ve středu.


Ve čtvrtek dopoledne se Slunce přesune do znamení Střelce a období tajemna a hledání se malinko uklidní. Změní se nám nálada, únava by měla také ustoupit vlivem konjukce Slunce s Jupiterem, jehož pozitivní vliv bude zesílen.


V pátek se pak dočkáme dalšího úplňku, tento měsíc ve znamení vzdušných Blíženců. Bohužel je tento úplněk spojen s kvadraturou na Mars, to předuručuje celkem vysoké riziko úrazů a nehod. Také budeme mít pocit, že zvládneme naprosto všechno, ale pozor, abychom si nevyčerpali svou energii a s její rezervou.


O víkendu možná nebudeme vědět, kam dřív skočit. Může se objevit spousta drobných problémů, které si žádají odstranit. Neměli bychom však zapomínat také odpočívat a načerpávat novou energii.




 

1. INTENZITA


První karta je znakem odhodlání a jasného cíle. To je na jednu stranu obdivuhodné, na tu druhou se ale pro samý zápal může stát, že zapomenete na slušnost a respekt, nebo i na omezené fyzické síly.

To, že jste si tuto kartu vytáhli znamená, že jste si něco umanuli. Za něčím jdete a možná také v dosti situacích tlačíte zbytečně na pilu. Co se ale za touto skutečností opravdu skrývá? Tato karta ukazuje na to, že můžete trvat na tom, aby se situace odehrály určitým způsobem – aby dítě se nějak chovalo, aby partner řekl přesně to, co chcete Vy, aby věci dopadly tak, jak očekáváte. Ale protože se nezabýváte zdrojem této nespokojenosti, ale jen ji hasíte vnějšími okolnostmi, nikdy kýženého pocitu naplnění dlouhodobě nedosáhnete.

A proto, až tento týden budete chtít zase lámat situace přes koleno a rvát se za svoji pravdu, zamyslete se nad tím, zda je opravdu správné kolem sebe kopat, a z jakého vlastně důvodu máte pocit ohrožení, když není po Vašem?

2. TICHO


Název této karty hovoří snad zcela jasně. Potřebujete ticho, potřebujete vypnout své myšlenky a hlavu, která je plná všeho možného. V hlavě Vám může už nějakou dobu hučet jako v úlu, nedokážete se na nic soustředit, jste „přehlušení“ všema těma informacema zvenčí i zvnitřka. Vaše myšlenky Vás totiž moc v klidu nenechají. A o tom to je. Nepotřebujete vyjet do Indie, abyste vypli hlavu ani na wellnes, kde se uvolníte. Jistě, pomůže Vám to v kritickém bodě, kdy už vážně nemůžete, ale položte si otázku – „Co budete dělat, až se vrátíte opět do stejného prostředí, odkud jste odjeli? Nebude to za pár dní to samé?“ Mnoho lidí si bohužel myslí, že odjedou na dovolenou a pak utečou tomu všemu. Návraty jsou pro ně pak nesmírně těžké, protože mají pocit, že najednou musí zapnout hlavu na 1000% a být zase těmi úžasnými, dokonalými – jak fyzicky, tak duševně. Ale takhle to nefunguje. Ticho nás totiž učí, že jediný klid, který si můžeme dopřát je uvnitř nás. Žádné vnější okolnosti nám nezaručí, že se budeme cítit lépe.

Tato karta je pro Vás radou. Ať půjdete do lesa nebo zůstanete doma, v kanceláři, kdekoliv, zkuste se naučit vypínat své myšlenky a představte si, že se vzdalujete tomu všemu, kde se právě nacházíte. Zkuste se prostě naučit být v tichu. To totiž nabíjí a věřte, že vypnout na pár minut myšlenky bude mít skoro stejný účinek, jako kdybyste se právě vrátili od moře. :D Budete odpočinutí a nabití novou energií.


3. IZOLACE


Nepříjemně znějící karta pro tento týden. Izolace. Co si pod tímto pojmem představíte? V naší společnosti bylo obzvlášť mužům vtloukáno do hlavy, aby neplakali, aby se tvářili hrdinsky, když je něco raní a nedávali najevo svou bolest. Do této pasti se však chytily i ženy. Vlastně my všichni. Protože někdy jsou v životě situace, kdy máme pocit, že jediný způsob, jak přežít, je uzavřít se vůči všem pocitům a emocím. Když je naše bolest pak obzvlášť hluboká, můžeme se ji dokonce pokoušet ukrýt i před sebou samými. Tato karta říká ale jediné. Aby jste se očistili a byli v opravdové rovnováze, lidově řečeno, v pohodě, je potřeba vše negativní ze sebe dostat ven. A o tom tento týden pro Vás bude. O vstřebání pocitů a dostání je ven. Tento týden se všechny Vaše nepříjemné emoce budou vynořovat na povrch a ano, bolí, ale je důležité si uvědomit, že to, co bolí, jen částečně souvisí s nezpracovaným. Většina bolesti totiž pochází z minulosti, kdy Vám bylo ublíženo a nemohli jste se bránit. Buď proto tento týden na sebe hodný a nechej emoce prýštit ven. Jinak se totiž neuzdraví a ani Vy ne. Jedině slzy mají sílu rozpustit led. Plakat je v pořádku a Vy nemáš nejmenší důvod, abyste se za své slzy styděl. Pláč Vám pomáhá pustit bolesti, které ve Vás jsou a postupně se tak i naplno uzdravit.


Autor: Tereza

bottom of page