top of page

TÝDEN 6.4. – 12.4.2020 - OTOČENÍ

Krásné pondělní ráno, zdravím Vás u týdenní předpovědi! Minulý týden jsme hledali zlatou střední cestu ve svých emocích, postojích a ve svých názorech. Náš úkol bylo pozorovat své reakce, pozorovat především sami sebe, protože tento týden toto vše napozorované máme měnit. Vypozorovali jste, že jste jak papiňák a každou chvíli vyletíte? V jakých chvílích? Nebo jste si všimli, že se Vás až příliš všechno dotkne a nikdo Vám nemůže nic říct? Či že hned při každé příležitosti malujete bubáky na zeď? Nebo jste zjistili, že jsou situace, které Vás jednoduše nenechají chladnými a Vy při nich máte potřebu se bránit? Tento týden toto vše vypozorované a nechtěné máme měnit, tedy všechny ty postoje a reakce, které neustále nevědomky opakujeme. Z týdne, který nám teprve začíná mám dobrý pocit. I přes to, že mu dle numerologie dominuje tarotová karta Ďábel, cítím, že to nebude až tak hrozné. I když samozřejmě jak u koho. Každý to máme nastaveno jinak. Ti, kdo si neumí udržet své hranice a nechávají s sebou druhými cloumat, neřeknou „ne“, když se jim něco nelíbí, nechávají druhé, aby jim určovali jejich život, se mohou tento týden celkem zapotit. Budou právě skrze druhé zkoušeni. Ti, co si vzali z minulého týdne ponaučení, mohou tento týden lehčeji měnit, protože už ví, co je špatně. Otevřel se jim prostor, kterému dosud nevěnovali pozornost a už ví, že ďábel je ten, kdo jim bere jejich „svobodu“ a je přímo vedle nich, nebo jsou to oni sami – ti, co přikazují a diktují jak by to mělo být a berou svobodu těm druhým. Ďábel i přesto, že to tak nemusí na první pohled vypadat, nesouvisí s ostatními, ale především s námi samými. A o to je to pak těžší. Ďábel totiž představuje všechny naše nepřijaté postoje, všechno to, co si nalháváme, abychom si dokázali, že jsme lepší, úžasnější, přesvědčujeme možná i sami sebe, že to máme na háku, i kolikrát ve chvíli, kdy bychom měli pokorně sklopit hlavu a omluvit se. Ďábel je naše ego, které se mnohdy dere ven, když se cítíme nejistí a nevíme co sami se sebou. Ďábel z nás dělá člověka, kterým nejsme, ďábel je totiž naše velká obrana před sebou samými a před tím, co ještě nemáme zmáklé. Cesta ven je vždy nalézt opět svůj střed a spojit se svou pravou podstatou. Nehrát si na někoho kým nejsme, jen abychom dokázali, že jsme dobří. Ve skutečnosti to nepotřebujeme dokazovat – ani jiným, ani sobě, protože dokonalí již jsme. Astrologicky planety ukazují, že si tento týden vyzkoušíme svou nejistotu, setkáme se svými nezpracovanými bloky a tvářemi, které nahazujeme ve chvílích, když se necítíme komfortně. Tento týden je také ve znamení Velikonoc, od dnešního dne začíná Pašijovský týden, o jehož dnech se Vám budu každý den zde na stránce zmiňovat. Astrologicky nás ve středu 8.4. ovlivní Úplněk, tentokrát ve znamení vztahových Vah, téma tohoto týdne jsou tedy především vztahy a vztahové záležitosti.

 

1. POLITIKA První karta tohoto týdne se jmenuje Politika a její témata jsou zde lež, pokrytectví, falešný postoj či přetvářka, a právě to Vám může brát energii. Je to karta, která varuje, abyste se měli tento týden nebo aktuální období na pozoru – ať už před ostatními, kteří se s Vámi snaží manipulovat a přetváří se nebo hůř – dát si pozor na sebe a své klamné postoje. Nalhávat si něco, o čem tušíme, že je to lež se totiž také nevyplácí. Když se smějete a přitom Vám do smíchu není, není dobré, stejně tak přesvědčování se o něčem, co je klam a iluze a Vy to dobře víte. To samé je, když se snažíme manipulovat s někým vedle nás a používáme svou mocenskou politiku k tomu, abychom dosáhli svého. Protože co si budeme povídat, každý z nás má v sobě svého politika, který se snaží prosadit své mocenské zájmy a neváhá použít jakoukoliv strategii. Až proto tento týden budete chtít třeba bojovat za pravdu, přesvědčovat a svému okolí za každou cenu otevírat oči nebo dokonce sami sobě, ujistěte se, jaké jsou doopravdy Vaše záměry a která část Vás se momentálně ujala vlády. V žádném případě ale se sebou ani s druhými nehrajte žádné hry. Mohlo by se Vám to ošklivě vrátit. Buďte upřímní a snažte se „být v pravdě“, tedy vše, co budete dělat nebo říkat, praktikujte pouze v plném vědomí toho, že víte co děláte. Tento týden je pro Vás důležité myslet na důsledky. Proto i když budete chtít zase někomu něco odkývat, jen aby nebylo zle, zbrzděte. I to je lež, a ta vždy vede na velké rozcestí. 2. NIC Druhá karta tohoto týdne se jmenuje NIC a její obrázek je někdy trošku zavádějící. Tato karta nahání často u výkladů strach, ale to není vůbec potřeba. Skrývá se v ní totiž velice důležité poselství. Říká, že někdy, i přes to všechno, co se aktuálně děje, se občas vyplatí do NIČEHO nezasahovat a nechat být. NIC neřešit a NIC nedělat. Nechat věci, ať se sami dějí, ať si sami sednou, ať se samo uděje. Karta ukazuje, že si zrovna procházíte, nebo cítíte, že procházet budete, nějakou novou životní etapou nebo nějakým novým uvědoměním. Aby se vše ale správně nastavilo, je dobré se distancovat od spřádání plánů, jak to všechno bude dál a lajnování si dalších kroků. Byly by zbytečné, neboť tato karta říká, že se nyní neděje podle Vás, ale podle Božího plánu a Vy ho máte pouze respektovat a do ničeho nestrkat prsty. Jen by se Vám to mohlo celé zkomplikovat. Ne zjednodušit. Takže pro tento týden pozor a být trpělivý!

3. ZDROJ Třetí karta se nazývá Zdroj a je o energii, která proudí námi, ostatními, kolem nás, vlastně vším. Energie je opravdu všude. Někdo ji vnímá více, někdo méně, důležité je si přiznat, že opravdu je a hýbe světem. Tento týden bude u Vás především o uvědomění si, kam dáváme svou energii a jak s ní pak dále nakládáme. Tato karta ukazuje právě na téma ZDROJE, tedy odkud proudí Vaše síla, čím se nabíjíte, co ve Vás dokáže vyvolat pocit klidu nebo naopak co Vám energii bere. Tato karta poukazuje na potřebu se zamyslet, zda neděláte příliš věcí, které Vás vysávají. Někomu hodně berou energii hádky, jiný se zase cítí nesvůj, když nestihne své ranní rituály. Každý jsme jiný, každý jsme výjimečný v něčem jiném, a proto Vám ani nemůžu dát přesnou radu co dělat. Jednu Vám však dám. Vemte si tento týden papír a napište si, čím se nabíjíte a co Vám energii naopak bere. Uvidíte, jak budete překvapení. :) Autor: Tereza






bottom of page