top of page

TÝDEN 3.12. - 9.12.2018 - OTOČENÍ

Aktualizováno: 3. 12. 2018

Krásné pondělní ráno, vítám Vás u pravidelné týdenní předpovědi!

Včera jsme oslavili 1. adventní neděli, zapálili jsme první svíčku na svém adventním věnci. Ten, kdo stále drží tyto náderné tradice, a věřím, že je Vás hodně, jistě ví, že tento symbol Vánoc má 4 svíce, ideálně rozmístěné do všech „rohů“. Tento kruh mezi svícemi symbolizuje lásku Ježíše, kterou posílá do všech světových stran. Správný věnec by měl mít tedy i správné rozmístění svíček. Tyto svíčky nás krásně provádí 4 etapami, 4 týdny do Vánoc. Každá svíce má svůj příběh a taktéž i název. Včera jsme zapalovali první svíčku, která se nazývá NADĚJE. Je to z toho důvodu, že dříve (a i dnes pro věřící křesťany) byla spojována s očekáváním Ježíše Krista, jehož narození předpovědělo několik proroků. Tato svíce je proto nazývána jako „svíce proroků.“


Tarotovým symbolem týdne je karta SMRT, o které jsem již ve včerejším příspěvku uváděla, že je pro tento týden ukazatalem znovzuzrození, nového počátku, nějaké nové etapy v našem životě. Je to karta, která říká, že ukončení toho v čem jsme dosud byli je přirozené a je potřeba se opět pohnout dál. Tato karta je poslední tohoto roku která upozorňuje na to, že pokud se nám něco v našich životech nelíbí, měli bychom změnu udělat nyní a nečekat až to někdo nebo něco udělá za nás. Přišel čas CHTÍT změnit to, co nám vadí a co bychom chtěli vlastně jinak.


Astrologicky je i tento týden posledním v roce, kdy se budeme potýkat s často výraznými, nestabilními a nepříjemnými vibracemi tohoto roku. Je to dáno tím, že Slunce je už nějakou dobu v kvadrátu na Mars v Rybách a to způsobuje v našich životech trochu problém prosadit své názory a postoje. Také se v těchto energiích ztrácíme v tom, co je vlastně správné a kdy je ten vhodný čas zakročit a udělat tedy něco jinak. Rozseknout svou nespokojenost a začít ji více řešit. Hlavní událost tohoto týdne nás čeká v pátek, luna je opět ve své NOVátorské fázi, tedy přivítáme NOVOLUNÍ, tentokrát ve znamení ohnivého Střelce. Tento den s sebou přinese touhu něco udělat, bavit se, rozseknout jednou pro vždy něco, čeho již máme dost.




1. MINULÉ ŽIVOTY


Velice silná karta s názvem Minulé životy v sobě nese symbol duchovna a něčeho, co nás bezmezně přesahuje. Tento týden se nedivte pokud se stanete svědky zvlášní události, potkáte člověka, který ve Vás zanechá velice silný dojem nebo prožijete chvíli, kdy ucítíte, jako byste byli úplně někde jinde. Nic není náhoda, nic se neděje jen tak, vše má svůj důvod a vyšší cíl, akorát je někdy těžké rozpoznat, co nám tím vším chce osud říct. Pokud však chceme, aby naše duše stoupala pořád vzhůru a byla čistá a v harmonii, je potřeba naučit se více vnímat to vše, co zažíváte a zjistit, co se za tím ukrývá. Osud prostřednictvím kolegyně z práce Vás zkouší, ač z její pozice nevědomky, jaká bude Vaše reakce. Partner, se kterým se poslední dobou hádáte a nevíte na čem aktuálně jste, je dalším prostředníkem Vaší zkoušky a dalších x reakcí, které prověří, jak moc to vše, o čem čtete či přemýšlíte, opravdu vnímáte a chápete. Jak to umíte spojit se svým vlastním životem, v běžném fungování. Protože jedna věc je tyto všechny věci vědět a rozumět jim, druhá věc podle toho i žít.

Tento týden bude potřeba více než kdy jindy mít oči na šťopkách a své srdce otevřené, neboť tato karta po Vás znamená vrcholný týden zkoušek. Buďte vnímaví, buďte upřímní, buďte opravdoví. Buďte tím, kým jste a myslete i na to, kým byste chtěli být. Máte tu nejvyšší možnou příležitost ukázat se. Pokud obstojíte, čeká Vás velký poklad, pokud ne, zvopáknete si lekce ještě jednou.



2. KOMPROMIS


Hledání kompromisu čeká ty z Vás, kdo jste si vytáhli kartu pod číslem 2. Tato karta tu již minulý týden byla, Vy, kdo jste si ji znovu vytáhli, upozorňuje se nad tímto tématem ještě jednou zamyslet. Je potřeba nevěšet hlavu, když něco není podle Vašeho očekávání, když ne vždy je to růžové a takové, jaké jste si malovali. Někdy se to prostě neděje podle toho, jak chceme my a ono to vlastně není úplně špatné. Když se pak často otočíme, proč se to nakonec stalo jinak, dává nám všechno najednou smysl a my bychom měli důvěřovat, že ti nahoře to s námi myslí vždy v jejich nejlepším zájmu. Nicméně nám ale i přesto dávají šanci nenechat věci tak jak jsou, ale nabízí využít příležitostí, které se zrovna naskytají. Tedy netlačit na pilu, aby se to vše odehrálo podle nás, ale prozkoumat, co můžeme ve své situaci a s tím, co nám vadí udělat. Zda nejde třeba najít kompromis.

Stále ale platí, že tato karta je hlavně kartou vztahovou. Když ji převedeme na tuto oblast, karta připomíná, že ve vztahu má VŽDY, bez výjimky, platit pravidlo kompromisů a také tolerance, ústupků a vyvážení, které vedou ke kvalitní a pohodové cestě s tím člověkem, se kterým po ní jdeme. A to je jak s partnerem (současným, bývalým), tak i s vlastními dětmi, rodiči, kolegy, s každým, s kým jsme ve svém životě v kontaktu. To, že se zrovna dvakrát s někým nemusíme, nebo není vztah aktuálně pohodový, by nemělo znamenat náš nerespekt a ne kompromis k dané osobě. S každým je správné dodržovat jistou míru tolerance, která hovoří, že k danému člověku chováme respekt a úctu. Stále bychom si měli zachovat lidskost a již zmiňovanou úctu, protože sami jsme lidská bytost. A proto jednejte tento týden tak, jak byste chtěli, aby se ostatní chovali k Vám. Buďte tolerantní ke všem, i když to není člověk příliš Vám blízký. Tento přístup neukazuje na slabost, ale naopak na moudrost a oduševnělost. A to jsme každý z nás, jen je potřeba v sobě najít někdy více lásky ke každému, i k tomu, kdo nám někdy nějak ublížil.



3. ÚSPĚCH


Karta číslo tři se jmenuje úspěch a jak jsem si všimla, příliš z Vás si jí dle komentářů nevytáhlo. Tato karta totiž ukazuje na správný směr, je potvrzením toho, že jste na dobré cestě, ale je potřeba se této cesty držet a stále ji vylepšovat a zkvalitňovat, neusnout na vavřínech. Karta symbolizuje cílovou rovinku, to, za čím jste celou šli – tento týden je zde velká pravděpodobnost, že se Vaše snažení vyplatí a Vás čeká úspěch a odměna. Bohužel je u této karty ale riziko, které hovoří o tom, že si často právě v těchto chvílích před koncem myslíme, že všechno držíme pevně v rukou, že vládneme časem a podmínkami, zkrátka máme pocit, že TEĎ nás nic už nemůže překvapit. Snažíme se stíhat nestíhatelné a plnit nesmyslné plány. Možná se nám i některé kousky povedou, ale z vlastní zkušenosti víme, že nám velkou radost neudělají, protože před sebou máme ten hlavní cíl a nic jiného okolo nevnímáme. Uniká nám ale ta krása toho okolo, neboť cíl je především cesta. Ne cíl samotný, to už je pouze třesnička na dortu. Nezapomínejte proto tyto dny vnímat, co po své cestě míjíte, jaké lidi potkáváte, nespěchejte, ale zpomalte a nežeňte se za něčím, co možná pak zase po chvilce pustíte a budete hledat další cíl. Cestou se učíme, ne cílem. Užijte si to, co máte právě k dispozici. Neutíkejte, ale zpomalte.


Autor: Tereza

bottom of page