top of page

TÝDEN 20.12. – 27.12.2020 - OTOČENÍ


Krásné pondělní ráno! Vítám Vás u pravidelné týdenní předpovědi dle Vašeho výběru!


Nacházíme se v 52. týdnu, pár dní před Štědrým dnem. Ten se bude tentokrát odvíjet pod energiemi zemského Býka, který přeje hodování, klidu a domácí atmosféře. Bohužel však není luna v Býku jediný planetární aspekt, který na nás bude přes vánoční svátky působit. Slunce se od 22.12. bude pohybovat v Kozorohu, bohužel si ale přes Štědrý den postojí v kvadrátu na Cheiron v Beranu, který se před pár dny rozjel opět přímým směrem. Bude důležité být velmi opatrní v komunikaci, hrozí, že se dotkneme ega druhých, proto bude na místě naše diplomacie a takt. Stejně tak Merkur v Kozorohu si postojí v trigonu na Černou lunu v Býku a Uran v Býku. Můžeme být impulsivní a především hákliví na každé pronesené slovo. Snadno se nás půjde dotknout, tyto planetární aspekty budou vyzdvihovat naši možnou ješitnost a vztahovačnost. Rozhodně se na letošní Vánoce vyplatí dobře volit svá slova, promýšlet, než něco vypustíte z úst a spíše je dobré se dotýkat příjemných témat, než těch nepříjemných. Rozhodně také nic nezkazíme větší trpělivostí a nereagováním hned na vše, co se nám nebude líbit.


Co se týče ostatních planetárních aspektů, hned v pondělí, tedy dnes, se nám dopoledne přesune Slunce do zemského, praktického Kozoroha. Kozorozi budou následující měsíc slavit svá narození. Dnešní den také oslavíme starý svátek Jule, který naznačuje přechod do temné části roku a otevírá svým zimním slunovratem bránu mezi světy. Velmi důležitá konstelace se pak odehraje kolem 5 hodiny odpolední, kdy budou planety Jupiter a Saturn stát v konjunkci, pouhých 6 minut od sebe, a to po neuvěřitelných 397 letech. Během poledne Vám vložím o této úžasné konstelaci článek.


Mějte všichni krásný týden!



 

1. SMUTEK


První karta tohoto týdne se jmenuje Smutek a navádí Vás, abyste tento týden nepropadali zbytečným smutkům. Smutek jako takový je v životě potřeba, je velmi důležitý, nicméně jak to tak bývá, všeho moc škodí a Vy si tento týden máte dávat pozor nejen na to, abyste vyloženě nežili a neutápěli se příliš ve smutku, ale také tato karta radí, abyste netahali smutek tam, kde není třeba. Smutek dokáže totiž velmi rychle přejít do zbytečné plačtivosti a negace všeho kolem. Přílišný smutek už nepomáhá ani nám, ale ani našemu okolí a tato karta Vas varuje, abyste se nelitovali ve věcech, kdy je spíše lepší se zvednout a něco se situací udělat. Pláč, smutek, lítost jsou třeba. Je důležité netvářit se vesele, když na to nemáme náladu, stejně tak je důležité pobrečet si, když potřebujeme. Jako u všeho ale platí všeho s mírou. Karta vybízí k tomu, abyste dokázali věci přijmout tak jak jsou a neohlíželi se třeba za něčím, co stejně změnit nelze. Abyste se netrápily věcmi, které se již staly a je třeba jít dál. Abyste se nezavírali do sebe a vyšli ze své bubliny. Takže myslete, ať se děje co se děje, tento týden na to, že smutek ano, ale nepřehánět to.



2. NIC


Druhá karta tohoto týdne se jmenuje NIC a její obrázek je někdy trošku zavádějící. Tato karta nahání často u výkladů strach, ale to není vůbec potřeba. Skrývá se v ní totiž velice důležité poselství. Říká, že někdy, i přes to všechno, co se aktuálně děje, se občas vyplatí do NIČEHO nezasahovat a nechat být. NIC neřešit a NIC nedělat. Nechat věci, ať se sami dějí, ať si sami sednou, ať se samo uděje. Karta ukazuje, že si zrovna procházíte, nebo cítíte, že procházet budete, nějakou novou životní etapou nebo nějakým novým uvědoměním. Aby se vše ale správně nastavilo, je dobré se distancovat od spřádání plánů, jak to všechno bude dál a lajnování si dalších kroků. Byly by zbytečné, neboť tato karta říká, že se nyní neděje podle Vás, ale podle Božího plánu a Vy ho máte pouze respektovat a do ničeho nestrkat prsty. Jen by se Vám to mohlo celé zkomplikovat. Ne zjednodušit. Takže pro tento týden pozor! Vyplatí se být více trpěliví, málo mluvit a více promýšlet každý Váš krok.



3. DŮVĚRA


Karta s číslem 3 se nazývá Důvěra a Vy, kdo jste si ji vytáhli, je pro Vás připomínkou jednoho jediného hesla a to, že nic se v našich životech neděje náhodou a vše má nějaký svůj hlubší, velice důležitý smysl. Důvěra je o víře, o smyslu a hloubce. Připomíná nám, že i když je to někdy, s prominutím, opravdu o hubu a semele se toho tolik, že si říkáme „PROČ“, je pořád důležitý náš postoj. Jak na to, co se nám děje nahlížíme. S důvěrou nebo strachem? S myšlenkou, že to má určitě nějaký důvod nebo s tendencí obviňovat všechny a všechno? Tato karta Vás učí, jak bez očekávání a pouze na základě osobního impulsu jednat. Udělat krok do neznáma je těžké, nemáme se o co opřít a nejsou žádné záruky. Na druhou stranu, vše důvěrně známé nás udržuje ve stagnaci a na místě. Pokud chceme změnu, tak prostě skočme, ale neobviňujme nikoho ani nic, že můžou za to, kde teď jsme a kam jsme se to dostali. Energie důvěry spočívá v tom, že neklademe odpor ani podmínky, za jakých mají události probíhat. A pokud argumentujeme tím, že naše důvěra byla zklamána, a proto již nedůvěřujeme, pak jsme nedůvěřovali nikdy. Až tento týden zase budete váhat a přešlapovat na místě, pravdivě si přiznejte, co všechno jste opravdu ochotni riskovat. A pokud nejste ochotni, je to v pořádku, prostě jen zůstaňte tam, kde jste, ale netvařte se, že Vám někdo nebo něco brání ve změně. Protože pokud opravdu chcete, tak se nerozhlížíte a skočíte. Právě z toho důvodu, že důvěřujete. Že cítíme tu svobodomyslnou energii, která Vám dnes a denně připomíná, že vše je pouze o tom, jak k tomu všemu, co se Vám děje přistupujete. Buď se strachem nebo s důvěrou, že se prostě nějak stane.



Autor: Tereza

bottom of page