top of page

TÝDEN 2.3. – 8.3.2020 - OTOČENÍ


Krásné pondělní ráno, zdravím Vás u týdenní předpovědi!


První březnový týden se nacházíme pod energií tarotové karty Kolo štěstí o které jsem se zmiňovala jako o kartě osudu. Jak jsem psala ve včerejším příspěvku – jednou jsme nahoře, jednou zase dole, jednu chvíli smutní, podruhé radostní. Měnění a změny jsou přirozenou součástí života a právě tento týden si to budeme plně uvědomovat.


Stále planetárně jedeme pod retrográdním Merkurem v Rybách, tudíž je důležité hledat veškeré smlouvy, účtenky, cenné papíry, ale také je dobré do 10.3. zálohovat svá veškerá data a ukládat vše, na čem nám náleží. Retrográdní Merkur, první zpětný chod této planety v roce 2020, nás vrací do minulosti. Někteří cítí potřebu vzpomínat a přemýšlet nad tím co bylo, jiné to táhne do uzavření se do sebe a nechtění vylézt ven ze své vnitřní, pevné ulity, kterou si pro aktuální dny postavili. Všechno je naprosto v pořádku. Retrográdní pouť Merkura vždy souvisí s přemýšlením, navracením se zpět, uzavíráním, ukončováním, máme spíše rekapitulovat, než začínat něco nového.


Další planetární konstelací musím opět zmínit Černou lunu nebo také jinak zvanou Lilith, která aktuálně stojí na 5. stupni v konjunkci na Chiron, planetu zraněného léčitele. Naše bolístky vylézají ven, proto se nedivte, pokud se ve Vás najednou hromadí emoce, které třeba ani neznáte nebo které už jste dlouho necítili. Vylézá ven vše nezpracované, co Vás uvnitř bolí a tíží. Z toho důvodu můžeme hromadně zažívat chřipky, angíny, bolesti různých částí těla, ženy mohou potrápit nepříjemnosti v oblasti ženských orgánů, vlastně můžeme zažít více než kdy jindy jakékoli zdravotní neduhy. Chiron jako symbol fyzického těla z nás vše nezpracované pouští ven právě skrze naše tělo.


A v těchto energiích jedeme nyní. Střídá se nám pomalost od Merkura a pak zase šílené výbuchy emocí od Lilith, navíc do toho dost možná fyzické nepříjemnosti vlivem Chiron. Pokud něco z tohohle prožíváte, chce to hlavně klid. Fyzický i psychický. Takže doporučuji během denními činnostmi a možnou záplavou řešení nezapomínat zpomalit a odpočinout si. Hodně spát, dobře jíst, pořádně pít – samozřejmě vodu :D, ale klidně i to vínečko. Proč ne. :)


A teď jdeme na karty!



 

1. IZOLACE


Karta první se jmenuje IZOLACE a souvisí s nedostatečným vyjadřováním toho, co doopravdy cítíte. Izolace znamená strach ze svých pocitů a emocí, které Vás mohou až moc ovlivňovat a až příliš se s nimi cítíte zranitelní a nejistí. Také tato karta často ukazuje potlačené emoce, hluboko uvnitř nás o kterých ani nevíme, ale oni jsou uvnitř nás a jednou za čas se nějakým způsobem projeví. Emocionálním bouchnutím - hysterickým pláčem, vztekem, přehnanou lítostí, nebo i nemocí. To, že o svých silných emocích, které jsou pouze potlačené nevíme, neznamená, že neexistují. Spíše v nás čím dál tím více narůstají, což pak může způsobit doslova výbuch. Tento týden je potřeba ze sebe všechny své emoce dostat, nebát se své zranitelnosti a hloubky, ale naopak brát emoce jako ukazatele toho, jak se cítíme a toho, co je vlastně pravdivé. Člověk, který své emoce potlačuje si na sebe tak akorát šije bič. Hraje se sebou divadlo, že vše zvládá a má pod kontrolou, ale to, že nepustí ven to všechno co ho tíží neznamená, že je v klidu, spíše naopak. Naučit se správně vyjadřovat a usměrňovat emoce je cesta k plnohodnotnějšímu bytí, protože se tím učíme být k sobě féroví a připustit si, že smutek, bolest, ale i radost není nic špatného, ale dělá nás to pravdivými bytostmi, které se umí vyrovnat se svým nitrem a s aktuálními pocity. Ne je potlačovat a zadusit, ale pustit ven, ideálně správným směrem – sportem, malbou, vypsáním se, zabušením si do polštáře nebo jen tak nechat své slzy téct, ať si tělo uleví. To je informace pro Vás na tento týden. Nebát se své zranitelnosti a hloubky. Informací je také zamyslet se, jakým směrem cítíte, že se Vaše emoce dostávají ven - nevhodnou komunikací, fyzickým třesem, bolestí hlavy či třeba bolestí břicha? Pokud je něco takového, je dobré popřemýšlet, jakým pro Vás vhodným způsobem je dostanete ze sebe ven.



2. VEDENÍ


Druhá karta tohoto týdne se jmenuje Vedení. V tomto týdnu budete mít vedle sebe moudrého učitele, který Vás provede Vaší další cestou. Tento učitel může mít různé podoby, „pozitivní i negativní“. Jde na něj pohlížet různě. Buď jako na někoho, kdo Vám předává rady a zkušenosti prostřednictvím kterých můžete jít v poklidu dál a u koho máte pocit, že Vám „správně“ pomáhá, nebo je to i někdo, koho můžete na první pohled vnímat negativně, někdo, kdo Vám svým jednáním ubližuje a od koho se Vám nedostává pochopení. Jak jistě víte, nikdo se ve Vašem životě neobjevuje náhodou, ale i na první pohled skrze nepříjemné, se Vám díky němu může podařit dostat se tam, kam máte. A opět, záleží na Vašem postoji.

Učitel je člověk, který Vám pomáhá pochopit své „nedostatky“, něco, s čím bojujete a kolikrát úplně zbytečně. Může to být partner, který je na Vás nepříjemný, tváří se na Vás kysele a Vy ani nevíte proč. Většinou naše reakce bývá, že jsme pak kyselí taktéž. Ale je to správně nechat se takto rozhodit? Máme na výběr jak se zachovat? Jistě, to, jak celou situaci přijmete závisí opět pouze na Vašem postoji. Protože i my svým postojem můžeme ovlivnit právě toho vedle nás. Důležité je si uvědomit, že všichni jsme si navzájem učitelé, ale vítězí ten, kdo si to včas uvědomí a tak se k tomu celému i postaví.


Tato karta, jak někdy píšu, ve výkladu symbolizuje i ochranu. Je možné, že tento týden ucítíte, že na všechny své životní zkoušky nejste sami. Je Vám aktuálně pomáháno z nejvyšších sfér.



3. NOVÉ VIDĚNÍ


Třetí karta tohoto týdne, která tu byla i týden minulý se jmenuje Nové vidění. O čem tato karta je? To už napovídá sám název. Nový pohled na situace, které právě zažíváme, nový pohled na lidi, které vedle sebe máme, nový pohled na svět, nový pohled na sebe samé. Něco se uvnitř Vás mění a myslím, že to intenzivně cítíte. Tato karta je totiž vždy symbolem nějakého velkého uvědomění, velkého přelomu v nás samých, protože dokážeme najednou nahlížet na to, co je kolem nás nebo v nás jinak a to je neuvěřitelně obohacující a posouvající. Děje se tak vlivem uplynulých situací, které nás donutily podívat se jinak, jiným úhlem pohledu a ono nás to opravdu tak trochu navnadilo mít svůj pohled svobodnější, bez nějakých kostrbatých „předpisů“ jak by se něco mělo. Jednoduše teď více cítíme nutkavou potřebu jednat ne jak by se mělo, ale jak cítíme, že by to bylo správně. Dáváme na svůj hlas srdce a to je důležité, to si i udržme, protože co je víc, než jednat podle vnitřního přesvědčení. Nové vidění je jednoduše pro Vás informací, že se díváte jinak než třeba před půl rokem. A máte na sebe za to být pyšní. Také však nemáte usnout na vavřínech a snažit se si tyto nové pohledy nejen udržet, ale i je dál posouvat.



Autor: Tereza

bottom of page