top of page

TÝDEN 22.2. – 28.2.2021 - OTOČENÍ


Pěkné pondělí! Vítám Vás u pravidelné týdenní předpovědi!


Nacházíme se v 8. týdnu roku 2021. Numerologicky je tento týden pod symbolem síly, nekonečna a cykličnosti. Co je cykličnost? Když se něco opakuje, možná i to, co se nám nelíbí a my nevíme, jakým způsobem z toho vyjet ven. Mohou se nám opakovat stejné vztahové situace, podobně ladění lidé okolo nás, cyklit se můžeme ve svých pracovních situacích, které se nám nelíbí, ale i ve zdravotních problémech, se kterými nám nejde hnout a oni se pořád a pořád vracejí. Cykličnost je zaseknutý stav, ze kterého nedokážeme vybruslit a máme pocit nějaké bezmoci nebo i nepochopení z jakého důvodu se to pořád opakuje. Tento týden je o tom, abyste se zamysleli nad tím, co se Vám v životě stále opakuje. V čem se točíte pořád dokola. Představte si číslo 8. Jsou to pouta, které máme nasazená a odejmeme je pouze v případě, že si začneme uvědomovat, že máme ruce svázané. Ať se to týká vztahů, práce, financí, zdraví či jiných životních oblastí, cykličnost má stejný základ. Objevuje se pouze v případě, že máme jeden a ten samý postoj, který opakujeme. Abychom mohli pouta sejmout, musíme si v první řadě uvědomit, že je na sobě máme a poté objevit vzorec, který nás v těchto poutech drží. Tento týden je vhodný ke změně nějakého špatně nastaveného postoje, který stále opakujeme. Tento týden můžeme objevit, v čem se točíme stále dokolečka, kde se motáme jako právě v té 8, která je aktuálním týdenním symbolem. Obecně hovoří osmá tarotová karta o zamyšlení se co dělat, protože to ve svém životě neděláme a je potřeba se to naučit, nebo naopak co nedělat a ze svého života vyhodit.


Tento týden, abychom nebojovali ani se sebou, ani s ostatními, si ujasněme priority a více se stočme k tomu, co ve svém životě chceme posilovat a co naopak by bylo dobré změnit. Někdo se snaží neustále pomoci druhým, protože neumí říct ne, když ho někdo o něco požádá, ale pak tím trpí hlavně on sám, protože v extrému pak nežije svůj život, ale život těch druhých. Jiný člověk se zase v hádkách nedokáže nikdy omluvit, uznat svou chybu, podívat se na situaci očima druhých. Zbytečně se pak ale on sám drží ve vztazích, které buď spějí k zániku, nebo jsou nešťastné a nikam vlastně nevedou. Doporučuji Vám se tento týden zamyslet nad tím, co opakujete a chcete změnit, protože cítíte, že Vám právě tento postoj v životě ubližuje. Buďte proto tento týden vnímaví ke svým postojům, reakcím, veškerému Vašemu projevu a pracujte postupně na jejich zlepšení.


Astrologicky se tento týden nacházíme pod začínajícími energiemi vodních Ryb, které nás stáčí právě k uvědomění a pochopení toho, co je v našem životě špatně nastaveno. Jedna ryba plave do minulosti, druhá do budoucnosti. Pod energiemi Ryb je třeba sebereflexe, podívat se na to, co všechno jsme již prošli, co jsme si prožili a snažit se uvědomit si svou zaseklost, která nám brání rozjet se dál. Merkur, planeta komunikace a aktivit, se nám včera přesunula do přímého směru, tedy jedeme dopředu. Právě nyní je vhodný čas rozjet své projekty, dát pozornost tomu budoucímu. Zamyslet se nad tím co chceme a co odmítáme a ve svém životě již nechceme. Ve čtvrtek se energie Ryb posílí, protože planeta lásky, umění a vztahů Venuše se přesune ze znamení vzduchu do vodních dvanáctých Ryb. V lásce pocítíme potřebu se ponořit více do svých citů, trávit více čas s milovanými osobami a také své emoce přenést do kreativity. Tvořme, buďme více otevření barvám, vůním, chutím, nechme svou duši přivonět k tomu, jaký život chceme mít a buďme těm tvořiteli, kteří si vybírají svou cestu. Planety nás pouze ukazují směr, ale aktivita je již na nás. Celým týdnem také ucítíme vliv sobotního Úplňku, který se tento měsíc odehraje v zemské Panně. Je dobré se uzemnit, najít ztracenou rovnováhu a přinést do svého života řád prostřednictvím plánů a organizace.



 

1. DŮVĚRA


První karta, která charakterizuje aktuální týden Vás všech, kteří jste si jí vytáhli, se jmenuje Důvěra. Pod tímto pojmem se toho skrývá mnoho. Důvěra v život, důvěra k partnerovi, ke svým přátelům, ke spolupracovníkům, obecná důvěra k lidem či snad nejdůležitější - důvěra v sebe sama. Důvěra je o víře, o smyslu a hloubce. Opakem je nedůvěra, ve které se ukrývá strach. Když nedůvěřujeme, necítíme se jistě, pociťujeme nebezpečí a to nás automaticky navádí být v ostražitém režimu. Pokud se cítíme v nebezpečí delší dobu, naše tělo i mysl začínají být unavené. Proto lidé, kteří nevěří v život a mají neustálý strach z toho, co je v jejich životě nepříjemného překvapí, jsou i náchylnější k nemocem, protože je jejich autoimunitní systém oslabený. Jejich tělo vydává obrovskou energii k tomu, aby docházelo i v tom vnitřním pnutí fungovat. Tato karta Vám říká, že se tento týden máte zamyslet nad tím, zda neinvestujete příliš mnoho energie do nějakých svých strachů, kteří Vám ztěžují kvalitu Vašeho života. Nemusím také připomínat, že pokud žijeme delší dobu v nedůvěře například ve vztahy nebo v konkrétního člověka, přestaneme pak důvěřovat i ostatním věcem v životě. Začne to nevěrou partnera, kterou když si nezpracujeme, strach v nás zůstává a naše další vztahy v životě už jsou automaticky od základu narušené. Pokud jsme zkrachovali, pravděpodobně i naše víra v další podnikání sehraje velkou roli a pokud svůj krach nebudeme mít přijatý, pravděpodobnost dalšího pracovního úpadku je vysoká. Zamyslete se tento týden nad tím, kde jste přestali důvěřovat. Myslím, že můžeme s jistotou napsat, že snad každý člověk na planetě si zažil nějaké zklamání. Každý z nás ví, jak chutná pachuť strachu a bolesti. Bohužel ale ne každý se z těchto svých zklamání opravdu dostal. A kolikrát je v sobě velmi nevědomky zadržuje a ony mu bortí jeho další nově vystavené. Jak ale můžeme vystavět nový pevný dům, když stavíme na bahenních základech?



2. HARMONIE


Druhá karta se jmenuje Harmonie. Harmonie je stav klidu. Je to pocit rovnováhy, stav, kdy se nepotácím mezi extrémy, ale dokážu se udržet ve 100% pohodě a v souladu sám se sebou. Jsem ve svém středu, jsem přesně tam, kde mám - v pocitu harmonie a v souladu se vším co je kolem mě i ve mně. Po tom touží snad všichni. Harmonie je jednoduše stav blaženosti a stav, kdy vím, že vše je v pořádku, vše je tak jak má být. Tuto kartu si tento týden vytáhli ti, kdo se možná teď pohybují v nějakém extrému, vědomě i nevědomě. Mohou být vychýleny emoce, může být zapnutá červená kontrolka a s ní stav nějaké vnitřní paniky a stresu. Karta obecně říká, že se potácíte aktuálně v něčem, co třeba nemůžete plně ovládnout a co ovládá Vás a na co je potřeba si tento týden posvítit. Zjistit v první řadě co je to, co Vás ovládá, umět si to dobře pojmenovat a pak se snažit různými prostředky toto ovládající přijmout. Těžko totiž můžeme bojovat a snažit se zredukovat něco, co je v nás a co nechce odejít, dokud tomu nedáme pozornost. Takže v první řadě najdeme to, co nás aktuálně ovládá a pak tomu budeme věnovat pozornost, abychom dali najevo svému tělu nebo své psychice, že o tom víme a že je to naprosto v pořádku. Může to být potlačený vztek, který způsobuje, že nám všechno padá na zem, že to v nás každou chvíli vře a máme tendenci si zanadávat nebo s něčím bouchnout. Může to být pláč, který se nám dere do očí a nejde nám ho ovládnout. Může to být smutek, který se usídlil aktuálně v našem srdci a nechce se mu odejít. To co nás ovládá, může být i radost, která způsobuje, že lítáme jak smyslů zbavení a nevnímáme realitu. Také v sobě můžeme cítit již zmíněnou paniku nebo stres, strach, že něco nedopadne. Těch věcí, které nás ovládají, může být více, je však dobré zjistit, co to je a snažit se tento pocit přijmout a nebojovat s ním. Tím se totiž nic nevyřeší. Někdy stačí jen přijetí svého pocitu, svého stavu, prodýchání, chvilka ticha, abychom se dostali zpět do harmonie. Takže když to shrnu, zjistěte, co Vás ovládá (nebo i kým se necháváte ovládat) a změřte na to svou pozornost. Pak si položte otázku, jestli to není náhodou v extrému.



3. PŘIJÍMÁNÍ


Karta s číslem 3, Přijímání, hovoří obecně o potřebě a vlastně i nutnosti přijímat se takoví, jací jste. Karta Přijímání Vás nabádá otevřít nebo více rozpitvat v sobě téma ŽENSKOSTI, ke které patří citlivost, jemnost a laskavost. Přijímání je o tom přijímat se nejen takoví, jací jsme, ale především v sobě probudit ženskou stránku, jemnou energii, podívat se na svou roli ženy, partnerky či matky a dcery (probuzení ženské energie platí i pro muže - otevřít v sobě více jemnosti a citlivosti, dát průchod svému srdci). U této karty vždy vnímám velkou spojitost s 2. čakrou, která souvisí s tématem ženství, sexuality a vnitřní sebedůvěry. Je dobré si tento týden položit otázky – Mám se rád? Dokážu se ocenit? Co mám na sobě rád? Umím bránit sám sebe? Mám pocit, že jsem dobrým partnerem/matkou-otcem/dcerou-synem? Dělám věci, které mi dělají dobře? Nebo dělám i to, co mi dobře nedělá? Když se přijímáme, i se všemi těmi nedokonalostmi, nad kterými bychom mohli lamentovat, naše ženství je uchopené. Je pevné a stálé. Když se zdravě přijímáme a oceňujeme, jsme zdraví a cítíme se ve svém těle dobře. Když se máme upřímně rádi, má nás rádo i naše okolí a vztahy kolem nás kvetou. Popřemýšlejte tento týden nad sebevědomím, nad tím, jak se máte rádi, co na sobě oceňujete a za co jste na sebe pyšní. Vaše duše touží zahrnout láskou a s tím se začíná vždy u sebe.


 

Autor: Tereza

bottom of page