top of page

TÝDEN 2.9. – 8.9.2019 - OTOČENÍ

Krásné pondělní ráno! Vítám Vás u pravidelné týdenní předpovědi dle Vašeho výběru!


Ode dneška se nacházíme ve 36. týdnu roku 2019 ke kterému náleží 9. tarotová karta s názvem POUSTEVNÍK. Doufám, že jste minulý týden moc nebojovali, neboť energie mohla být chvilkami vyhrocená nebo silnější než obvykle. Bylo to i tím, že ve čtvrtek přešla planeta komunikace a aktivit do Panny, taktéž jsme v pátek zažili nejsilnější Novoluní v roce, taktéž ve znamení Panny. Energie přála novým aktivitám, měli jsme zkusit něco nového, zařadit do svého života to, co v něm chybí. U někoho to mohlo být zapřemýšlení nad svou stravou či nad sportovními aktivitami, jiné zase přepadla potřeba udělat si ve svých věcech pořádek a zauklízet si. Energie byla vhodná k popřemýšlení nad svými denními rituály mezi které se řadí třeba ranní hygiena, snídaně, denní plány a aktivity, obědy, pitný režim, večeře, čas před spáním,... Tento čas přeje celkově pořádku, a to jak okolo nás, tak v nás. Čímž se dostávám k působící energii příštího týdne, která stojí naplno pod nadvládou zemského znamení Panna, ale aktuálně i pod kartou Poustevník. Tuto kartu mají za symbol všechny devítky, tedy lidé s životním číslem 9, o kterých se dnes podobně jako u jiných také rozepíšu.


Energie Poustevníka je velmi moudrá, klidná, vyrovnaná, je to neustále pulsující hledání a potřeba vědění. Lidé s devítkou by se nikdy neměli pozastavit nad tím, proč je život často dostává na rozcestí, proč se musí tito lidé často rozhodovat a vybrat si, jaká cesta je pro ně ta správná. V minulých životech prošli již všemi tématy, v osmičkové úrovni se očistili a nyní si mají vybrat svou vlastní cestu. Měli by ale myslet na to, že rozum jim v tomhle životě pomůže tak akorát na zařízení hmotných věcí, nikdy ne při volbě toho, co mají teď udělat a jakou cestou se vydat. Mají silnou intuici, dar vnímat a cítit, akorát někdy moc analyzují a rozebírají vše ze všech možných úhlů, tím se ale dostávají do nevědění. Poustevník má při sobě lucerničku, která mu dobře svítí na cestu - pokud však půjde podle ní a nebude vymýšlet analýzy, co je za tím rohem tam vzádu, když tam jejich světlo nevede. Devítky se mají tento život naučit moc neanalyzovat a důvěřovat hlavě sami sobě. Všechno ví, jsou za ty všechny životy dokonale vybaveni k tomu, aby svou cestu zvládli. I to, že budou muset jít nějaký svůj životní úsek po cestě sami. Musejí se naučit samotě, nespoléhat se na druhé, ale pouze sami na sebe a své vlastní srdce – svou lucerničku, která je vede vždy dobrým směrem. Také si musí zvyknout na to, že i přes hodně přátel a známých se budou často cítit sami nebo okolím nepochopení. Jsou to moudré duše a měly by vědět, že jsou někde jinde než ostatní kolemjdoucí s nižšími vibracemi, se kterými se prostě nemohou srovnávat. Nesmí se srovnávat, mají vědět, že všichni máme nějakou cestu a každý jednou dojdeme cíle, někdo dříve, někdo později, ale každý z nás. A kdo jiný by to měl vědět více, než moudrá devítka. Celý život se vzdělávat a s pokorou podávat rady lidem okolo.


Tento týden symbolizuje moudrého starce, POUSTEVNÍKA, který je na konci své cesty. Po cestě, po které celou dobu šel, se setkával s různými situacemi, kterými se učil a tím i duchovně rostl. Najednou je u cíle a jeho úkol je zhodnotit, co mu uplynulých 8 týdnů přineslo. Tento týden bude proto hodně o přemýšlení a zrekapitulování našich uplynulých dvou měsíců. V tomto týdnu bychom se měli zaměřit na objevování, hledání a možná i samotu, ve které máme popřemýšlet o sobě samých, o lidech kolem, o světě. Samota přijde vždy v okamžiku, kdy má přijít a neznamená to, že budeme zavření doma, pouze sami se sebou. Vnitřní samota o které se zmiňuji je ta pravá samota, ve které, i když jsme obklopeni tisícem lidí, tak i přesto se cítíme sami. Možná nepochopení od lidí kolem nás, možná nepochopení i od těch nejbližších. Jenže to má svůj důvod. Jedině v samotě můžeme objevit sami sebe, jedině tam, v té tiché a někdy smutné chvíli můžeme dojít k největšímu tajemství a tím tak k úžasnému bohatství. Nalezli jsme totiž sami sebe, potkali jsme se sebou, se svou duší a jejími krásami. Tento pocit může trvat jen chvíli, ale i přes to je důležitý. Víme, že tam někde hluboko je neuvěřitelné místo lásky a pochopení. Místo, ze kterého všichni vycházíme a které máme všichni uvnitř sebe. A o tom bude tento týden.



 

1. ROZKVĚT


Tato první nádherná karta se jmenuje Rozkvět a je sama o sobě velice krásná a hřejivá. Je to karta přirozenosti a radosti. Vybízí Vás, abyste si v každé situaci našli jen to nejhezčí a neustále tento týden mysleli na to, že vše se děje z nějakého důvodu a není tedy proč se chmuřit a mít negativní myšlenky. Pozitivní myšlenky nepřijdou sami, ale tvoříme si je my svým myšlením a veřte nebo ne, jak budete každý den přistupovat ke všem situacím, takové i budou. Přistupujte proto tento týden ke všemu pozitivně naladění a myslete na tu krásu, která se skrývá ve všem a ve všech, a také ve Vás. Každý je jedinečný a něčím krásný, akorát jsme někdy tak moc ponořeni do svých myšlenek či očekávání, že pak zapomínáme na to se radovat. Buďte přirození, vzpomeňte si na čistotu a krásnou energii, kterou mají malá miminka a zvířátka. Nic nepředstírají, žijí tady a teď a berou to vše, co jim přichází do života také zcela přirozeně. Pro Vás mám jedinou radu: uvolněte se a usmějte se. Tím se budete mít krásně nejen Vy, ale i ti, kdo budou ve Vaší přitomnosti. Radost je nakažlivá.



2. KAŽDODENNOST


Dny Vám poslední dobou připadají stejné, zachvátil Vás pocit stereotypu. Ne že byste se dvakrát nudili, to vůbec ne, ale ve Vašem životě je stále několik stejných činností, které se opakují pořád dokola a Vy už jste z toho všeho unavení. Děláte ty samé činnosti pořád dokola a u toho máte v hlavě neustále slova, kdy si říkáte: „jasně, tenhle stereotyp je přece v životě zcela normální“, ale já dodávám: „a to říká kdo.“ To, že to pozorujeme v životech ostatních přece neznamená, že to je normální. Spíš naopak. Většina už si na tento denní režim prostě zvykla a nehodlá nic měnit. Tato karta nehovoří o tom, abyste sekli s prací, odjeli někam do pralesů a tam zkoumali brouky a lovili divou zvěř. Spíše popisuje Vaše pocity – nudu, únavu a v nejzasším případě i pocit utíkání života mezi prsty. To ale není nic neměného. To, abyste se tak necítili jde snadno změnit a nemusíte ani měnit nic okolo. Jde jen o to si v tom každodenním koloběhu najít něco dobrého. Hledat si v každé činnosti nějaké pozitivum – tedy co Vám činnost dává, co se díky ní učíte, co Vám do života a osobního rozvoje přináší. A věřte, že na každé činnosti se dá najít něco, co má ten hlubší smysl, o kterém se tak často zmiňuji. Takže až půjdete dnes nebo zítra do práce, vzpomeňte si na to, že z nějakého důvodu jste tam, kde máte být. A že správným náhledem na to co děláte, můžete mnohé změnit.



3. INTENZITA


Karta poslední, třetí je znakem odhodlání a jasného cíle. To je na jednu stranu obdivuhodné, na tu druhou se ale pro samý zápal může stát, že zapomenete na slušnost a respekt, nebo i na zastavení, které je v životě potřeba. Karta má dva významy, sami si odpovězte, který je ten Váš. Ten první je o potřebě něco změnit, nejlépe směr, kterým aktuálně jdeme a využíváme svou veškerou sílu k tomu, aby se zadařilo. Pro něco jsme se nadchli, něčím jsme okouzleni a naše energie je skvěle využita k dosažení nějakého cíle. Karta v tomto případě hovoří o rozhodnutí se změnit nějaký špatný směr, o píli a cílevědomosti. Druhý význam znamená, že jste si něco tvrdě umanuli a není s Vámi řeč. Za něčím jdete a možná také v dosti situacích tlačíte zbytečně na pilu. Co se ale za touto skutečností opravdu skrývá? Tato karta ukazuje na to, že můžete trvat na tom, aby se situace odehrály určitým způsobem – aby se dítě nějak chovalo, aby partner řekl přesně to, co chcete Vy, aby věci dopadly tak, jak očekáváte. Ale protože se nezabýváte zdrojem této nespokojenosti, ale jen ji hasíte vnějšími okolnostmi, nikdy kýženého pocitu naplnění dlouhodobě nedosáhnete. A proto, pokud se více vidíte v tomto extrémním významu se zamyslete nad tím, zda je opravdu správné kolem sebe kopat, a z jakého vlastně důvodu máte pocit ohrožení, když není po Vašem.



Autor: Tereza

bottom of page