top of page

TÝDEN 20.4. – 26.4.2020 - OTOČENÍ

Krásné pondělní ráno, zdravím Vás u týdenní předpovědi!


Dnes vítáme nový týden, v tomto roce již 17. K tomuto týdnu se vztahuje sedmnáctá tarotová karta HVĚZDA, která je symbolem velice pozitivního vývoje. Často říkám, že tato karta je takovým znamením štěstí v neštěstí. Ne vždy co je pro naši budoucnost dobré, vnímáme hned jako pozitivní, často se přicházejícím změnám bráníme, protože nevíme co máme čekat. Mnohdy, ne-li pokaždé, jsou to změny opravdu pozitivní, ale lidské je bát se toho, co je pro nás „nejisté“. Později pak často děkujeme za tyto změny, neboť až po nějaké době zjišťujeme, kam nás to vše nové zase posunulo. Vzhledem k tomu, že je karta velice úzce spojena s naším vnitřním nastavením, bude tento týden také o větší sebedůvěře a víře v naše schopnosti. Protože právě naše nitro je bohaté a ukrývá se v něm vše, co potřebujeme. Kvůli ale vnějšímu chaosu a denodenním povinnostem a rozhodování zapomínáme, že právě v sobě můžeme objevit odpovědi na všechno co řešíme. Tento týden budeme mít možnost podívat se do nás samých, položit si otázky a jednouduše si na ně odpovědět, neboť hvězda symbolizuje, že odpověď bude přímo na dosah. To v nás probudí i kolikrát ztracenou radost a dětskou spontánnost.


Astrologicky bude tento týden nabitý energiemi. Včera nám přešlo Slunce do zemského Býka, které se zdrží v tomto znamení až do 20. května. Naše pozoronost následující měsíc bude směřovat ke stravě, k tomu co jíme, jaké typy potravin, od jakých značek, může nás to nutit přemýšlet o receptech, vitamínech, o všem, co souvisí s tím, jak se staráme o své tělo. Protože je Býk i umělecky založen, mohou jít na povrch naše skryté talenty a dovednosti, můžeme si uvědomit, co nás vlastně baví, jaký směr a zájmy chceme do svého života začlenit, pocítíme chuť obklopovat se krásnými věcmi. Toto vše umocní čtvrteční Novoluní pohybující se v Býku. Doporučuji se tyto dny zaměřit na své tělo a stravu, ale o Novoluní si ještě více napíšeme. Důležitá konstelace nás čeká především v sobotu, kdy se Pluto přestěhuje až do 4.10. do retrográdu, tedy do zpětného chodu. Budeme si až do října řešit vše, co ještě není vyřešené, půjde nám do cesty to, co potřebujeme konečně rozseknout. Od října už pak pojedeme úplně novým směrem, ale nyní máme půlroční příležitost nechat minulost za sebou. O tom si ale také ještě napíšeme. Teď jdeme na karty! :)



 

1. ODKLÁDÁNÍ


První karta tohoto týdne se jmenuje Odkládání. Už sám název napovídá, na co by se všichni, kdo si tuto kartu vytáhli, měli následující dny zaměřit. Na rozhodutí, které už nějakou dobu odkládáme. Odkládání známe asi všichni. Do něčeho se nám nechce, odmítáme nějak více pohnout se situací, protože je v nás zakořeněn naprosto lidský strach z nejistoty, kterou přináší změna, která se po nás nyní žádá. Jsme zvyklí na jistotu ve které jsme dosud žili a nechce se nám vstupovat do řeky neznáma. Co když nám podjede noha? Co když v té řece zjistíme, že tamto bylo mnohem lepší? Co když uděláme krok, který nás už nadosmrti oddělí od našeho starého, dosud jistého života? Otázky začínající „co když“ jsou v tomto případě velmi časté. Je však třeba nezapomínat i na tyto typy otázek: Proč to celé vlastně odkládám? Není to jen strach z nového? Nebo lenost něco se svým životem udělat, k něčemu se dokopat? Co mi brání udělat změnu? A jsem opravdu takhle šťastná jak se svému srdci snažím nakecat? Tato karta vždy symbolizuje stav odkládání, odsouvání rozhodnutí, tlačení se do 1. kroku, který ne a ne udělat, vymlouvání se na to, proč neudělám tu potřebnou změnu. Pokud tedy něco dlouhou dobu odkládáte, a tato karta říká, že ano, zastavuje se Vaše energie, protože je vyplýtvána na to, abyste v tom odkládání ještě nějakou dobu vydrželi. Můžete se pak cítit unavení, vyčerpaní, bez energie a chuti do čehokoli. Vaše životní energie stagnuje. Váš úkol je zodpovědět si tento týden na to, co odkládáte a valíte před sebou (možná jste to věděli hned, jak jste viděli název vybrané karty), a pak také ideálně začít dělat kroky k oné změně. Ne vždy, se dá samozřejmě se vším hned pohnout, ale jde podniknout kroky, které naše „čekání“ zkrátí. Také se po nás nechce, abychom všechno hned od základu změnili, kolikrát můžeme udělat pár malých kroků, které už nám pomůžou k tomu, abychom se pak změnilo to hlavní. Tento týden pro Vás nemám přesnou radu, protože jedni z Vás řeší odkládání rozchodu, druzí třeba odchod z práce, někdo se tlačí už nějakou dobu do fyzické aktivity nebo přečtení nějaké knížky, či celkově odkládání řešení nějakého svého špatného vzorce, který Vám ve Vašem bytí způsobuje dost problémů. Má rada tedy zní: Prozkoumejte ve svém životě to, co odkládáte. Zeptejte se sami sebe, z čeho se Vám nechce odejít nebo kde pořád doufáte, že se to brzo změní a ono furt nic. Kolikrát stačí jen uvědomění si, kolik energie zbytečně cpeme někam, kde už se nám nic nevrací zpátky.



2. TRANSFORMACE


Druhá karta tohoto týdne se jmenuje Transformace a není náhoda, že se nám v tomto období objevila několikrát. Jak by taky ne, současná situace přímo vybízí ke změnám a tato karta to dokonale symbolizuje. Měníme své zažité vzorce, své chování, srovnáváme si hodnoty a priority, měníme svůj život. Tato karta je velká vnitřní změna, v tarotu se nazývá „smrt“. Slovo ze kterého mohou mít někteří velký strach, ale není proč. Smrt je vždy symbolem přeměny a v tomto smyslu nemluvíme o smrti fyzické, kdy duše odchází domů, ale o smrti vnitřní, která souvisí s hlubším uvědoměním, které se tyto dny bude drát postupně napovrch. Někomu dojdou věci, které se tak marně snažil celou dobu najít a pochopit, někdo si uvědomí jak žije, s kým žije, pro někoho bude tento týden ve znamení objevování sám sebe. Změna může přijít naprosto ve všem a v čemkoli, může to být i ten malinký, nepatrný moment, kdy nám klesne brada, kdy se zadíváme do dáli a řekneme si „aha, už vím, už to chápu.“ Když to shrneme, karta Transformace Vám přináší pro tento týden informaci, že něco ve svém životě měníte. I přes to, že to nemusí být patrné na první pohled a řekli byste si, že žádná velká změna se nekoná, nemusí to být pravdou. Přijde situace, která Vás zastaví a ukáže Vaší proměnu - kde jste byli předtím a kde jste teď. Nebraňte se tomuto uvědomění a buďte pozorní ke svým myšlenkám a situacím, které Vás popstrkávají zase o tu nepatrnou, ale velmi důležitou příčku dál.



3. UVĚDOMĚNÍ


Třetí karta tohoto týdne se jmenuje Uvědomění a ukazuje na otevření oči a odhrnutí závěsu v místě, které bylo dosud zavřené a nepřístupné. Tento týden bude důležité mít oči a srdce otevřené, protože se stanou události, které Vám pomohou tento plášť vzít a pomalinku ho odhrnout nebo z něj alespoň vykouknout ven. Toto odhalení může pak přinést informace a vhledy, které výrazně usnadní a urychlí vývoj situací a promění Vaše momentální emoční nastavení. Každý člověk má témata, která jsou pro něj bolavá, nezpracovaná či nějakým způsobem tabu. Často se pak v životě dějí situace, které schválně na toto nevyřešené naráží a učí nás se na to podívat jinou optikou – ne starých zkušeností a dětských zranění, ale vyzrále a uvědoměle. Jejich opakování pak znamená stálé nepochopení a potřebu podívat se jinak. Energie tohoto týdne Vám přinese příležitosti uvědomit si tyto každodenní ublížené a zraněné pohledy a z nich plynoucí omyly a nedorozumění. V každém momentu, kdy si uvědomíte, že se díváte ublíženou malou dušičkou, se přibližujete o krok k cíli, zároveň recyklujete starý příběh, dáváte si svolení vybrat si, že jej už nemusíte následovat a tím otevíráte prostor pro zcela nečekané rozuzlení a vnitřní svobodu. Tato karta je taktéž jen potvrzení, že to co se dělo v týdnech minulých Vás vede k většímu pochopení sám sebe nebo lidí kolem Vás. Úkol tohoto týdne je prostý: nechte svou duši, ať sama rozhrne závěs tam, kde byli dříve jen obrysy. Může se Vám ulevit z nově objeveného, můžete prožít silný moment „aha pocitu“, můžete mít plnou hlavu myšlenek, které Vám dávají více smysl. Karta uvědomění je o pochopení a úlevném pocitu – tak takhle to tedy je. Aha.


Autor: Tereza

bottom of page