top of page

TÝDEN 4.2. - 10.2.2019 - OTOČENÍ



Moc Vás všechny zdravím u pravidelné týdenní předpovědi!

Ode dneška se nacházíme v 6. týdnu roku 2019, ke kterému se numerologicky vztahuje šestá tarotová karta MILENCI/ZAMILOVANÍ. Minulý týden byl o zamyšlení se nad sebou samými, nad svými plány, přáními, sny. Týden šestý, do kterého dnes vstupujeme je o vztazích, o nás jako o člověku vztahovém, kterému nezbývá nic jiného, než se prostřednictvím druhých učit nejenom o ostatních, ale hlavně o sobě samých, protože kdo jiný může být naše zrcadlo než právě ti vedle nás. Týden bude plný vztahových témat jako je nalézání kompromisu, spolupráci, postojích k druhým. Budeme se muset často v tomto týdnu zamýšlet, jak s druhými jednáme, jak k nim přistupujeme, zda umíme spolupracovat, společně tvořit a sdílet.


Však to znáte. Přendaváte nábytek v bytě, Vaši pozoronost upoutá křeslo, které by se podle Vás moc hezky vyjímalo u té knihovny v rohu obýváku. Dáte ho tam. Po hodině, kdy je podle Vás celý byt moc pěkně přestavěný, přijde partner a řekne, že se mu to takto nelíbí a ať křeslo dáte jinam, nejlépe ke skříni v ložnici, tam by podle něj vypadalo úplně nejlépe. Tak a co teď? Možná Vám tento příklad přijde banální až směšný, ale dávám ho sem hlavně kvůli tomu, že je jednoduchý a myslím, že snad každý se do něj dokážeme vžít. Prostě typická vztahová situace. Vy chcete něco, partner také něco. Jak z toho ven? To je snad alfa omega všech vztahů. KOMPROMIS, kompromis a ještě jednou kompromis. Ve vztahu jsou vždycky, nebo alespoň povětšinou dva lidé. Oba dva do vztahu přicházejí s vlastními příběhy, z nějaké rodiny, mají různé povahové vlastnosti a za sebou často již partnerské vztahy, ze kterých vycházejí s jasnou představou, co od partnera očekávají a co, už jako poučení, rozhodně nesnesou. Jenže.. když se zamyslíte, buď narážíme na stejné typy partnerů, kde se potkáváme s jedním a tím samým tématem nebo si najdeme naprostý opak. Byli jsme s žárlivým cholerikem, najdeme si buď podobně zaměřeného partnera nebo lhostejného flegmatika. Nemá cenu zazlívat partnerovi, jaký je, ale zamyslet se nad svým vlastním nastavením. Co vlastně hledáme? A jací jsme ve vztahu my? Jak už jsem psala v jednom příspěvku – vždy nám přijde do života ten typ partnera, kterého potřebujeme ne kterého chceme. A od tohoto se pak naše vztahy odvíjí. A to nejenom u partnerů, ale u všech lidí. Proč nás tak hrozně rozčiluje, že nás druhý omezuje? Je to opravdu jen jeho téma? Je i naše. Dokážeme být sami zodpovědní? Dokážeme říct, že nám něco vadí? Dokážeme nebýt na partnerovi závislí?

Také platí, že ve vztahu by, až na několik případů, měly být spravedlivě rozděleny procenta dávání-příjímání. Vašich 50% kterých do vztahu dáváte a partnerovo 50%. Tento týden bude hodně o vztazích. A nejenom o těch partnerských, ale vlastně o vztazích obecně – s kolegy, přátěli, dětmi, rodiči. Jak vypadají Vaše vztahy? A proč tyto lidi máte ve svém životě? Máte se něco naučit a máte pochopit. Až pochopíte a uvědomíte si v jakém Vašem nastavení a vzorech to všechno tkví, Vaše vztahy se také začnou měnit. Nehledejme „chyby“ v ostatních, hledejme v sobě, ve svém vlastním nastavení.


Astrologicky nás čeká velice zajímavý týden. Započíná ho dnešní NOVOLUNÍ ve znamení Vodnáře. Toto znamení by si mělo udělat plán a zapřemýšlet nad všemi svými životními oblastmi – vztahy, práce, zdraví, já, co dál. V neděli se pak přesune planeta Merkur do znamení Ryb, což otevírá naše podvědomí a všechny výše popsané zasuté vzorce chování.





 

1. VĚDOMÍ


První karta se nazývá vědomí a vytáhl si ji ten, pro koho je aktuální téma EGO a jeho DOKONALOST. Karta přináší informaci, že to, co je akutálně ve Vašem životě potřeba nejvíce změnit je jen Vaše myšlení, Vaše hlava. Protože právě ta určuje, jaký by měl být řád věcí, ta trvá na přesných scénářích, ta neodbytně opakuje svá očekávání a domněnky. A Vy, pokud jí to dovolíte budete akorát tak vystresovaní a nešťastní. Tato karta přináší informaci, že je potřeba trochu poodstoupit od iluzí, jak by věci ve Vašem životě měly být a místo toho je na čase začít vnímat a akceptovat, jak se věci dějí ve skutečnosti. Pak budete mít vyhráno. Pokud tento týden budete mít pocit, že něco ve Vašem životě opravdu není v pořádku a ucítíte nebo již dokonce cítíte nespokojenost, prozkoumejte, odkud se berou tyto šablony ideálna a dokonalosti. Kdo do Vás vtloukl, že musíte vypadat zrovna takhle a takovýto má být Vás denní režim, že ve vztahu se máte chovat a cítit takto a ne jinak? A jak byste se cítili, kdybyste na chvíli odložili stranou všechna tato očekávání a dali přednost tomu, co doopravdy prožíváte?

Všechna tato očekávání Vás před něčím chrání,.. tedy, to si myslíte. Tento týden Vám karta přináší radu – zaobírejte se těmito mechanismy „dokonalosti“ hlouběji. Pozorujte sami sebe, pozorujte své myšlenky a nereagujte na ně. Nechte je sebou jen projít, ale nevěnujte jim žádnou pozornost. Karta Vám připomíná, že je někdy dobré mít větší nadhled, abyste si uvědomili, jak bláznivou laťku jste si v nějakých věcech a hlavně v myšlenkách nastavili.




2. ZRALOST


Druhá karta se jmenuje Zralost a téma, které se s ní pojí je dovršení, zakončení. Mohla ve Vás zaklíčit myšlenka úplnosti, zralost v některých názorech, které dříve nebyly zcela jasné a přesné nebo uzavření nějakého téma. Tato karta je znamením, že již tento stav ucelení a pochopení přišel nebo teprve v nejbližší době přijde. Pokud si tuto kartu někdo vytáhne při výkladu, znamená to, že má jasno, že všechny informace, které k aktuální řešené situaci potřeboval přišly a teď je na něm jak celou věc pojme a „uzavře“. Devítka, které se ke kartě vztahuje je o posledním kroku, který nám zbývá k vykročení opět k něčemu novému. Jak je na obrázku krásně vidět – ovoce, které celou dobu zrálo nyní dozrálo, neboť přišel jeho čas sběru. Již není potřeba zůstávat v tomto stavu, protože by mohlo ovoce začít hnít a tím by si zbytečně natlouklo, až by padalo z přezrálosti na zem. To je Vaše téma na aktuální týden – vědět, kdy je čas uzavřít.




3. VNITŘNÍ HLAS


Potřeba více poslouchat svůj vnitřní hlas, přátelé. To je poselství pro Vás, kdo jste si tuto třetí kartu vytáhli. Víte co je zvláštní? Že tenhle stav známe všichni a přesto se z toho pořád nedokážeme poučit. Nevíme, na koho dát. Bude to srdce nebo rozum? Kdo z nich má tentokrát pravdu? Všechny odpovědi na otázky, které nás ale sužují, si neseme v sobě. Naše obvyklé, a příliš rychlé „nevím“ je jen skrytou neochotou ponořit se do vlastních hlubin a převzít odpovědnost za vlastní pravdu, kterou tam nalezneme. Je prostě kolikrát pohodlnější nechat si poradit nebo se nechávat užírat nesmyslnými myšlenkami, které nám stejně nic neřeknou. Dovolme si tento týden experimentovat s vlastním nitrem a než začneme bezradně rozhazovat rukama, zkusme se dopátrat odpovědi uvnitř sebe. Přinese nám to mnoho cenných informací a podnětů o tom, jak zacházíme s intuicí, čeho se tak bojíme, že ji raději přehlušíme a proč je tak těžké jednoduše následovat to, co se objeví jako první.

Vnitřní hlas máme k dispozici všichni. Záleží jen na odvaze cítit a ochotě ztišit mysl, aby srdce mohlo promluvit. A pokud se i přesto objeví opravdové a poctivé „nevím“, nezbývá než ho akceptovat a počkat, až zase budeme vědět. :)


 

Mějte krásný týden!


Autor: Tereza

bottom of page