top of page

TÝDEN 22.3. – 28.3.2021 - OTOČENÍ


Pěkné pondělí! Vítám Vás u pravidelné týdenní předpovědi!


Nacházíme se ve 12. týdnu roku 2021, astronomicky již v období jara. Minulý týden se nám přesunulo hned několik planet. Merkur, planeta komunikace a aktivit, do znamení vodních Ryb, v sobotu Slunce do ohnivého Berana a v neděli planeta lásky a vztahů Venuše, taktéž do ohnivého Berana. Beraní energie, která nám na další měsíc bude vládnout, není pod takovým idealismem jako předešlé Ryby. Spíše bychom mohli napsat, že je to úplně naopak. Beran je bojovník, beroucí věci tak jak jsou, do věcí jde po hlavě a vidí vše jasně, tak jak to je. Nemá rád žádné omáčky okolo a je rád za slova řečená na rovinu. Vzhledem k těmto aktuálně působícím energiím na sobě i my můžeme pociťovat potřebu věci vidět jasně, v ničem si nenalhávat ani se nebalamutit krásnými růžovými představami, které dokázali vymyslet nedávno vládnoucí Ryby. Beran je jednající energie. Když něco chce, jde si za tím. Když se pro něco rozhodně, nic ho nezastaví. Když se mu do ničeho nechce, nedělá to. V tomto týdnu si pravděpodobně srovnáme co je nám příjemné a co je nám nepříjemné. Budeme v sobě rozlišovat své emoce a rozpoznávat hlas, který na nás mluví a radí nám co je pro nás důležité. Vlivem nedělního Úplňku odehrávajícím se v protilehlých Váhách se zamyslíme nad svými vztahy. Jaké jsou? Jak se v nich cítíme? A jsou všichni lidé v našem životě na správných pozicích? Dokážeme určit ve vztazích hranice? Říct ne? Říct, že se nám něco nelíbí, nebo i naopak, že to se nám líbí? Umíme pochválit, být laskavými a ke druhým srdeční?


Když se podíváme na konkrétní dny v týdnu, uvidíme, že se nám v pondělí pohybuje luna ve vodním Rakovi. Rak je o citech a emocích, Luna je zde napojená na Venuši pohybující se v Beranu. Energie napomáhají novým aktivitám, všemu novému. To, co nyní začneme, můžeme mít dlouhého trvání a může být skutečně plodné, proto přemýšlejme nad tím, čemu věnujeme pozornost a ve svém životě necháváme růst. Právě tyto dny co nyní zasejeme, tak také sklidíme. Díky dobře aspektovanému Merkuru na Lunu máme dnes dobré nápady a inovátorské myšlenky.


Úterý se pohupujeme stále v celkem milých, pohodových energiích. I přes to, že je na lunu trochu napěťově postavena planeta tajemství a nevědomí Pluto, není to nic negativně silného, den bychom měli projít celkem poklidně.


Ve středu budeme výkonní, pracovití, úspěšní ve své práci a je dobré, abychom mákli ve všem, co potřebujeme dodělat nebo naopak začít. Emocionálně vlivem Saturnu mohou hrozit hádky, když si však dáme pozor, nemělo by to být nic, co by nám zkazilo celý den. Spíše se mohou dít nedorozumění, každý budeme chápat věci jinak, emočně hrozí buď plochost, nebo naopak silný příval emocí. Zkusme ve středu své pocity vyvážit. Díky pěkně postavenému Slunci nám však může jít hodně věcí od ruky, a na to bychom měli myslet též.


Čtvrtek bude aktivnější. Luna je postavená ve Lvu, což je energie ohnivá, tvůrčí, komunikativní, chvilkami až bláznivá. Lev je zaměřen na společnost, budeme si chtít povídat, sdílet, jít možná více mezi lidi, nebo zažít alespoň nějaké chvíle se svými blízkými.


Pátek se luna pohybuje v Panně, postavená na trigon v Uranu, což je planeta změn, zvratů, nevšednosti, ale také v některých ohledech zvýšené inteligence. Páteční den může být zajímavý opět v našich myšlenkách. Dokážeme toho hodně udělat, seřadit, bude nám to pálit, takže je to fajn den i ke vzdělání se v nových věcech.


V sobotu bychom ale měli zklidnit a opět.. hodit nohy nahoru. Luna v Panně se nám dostává do opozice na Merkur a Neptun. Hrozí podrážděnost a zvýšená citlivost. Vše kolem sebe si můžeme brát příliš citlivě k srdci, nálada u nás může být vlivem Úplňku houpavá. Tento den je nejlepší jít na procházku, dát si vanu, uvařit si dobré jídlo, čaj, přečíst si knížku nebo se jen tak válet a nic velkého neprovádět. Právě tento den je dobré být na sebe hodní a příliš se nepřetěžovat.


V neděli je luna spojená velmi silně se ženami, proto je možné, že se právě ženy nebudou cítit příliš dobře. Tato konstelace zasáhne především naše vztahy, budeme si více uvědomovat své emoce a na základě toho si i pokládat otázku: „Proč se zrovna takto cítím?“ I tento den je lepší nepodnikat žádné velké akce, do ničeho se přehnaně nehrnout a nechat svá slova i činy uležet na další dny.


 

1. BŘEMENO


Karta Břemeno, kterou jste si tento týden vytáhli, upozorňuje na nutnost říci druhým STOP! Nebát se ozvat a dobře si ve svém žití určit hranice. Může se jednat o hranice ve Vašich partnerských vztazích, v pracovním prostředí nebo ve vztahu s někým, s kým zrovna řešíte něco důležitého. Karta ukazuje, jako kdybyste na sobě táhli neustále těžký náklad, nějaké břemeno, které Vás táhlo směrem dolů a Vy se pak kvůli němu cítili unavení a bez radosti. Tuto kartu si vytahujeme v momentě, kdy se snažíme neustále zavděčit, pomáhat nebo zachránit někoho, kdo je vedle nás. Ať se tedy Vaše obavy týkají plnění očekávání druhých nebo přehnané péče o ostatní, jsou zbytečné a plané. Pokud své chování podřizujete druhým, toužíte po jejich pozornosti, porozumění a ocenění, které si odmítáte dát sami. Čím více po takové emoční dotaci toužíte, tím méně důvěřujete sami sobě a svým kvalitám a zdrojům. Vaše břemeno se pak stává těžší a těžší. Tento týden budete mít možnost uvědomit si a prozkoumat, co všechno hrbí Vaše záda, do čeho všeho máte tendenci zasahovat, čím se trápíte a nad čím vzdycháte. Místo toho, abyste věnovali energii vlastní podpoře, abyste dali přednost sami sobě, snažíte se zachránit svět a za každou cenu si udržet masku, která se bude líbit Vašemu okolí. Stáváte se soumary vlastních představ. Jak by asi vypadal jeden jediný den, kdy by nám bylo jedno, co si o nás druzí myslí, kdy bychom konečně hodili za hlavu starosti, jak ostatní žijí svůj život a než bude pozdě, začali žít ten vlastní? Místo nervozity, zda budete kladně ohodnoceni či přijati, raději konečně přijměte sami sebe.




2. SEBEOVLÁDÁNÍ


Sebekontrolu si často pleteme s disciplínou. Jsme přesvědčeni, že když více zatneme zuby a ovládneme vlastní živost, budeme silnější. To, co ale doopravdy potlačujeme, je právě naše síla, která se projevuje pomocí emocí, prožitků a autenticity. Síla mizí a zůstává jen rigidní maska síly - poker face, který má vytvořit iluzi dokonalosti a má být zárukou, že nebudeme odmítnuti. Vypadá to, že osoba na obrázku má svůj život pevně ve svých rukou. Všechno má jasná pravidla, na všechno jsou přesné postupy, které když budou dodržovány, tak se nemůže nic stát. Možná se pod slupkou sebekontroly cítí bezpečněji, ale zároveň je prázdný a osamělý. Tento týden můžete zkoumat, jak moc filtrujete své pocity, myšlenky a chování, jaké jsou Vaše prapůvodní motivace, díky kterým věříte, že být sám sebou je krajně nebezpečné. Možná budete konfrontováni s faktem, jak moc chcete mít přehled o situacích, partnerech, rodině a svém okolí, jak moc potřebujete kontrolovat, protože to ve Vás vyvolává bláhový pocit, že Vás nic nezaskočí. Tento týden to ale dle této karty stejně moc neuhlídáte. Věci se odehrají podle svého vlastního scénáře. A jako vždy, máte volbu. Buď pustíte zaťaté pěsti, uvolníte se a necháte svým emocím a myšlenkám, stejně jako okolním dějům volný průběh, nebo se hryznete a vynaložíte veškeré úsilí, aby bylo po Vašem. Pochopitelně však bezvýsledně.




3. ZMĚNA


Třetí karta se jmenuje ZMĚNA a je přesně o nutném a jistém koloběhu, kterého jsme každý součástí. Téma změna pro Vás tento týden může být klíčové. Buď z toho důvodu, že bude potřeba se změně otevřít, neboť jde do Vašeho života, nebo je potřeba k ní zaujmout jinou pózu. Co si představíte, když se řekne změna? Těšíte se na ni a vítáte jí nebo se naopak třesete, aby už byla za Vámi či byste byli úplně nejradši, aby nechodila vůbec? Ať už má Vaše pojetí Změny jakoukoli značku, pamatujte, že pohyb a proměna nejsou ve Váš neprospěch, ale naopak. Změna je vždy k lepšímu, bez ohledu na to, zda jste schopni to aktuálně rozeznat či ne. To, že jste si tuto kartu vytáhli, ukazuje na aktuální potřebu si život nějakým způsobem neustále plánovat a kontrolovat. Nejlépe tak, aby šlo vše podle pravidel a podle toho, jak to chcete. Když to tak není, cítíte se rozladění, zrazení nebo třeba zcela vykolejení. Snažíte se pak znovu opět nějak zařadit a dál si stojíte za svým, už ale nepřemýšlíte, že Vám ta změna přišla něco říct. A že toho kolikrát je. Svůj život sledujete a hodnotíte příliš malým kukátkem, a tak Vás může spousta věcí vyděsit. Co kdybyste si ale připustili, že jakákoliv změna je ve Váš prospěch, opravdu byste se jí tak bránili? A šli tím pádem tak tou složitější cestou? Tento týden budete moci blíže poznat tu část Vás samých, která se nechce hnout z místa a chce situace a životní etapy zakonzervovat. Stát na místě je sice na oko bezpečné a pohodlné, ale co když se paradoxně takto, tímto přístupem vše kontrolovat, oddalujete svým opravdovým záměrům a snům? Přemýšlejte nad tímto tématem, může Vám přinést zajímavé myšlenky, které si zaslouží Vaši pozornost.



Autor: Tereza

bottom of page