top of page

TÝDEN 3.2. – 9.2.2020 - OTOČENÍ


Krásné pondělní ráno, zdravím Vás u týdenní předpovědi!


Dnešním dnem vstupujeme do 6. týdnu roku 2020, který si pro nás opět přichystal několik planetárních změn a zajímavých aspektů. Numerologicky je tento týden pod číslem šest, které je symbolem lásky, míru a harmonie. Tato šestková energie s sebou vždy přináší touhu po tom, vyrovnat naše vztahy s druhými a vyřešit v sobě otázku, zda je vše tak, jak má být. U někoho tento týden přinese zvláštní pocity spojené s nedorešením, někdo se naopak přesvědčí, že je přesně tam, kde má být. Týden bude tentokrát hodně o lásce, vztazích a našem porozumění s druhými.


Dnešní den zahájíme přesunem Merkura, planety komunikace a aktivit, do vodních Ryb. Ta si postojí v Rybách až do 4.3., ale od 16.2. zahájí svou retrográdní pouť. Již teď můžeme pomalinku pocítit pozastavení a jakýsi čas na rozmyšlenou, než se věci pak opět rozhýbou. Dokončujeme, doděláváme, máme čas se prošťourat všemi detaily. Před sebou máme měsíc, kdy je naším úkolem prozkoumat své potřeby, podívat se do minulosti a zhodnotit si vše, co máme již za sebou. Budoucnost teď příliš neřešme, dělejme k ní pomalé kroky, ale neskákejme, mohli bychom spadnout. Lilith v Beranu stojící v sextilu s Lunou v Blížencích nás dnes tak trochu strká do aktivity, aby nám něco neuteklo, ale nenechte se těmito pocity zastrašit. Pokračujte normálním tempem, při zbrklosti můžete udělat zbytečné chyby.


V pátek se nás dotkne prozměnu planeta Venuše, která souvisí s našimi vztahy. Do 5.3. se zdrží v prvním znamení zvěrokruhu – Beranu, a to tak trochu rozvíří naše partnerské vztahy. S energií Berana v tomto postavení chytáme tzv. druhou mízu, která může zaktivovat naší vnitřní potřebu oddat se lásce a hledat tu spřízněnou. Pozor na to, aby naše představa šťastné lásky nebyla zidealizovaná. Láska se buduje, nepotkává.


V neděli v půl 9 ráno pak naši oblohu ozáří Úplněk, již tedy v sobotu doporučuji vystrčit všechny své talismany, minerály a karty. Úplněk se odehraje tentokrát ve Lvu, ohnivém znamení související s dětmi, tvořivostí, kreativitou a radostí. Více o této planetární konstelaci bude napsáno v samostatném článku.


Jdeme na karty! :)

 

1. ZDROJ


První karta se nazývá Zdroj a je o energii, která proudí námi, ostatními, kolem nás, vlastně vším. Energie je opravdu všude. Někdo ji vnímá více, někdo méně, důležité je si přiznat, že opravdu je a hýbe světem. Tento týden bude u Vás především o uvědomění si, kam dáváme svou energii a jak s ní pak dále nakládáme. Tato karta ukazuje právě na téma ZDROJE, tedy odkud proudí Vaše síla, čím se nabíjíte, co ve Vás dokáže vyvolat pocit klidu nebo naopak co Vám energii bere. Tato karta poukazuje na potřebu se zamyslet, zda neděláte příliš věcí, které Vás vysávají. Někomu hodně berou energii hádky, jiný se zase cítí nesvůj, když nestihne své ranní rituály. Každý jsme jiný, každý jsme výjimečný v něčem jiném, a proto Vám ani nemůžu dát přesnou radu co dělat. Jednu Vám však dám. Vemte si tento týden papír a napište si, čím se nabíjíte a co Vám energii naopak bere. Uvidíte, jak budete překvapení. :)



2. LAKOMEC


Druhá karta tohoto týdne se jmenuje Lakomec a ukazuje na člověka, Vás, který si vystavěl zdi před okolním světem a teď sedí a probírá se svými poklady. Euforie, jak nad všemi vyzrál pomalu mizí a střídá ji pocit osamělosti a marnosti. Vyhrál jen na oko, sice mu jeho poklady nikdo nevezme a může si oddechnout, že není komu sednout na lep, ale zároveň se odstřihl od jakéhokoliv léčivého kontaktu s ostatními.

Čtyřka odráží téma jistoty, ale také zvláštní uzavřenosti a neochoty zkusit věci jinak. Nejde zde tedy o lakomství finanční nebo hmotné, ale zejména o naši neochotu otevřít se a sdílet své emoce a kus sebe s ostatníma. A to nemluvím o rozdávání se. :) Mám na mysli stav, kdy se člověk tak moc v minulosti spálil, že už nechce jít „s kůží na trh“. Raději se zavře a bude si dělat věci dál tak, jak je zvyklý. Pohodlně, v bezpečí a jistotě. Přišel ale čas uvědomit si, že tato „jistota“ existuje pouze na oko a v naší hlavě a jistotou rozhodně jinak není. Protože co je vlastně jistota? V čem si ji představujete? Ve finančním zajištění? V partnerovi? V tom, že máte práci? Nebo v tom, že vše se děje, tak jak má, ale pak jste rozhození, když se něco semele?

Jistota je důvěra se naplno odevzdat a lakomec vždy představuje někoho, kdo se bojí, aby o něco nepřišel. Je čas se přestat bát a naučit se důvěřovat. Zbořit zdi, vykročit a nebát se mluvit o svých pocitech se svým okolím.



3. ODKLÁDÁNÍ


Třetí karta tohoto týdne se jmenuje Odkládání. Samotný název první karty hovoří o tématu, které budou řešit ti, co si tuto týdenní kartičku vytáhli. Pokud něco řešíte, své rozhodnutí můžete už nějak dobu odkládat. Taktéž můžete žít v domnění, že je ještě čas, že se to třeba „nějak“ vyřeší.. Ale je tomu opravdu tak? Vyřeší se to „samo“? Odkládání je někdy fajn, ale ne v důležitých věcech, které si žádají Vaši aktivnost a konečné rozhodnutí. Pokud něco dlouhou dobu odkládáme, zastavuje se i naše energie, protože je vyplýtvána na to, abychom v tom ještě nějakou dobu vydrželi. Ne vždy, se dá se vším hned pohnout, ale jde podniknout kroky, které naše „čekání“ zkrátí. Také se po nás nechce, abychom všechno hned od základu změnili, kolikrát můžeme udělat pár malých kroků, které už nám pomůžou k tomu, abychom se pak změnilo to hlavní. Tento týden pro Vás nemám přesnou radu, protože jedni z Vás řeší odkládání rozchodu, druzí třeba odchod z práce nebo třeba odkládání řešení nějakého svého špatného vzorce, který jim v jejich bytí způsobuje dost problémů. Má rada tedy zní: Prozkoumejte ve svém životě to, co odkládáte. Zeptejte se sami sebe, z čeho se Vám nechce odejít nebo kde pořád doufáte, že se to brzo změní a ono furt nic. Kolikrát stačí jen uvědomění si, kolik energie zbytečně cpeme někam, kde už se nám nic nevrací zpátky.



Autor: Tereza

bottom of page