top of page

TÝDEN 26.11. - 2.12.2018 - OTOČENÍ

Krásné pondělní ráno.

Vstoupili jsme do 48. týdne roku 2018, který si pro nás přichystal zvláštní energii a s tím i spojené řešení.

Ocitli jsme se tak trochu v pasti vlastních postojů a vzorů chování. Možná přemýšlíte už nějakou dobu nad tím, kde je vlastně pravda, kdo tu pravdu má, jak jde vlastně ve vztahu nastolit kompromis pro to, aby byli oba dva jedinci spolu v rovnováze. Aby vše klapalo tak nějak v poklidném rytmu, aby se oba dva partneři respektovali a našli společnou cestu, která je založená na důvěře, úctě ke druhému a jeho potřebám. Ano, tento týden bude hodně o vztazích. Již minulý týden jste se mohli přistihnout, že Vám rupají nervy nebo že Vás situace dohání k přemýšlení, co je vlastně SPRÁVNĚ. Kde je ta správná hranice. Venuše, planeta lásky, která se aktuálně nachází v přímém směru, stále je však hodně ovlivněna tzv. stínovou zónou. Vztahy, které nejsou od začátku klidné, se mohou ocitnout v řešení snad všeho, s čím se partneři potýkali již od začátku. Znovu se vrací lekce, u kterých měli pocit, že jsou již zažehnány, znovu jsou oba dva zkoušeni, zda je jejich sebeláska silná a dokáže ustát tyto krize. Tomu všemu přispívá planeta Merkur nacházející se v retrográdu, která vládne naši komunikaci. Ta teď prochází až do 6.12. velkou očistou a díky rozhovorům se nám objevuje vše, co ještě nemáme zvládlé. Rok 2018 pomalu končí, a s ním přichází poslední důležité momenty učící nás správným postojům a uvědomění si svých opravdových hodnot.


 

1. PROJEKCE


Karta první je pod názvem Projekce a představuje naši komunikaci s druhými. Velice často jsou okolo nás ti, díky kterým si máme prostřednictvím jejich blízkosti uvědomit, že v našem životě nejsou náhodou. Každý nám přišel něco předat, něco svými vlastnostmi ukázat, něco nám projektovat. Jako zrcadlo. Díváme se na ně a nacházíme v těchto lidech i kousek sebe. To, co nám na nich vadí jsou často naše potlačené vlastní vlastnosti, to, co se nám na nich líbí se nám líbí i na sobě nebo se k tomu chceme podvědomě také propracovat. Mám pro Vás takové cvičení, které Vás může přivést na dobré myšlenky.


Zamyslete se nad svými 5 lidmi, kteří Vás obklopují. Kteří se aktuálně nejvíce podílí na Vašem životě. Vypište si je do sloupečku pod sebe na papír. Vypiště si k nim jejich pozitivní a negativní vlastnosti. Zakroužkujte ty, u kterých si myslíte, že je máte i Vy – dobré i ty špatné. Buďte zcela upřímní a otevření. Tyto vybrané, zakroužkované vlastnosti si vypište pod sebe do sloupečku a zamyslete se nad nimi. Někdy je taktéž fajn do toho cvičení zahrnout i Vaše rodiče. Kdo z rodičů tyto zakroužkované, Vaše vlastnosti také měl? Zkuste přiřadit. Pokud toto uděláte, je před Vámi rozbor Vašich vlastností, mapa, která Vám zobrazuje jeden z důvodů, proč máte kolem sebe tyto bystosti. Proč zrovna oni kráčí vedle Vás. Není to jen tak. A tato karta hovoří úplně jednoduše o projekci s druhými, kterou buď zrovna prožíváte či tento týden prožijete. Lidi, se kterými sdílíte jsou vedle Vás z nějakého důvodu a někdy je fajn vědět, proč. Teď si to máte připomenout.



2. LENOST


Karta druhá se jmenuje Lenost a symbolizuje potřebu zpomalit, zvolnit, vypnout. Může to být počasím, může to být zrychlenou dobou, která si po nás žádá neustále „být dokonalými“ a ono se tomu celkem špatně utíká. Naše mysl těžkne únavou a tak nějak se nic nechce. Karta ukazuje, že potřebujete vypnout a chvíli nic neřešit. Jste zavaleni poslední dobou nějakou tíhou, těžkými myšlenkami, neustálými požadavky od okolí a jediné co chcete je možná se zahrabat a nic nedělat. Prostě si jen užívat volna, užívat si, že slunce svítí, že sněží, že jen jste. A to je naprosto v pořádku. Někdy jsme opravdu tak hrozně přehlceni, že jediné co nám udělá radost, když si zapneme „stupidní“ film, dáme si hamburger, colu nebo si přečteme „velice inteligentní“ časopis s drbama o celebritách. Prostě nechceme být dokonalí, chceme si dovolit dopřát si zastávku, a to jaká ta zastávka je je nám v tu chvíli úplně jedno. Jen do toho. :) Jediné, koho karta varuje jsou ti, kteří takto žijí už nějakou dobu. Zde je karta radou, aby právě nad tímto přístupem zapřemýšleli a neusli na vavřínech. Probuzení zpět už by nemuselo být chtěné a ani zrovna dvakrát příjemné.



3. KOMPROMIS


Hledání kompromisu čeká ty z Vás, kteří jste si vytáhli první kartu pod číslem 3. Tento týden bude důležité naučit se nebo více pilovat své reakce, když se něco neděje podle Vašeho plánu nebo očekávání. Kompromis je kartičkou vztahovou, která v sobě nese důležité poselství. Abys mohl být šťastný a taktéž i ten vedle Tebe, je potřeba pracovat na toleranci, ústupcích a vyvážení, které vedou na společnou cestu. Protože abyste mohli s druhým člověkem, ať už partnerem, dětmi, rodiči, kolegy, vybudovat fajn vztah, je téměř nutné naučit se ustoupit a nestát si vehementně za tím svým. To neznamená, že jednou odpustíte tohle, pak tohle a nakonec už vůbec nebudete vědět, kdo jste a co chcete. Láska je však umění a je potřeba na ní pracovat, pokud chceme, aby byla vyváženou a my se v ní cítili dobře. Zamyslete se ale nad tím, že až se tento týden budete v něčem rozhodovat nebo jednat, je potřeba naučit se rozlišovat kompromis a kompromis. Pokud ustoupíte z vlastních požadavků, abyste mohli zvětšit prostor pro spolupráci a dohodu s druhými, vytváříte něco, co Vás dalece přesahuje. Pokud ovšem ustupujete z vlastní pravdy, abyste získali skryté výhody nebo jen abyste se nemuseli hádat, na konci toho všeho pak jednou zůstane zahořklá chuť v ústech a pocit zneužití. Prozkoumejte tento týden motivaci vlastního chování a až budete v některé týdenní situací stát před rozhodnutím, zamyslete se, co je Vaším motivem.


Autor: Tereza

bottom of page