top of page

TÝDEN 9.3. – 15.3.2020 - OTOČENÍ


Krásné pondělní ráno, zdravím Vás u týdenní předpovědi!


Druhý březnový týden se nacházíme pod energií tarotové karty Spravedlnost, která souvisí s principem rovnováhy a vyvážení, které pro nás bude tento týden velmi důležité. Budeme v sobě cítit, že potřebujeme nějaké věci vstřebat, nechat ať doběhnou, ale i přesto budeme vědět, že už nikdy nebudeme jiní, že už se nikdy nevrátíme na stejnou úroveň, ve které jsme ještě donedávna byli. Jedenáctková energie je velmi silná, má za následek velké průlomy a velké změny, což pouze potvrzuje aktuální období. Velmi důležitým tématem tohoto týdne bude vyklízení kolem a tím i v sobě. Doporučuji si tento týden opravdu udělat čas a protřídit věci, které jsou zahrabené hluboko na dně šuplíku, připomenout si staré fotky, deníčky, dokumenty, které nás stále vážou k nějakému období nebo konkrétním osobám. Udělejme si jasno, kde chceme být svázáni dál a kde už ne, neodkládejme čistku, která je v tomto týdnu velmi důležitá. Je možné, že si u nějakých věcí popláčete nebo si zavztekáte, týden bude i o silnějších emocích, které se vlivem pročišťování budou houpat z jedné strany na druhou. Na konci týdne ale budeme mnohem více vyrovnanější a klidnější. Když to vše shrnu, pro tento týden je důležité alespoň se pokusit znovu nastolit rovnováhu, harmonii a pořádek. Během tohoto týdne nastává vhodná doba na „doúklizení“, které jsme ještě nestihli - v oblasti věcí, vztahů, zdraví, financí či právních záležitostí. Uspořádejte svůj život a zbavte se zbytečností, pokud máte dojem, že ve Vašem životě vládne chaos. Silná potřeba, kterou již nějakou dobu cítíte se týká vyjasnění si některých záležitostí, nad kterými už nějakou dobu uvažujete.


A co se nám děje tento týden podle planet? Dnes v čase 18:47 naši oblohu ozáří Úplněk ve znamení Panny, který otevírá témata zdraví, organizace, plánů a také naší sebehodnoty. Panna souvisí s hodnotou obecně. Měli bychom se zamyslet nad tím, čemu ve svém životě dáváme velkou váhu, co jsou pro nás všechny ty priority, na kterých stavíme svůj život. Jsou to děti, práce, partneři, pocit svobody, štěstí nebo pokládáme za nejdůležitější mít hezký dům a peníze? To si zodpovězte každý sám, nicméně mějte na paměti, že právě to, jak máte postavený svůj žebříček hodnot opravdu tvoří z velké části Váš celý život a určuje to i celou Vaší cestu? Osobně jsem vždycky pokládala za nejdůležitější víru. Věděla jsem, že vše se děje z nějakého důvodu a že to, co se mi zrovna děje není proto, aby mě položilo, ale proto, abych v sobě nalezla sílu. Sílu, kterou v sobě někde hluboko mám a jen na ní zahlcená všema těma „složitostma“ zapomínám. A nutno dodat, že tuto sílu máme úplně všichni, bez vyjímky. Každý jsme odvážní, každý máme určitou tvrdost jít si za svým a nenechat se. Jen nesmíme sklouznout zpět do stavu užírání se myšlenkami, které nás nikam neposunou, ale naopak nás drží ve svých spárech, do stavu zoufání, proč se to děje zrovna nám.. že je to nespravedlivé, moc bolestivé, příliš složité. Ale ono nic není složité, jen my si to svým postojem složité děláme. Takže se i tento týden zamysleme nad tím, zda to celé není prostě jen další zkouška vyzkoušet nás, jak jsme na tom se svou sílou a odvahou. Zvládnout se totiž dá úplně všechno. Jen se podívejte, jakou cestu máte za sebou a co všechno už jste ve svém životě zvládli.


V úterý nás navíc Merkur, který byl ve zpětném chodu, otočí směrem vpřed a my zase budeme mít chuť rozběhnout se a nadýchat se čerstvého vzduchu. Jen dejme pozor stále na běsnící Černou lunu a Cheirona, kteří z nás vyndavají zasuté emoce. V tomto jedenáctkovém týdnu se posvítí na to, jak moc v sobě různé věci potlačujeme a přitom se tváříme, že jsme úplně v klidu. Dejte těchto emocím průchod. Ideálně však někam, kde to rozpoutá válku. :)

A teď jdeme na karty!


 

1. OUTSIDER


Všichni čas od času zažijeme ten starý známý pocit bezmoci, při kterém se naše energie a síla smrskne do dětské velikosti a my jsme přesvědčeni, že nemáme žádný nástroj ke změně situace. Jen bezradně přihlížíme, co se odehrává kolem nás a jak někdo jiný drží otěže pevně v rukou a my máme pocit, že nemůžeme nic. Tato karta, která pro tento týden vypadla, přesně symbolizuje to vše, o čem jsem psala výše. Naší bezmoc, chuť se vším praštit, nebo se schoulit do klubíčka a poplakat si. Karta Outsider působí slovem i obrázkem většinou negativně, ale když správně pochopíme její význam a radu, může nás velice pěkně nasměrovat. Outsider není nic jiného než náš vlastní outsider, karta nás vede daleko, do dětství, kdy ostatní rozhodovali o nás, ale často bez nás. Jako děti jsme si zvykli na to, že za nás někdo mluví, že vybírá oblečení, jídlo, které budeme jíst, že se nás vlastně nikdo na nic neptá. A když už, nečeká na odpověď, odpoví si sám. Hodili jsme se jako malí do módu – necítit, nic nedělat, jinak bychom si ublížili a cítili bolest. Záměr dospělých, který byl možná dobrý se ale mohl minout účinkem a zanechal v nás skrytou pachuť v podobě bezmoci a pocitu křivdy a lítosti.

Až se proto tento týden přistihnete, že už zase lomcujete pomyslnou brankou, za kterou nás zavřeli, omezili Vaši svobodu a možnost rozhodovat se, zkuste se na chvíli zastavit a prozkoumat, kdo jsou vlastně ti „oni“. A opravdu mají tak velký vliv na Váš život a Vaši vnitřní autonomii? Není to spíše tak, že jste to Vy, kdo uvěříte, že jste tak malí a tím svobodně předáte sílu a rozhodovací právo těm druhým? Nikdo z nás nemůže udělat outsidera, to jen my sami dáváme svolení, že se tak v určitých situacích budeme cítit.



2. NIC


Druhá karta tohoto týdne se jmenuje NIC a její obrázek je někdy trošku zavádějící. Tato karta nahání často u výkladů strach, ale to není vůbec potřeba. Skrývá se v ní totiž velice důležité poselství. Říká, že někdy, i přes to všechno, co se aktuálně děje, se občas vyplatí do NIČEHO nezasahovat a nechat být. NIC neřešit a NIC nedělat. Nechat věci, ať se sami dějí, ať si sami sednou, ať se samo uděje. Karta ukazuje, že si zrovna procházíte, nebo cítíte, že procházet budete, nějakou novou životní etapou nebo nějakým novým uvědoměním. Aby se vše ale správně nastavilo, je dobré se distancovat od spřádání plánů, jak to všechno bude dál a lajnování si dalších kroků. Byly by zbytečné, neboť tato karta říká, že se nyní neděje podle Vás, ale podle Božího plánu a Vy ho máte pouze respektovat a do ničeho nestrkat prsty. Jen by se Vám to mohlo celé zkomplikovat. Ne zjednodušit. Takže pro tento týden pozor a být trpělivý!



3. TOTÁLNOST


Třetí karta tohoto týdne se jmenuje TOTÁLNOST a její hlavní poselství tkví v tématu kontroly. Jak moc Vám dělá problém se poslední dobou uvolnit a naplno se odevzdat? Jak moc jste posedlí touhou mít vše pod nějakou svou „falešnou“ kontrolou?

Význam karty je o umění se pustit, když je to potřeba. O našem, často zbytečném, kontrolování a chtění do všeho zasáhnout, i tam, kde nám to v žádném případě nenálaží. Nicméně s energií současného týdne Vám tato karta dává ještě jednu radu – uvědomte si, že nemá cenu chtít vše hned a i podle sebe ovládnout. Ovládnout svůj život, ovládnout život druhých, vehementně se snažit, aby náhodou někde něco neuklouzlo. Aby vše bylo pod kontrolou, která je ale úplně k ničemu. Když to bude mít být jinak, osud to nějak zařídí a Vaše obezřetnost tomu nezabrání. Prostě se to stane. Dávejte si pozor, abyste se tento týden nesnažili někomu „kecat“ do života. Nesnažte se někomu radit, že to má být tak a tak. Nemá to cenu. Buď si někdo pro radu přijde a pak teprve přichází Vaše chvíle, nebo prostě pomoc nechce a Vy ho nezachráníte ani kdybyste se rozkrájeli. Na každého čekají situace, které si musí prožít, protože právě jimi se učí. Tím, že někoho jednou zachráníte, i bez jeho vědomí, je pouze oddalování něčeho, co stejně přijde, ale kvůli Vám v jiný a možná i horší čas. A kecání do života platí i u toho Vašeho života. Nesnažte se zasahovat tam, kde je potřeba trpělivost. Nechte věci, ať se dějí. To je rada pro tento týden, která Vám přináší, že často ten pravý směr přijde až ve chvíli, kdy odhodíme kontrolu.



Autor: Tereza

bottom of page