top of page

TÝDEN 8.10. - 14.10.2018 - OTOČENÍ

Krásné pondělní ráno, jako každý týden Vás i dnes vítám u týdenního výkladu!

Nacházíme se ve 41. týdnu, který vibruje pod pohyblivým číslem 5. Energie čísel se velice silně prolíná s tarotovými kartami, každé číslo představuje jednu kartu a číslo 5 symbolizuje tarotová karta VELEKNĚZ. Ten, jak už jsem psala ve včerejším příspěvku, je představitelem procesu učení sebe i ostatních, prověřuje naši víru a důvěru v to všechno, co se nám děje. Pod tímto symbolem jsme konfrontování se svou emoční, duchovní, uměleckou částí, která se bude drát tento týden na povrch. Žádá se po nás najít v čem vynikáme, obrátit svou pozornost na aktivity, které jsme vždy chtěli zkusit a nezkusili, nebo prostě jen k tomu, co nás baví. Když má někdo životní číslo pětku, neustále objevuje, hledá, zkouší plno aktivit, není v klidu, je netrpělivý, neustále čekající na to, co upoutá jeho pozornost. Přesně takhle i bude vypadat náš týden – citově neklidní, netrpěliví, protože opět ucítíme, že se něco blíží. Že je ve vzduchu změna. Opět. Při těchto vibracích bychom svou pozornost měli přesunout k aktivitám, které nás baví a naplňují a tak i využít každé minuty k radosti. Někdo se našel v běhání, jiný rád vaří, pro někoho je to pravé malování či čtení knih. Každý z nás máme aktivity, které v nás probouzí endorfiny a díky nim si oslazujeme život. Pokud přestaneme dělat to, co nás nabíjí, velice rychle sklouzneme do stavu lhostejnosti, nechuti a lenosti. Přesně ale podle toho pak i bude vypadat náš celý život. Nechtějme zůstávat ve slepé uličce, chtějme od života víc. Mysleme ale také na to, že nikdo za nás zázrak, na který můžeme čekat už dost dlouho, neudělá. Je potřeba mu jít alespoň trochu naproti.

Astrologicky se tento týden projeví především v úterý kdy přejde Měsíc do fáze zvané NOV, tentokrát do znamení vzdušných Vah. Tento astrologický každoměsíčně opakující se jev bude možné spatři v čase 03:17 hodin. Nejvíce zasáhne zrozence Vah a protilehlé znamení zemského Býka. Pro nás všechno se tyto dny otevírají témata vztahů, nalezení harmonie, nastolení rovováhy mezi mými a partnerovými prioritami a hodnotami. Další den, ve středu 10.10. se planeta komunikace a aktivit přesune do vodního znamení Štíra. Stane se tak opět v noci v čase 02:40. 2 týdny, které se tato planeta zdrží ve Štírovi budou !opět! dost očistné. Vyleze na povrch vše utajené, tejmství se prozradí, budeme muset přiznat pravdu a pokorně se uklonit před osudem, který se opět vyřádí. Jak jinak! :D

***********************

1. SROVNÁVÁNÍ

Číslo 1 symbolizující kartu vlevo přináší téma SROVNÁVÁNÍ. Je to velice široký pojem, může se týkat srovnání někoho s někým, něčeho s něčím či přímo ta varianta, ze které to všechno srovnávání pramení - srovnávání sebe s druhými. Jsou to neustálé pochybnosti a obavy pramenící z vás samotných a koukání se na to, zda jste dost dobří, chytří, krásní, touhu být co nejlepší nebo také zda děláte vše, co byste měli. Je to takové neustálé bičování se. Co Vám ale tento zažitý vzorec dává? Nic. Nejenže je to opět ta nesebeláska, ale také se ve Vás probouzí neustálý pocit být ve střehu, nikdy si neodpočinout, nic si neužít, protože pořád bude ve Vaší hlavě zapnutá kontrolka, která bude určovat, zda jste udělali dost. Bohužel dle ní je dost možné, že budete svítit pořád a k tomu budete poslouchat stále opakující se písničku „zase jsem nic neudělal/a“, „zase jsem přibrala“, „stejně mě nikdo nebude poslouchat, radši nic říkat nebudu“ nebo známé „zase to dělám špatně, jak jinak“.

Důležité je však si uvědomit, že toto je opravdu jen Vaše hlava a dokud si to v ní nenastavíte jinak, nebudete spokojeni nikdy, i kdybyste všechno dělali vlastně perfektně. Vaše hlava si pokaždé najde něco, proč by to mohlo být špatně. Pokud ji tedy nechcete uříznout, což předpokladám, že ne :D , je potřeba se tyto myšlenky naučit vyhodit a se svou hlavou vycházet. Tento týden proto nejen že mějte respekt k vlastním kapacitám, ať už jde o fyzickou sílu, vytrvalost a soustředění nebo možnosti nervového a emočního systému, ale také zkuste svou hlavu obalamutit a myšlenky přeměňte. Ze slov typu „zase jsem nic neudělala“ si řekněte „je potřeba dopřát si odpočinek, je potřeba také na chvíli vypnout“. Místo toho, abyste se tedy tento týden trestali za to, že nesplňujete své nebo čísi představy, oceňte se, že děláte maximum, kterého jste v danou chvíli schopni. Tohle je Vašich 100 %. Čím dříve to začnete akceptovat, tím rychleji si můžete dopřát důstojnost, respekt a sebeúctu, po které ve skrytu tak toužíte.

2. VYČERPÁNÍ

Tak přátelé, a tady pozor! Druhá, prostřední karta přináší důležité poselství, které byste si měli vzít opravdu k srdci. Má název Vyčerpání a už to, čeho se bude týkat, dost vypovídá.

Vyčerpání není nespravedlivé a není to zrovna něco, co bychom měli přehlížet. Vyčerpání je jasnou informací, že něco děláte špatně. Že jste nejspíše věnovali energii něčemu, co nemá dál pokračovat, nebo někomu, komu neměla být energie dána. Také je to informace, že neumíte pracovat se svou energií a že můžete dělat stále dokola tu samou chybu – jedete na 100%, přidáte, stále je to podle Vás málo, super, jedete rychle, chválíte se, jak to zvládáte a najednou bum – náraz. Něco nechcete vidět, něco si nechcete připustit, možná to, že je potřeba svůj zbytek energie prostě obrátit jiným směrem nebo jen zvolnit. Bohužel - neuvěříte nikomu, kdo Vám bude radit, že vzdát se dříve je úlevné a bezpečné, musíte sami padnout, abyste zjistili, že nemusíte nic a máte ke všemu přístup.

Dodejte si odvahu a celý týden se vědomě pozorujte. Sledujte, do čeho investujete energii a co Vás vyčerpává. Možná budete překvapeni, co všechno je ve Vašem životě přes čáru a jak přirozené je pro Vás cpát energii někam, o čem si stále dokolečka tvrdíte „to bude dobré, za chvíli se to zlepší, ještě to počká, ještě to nepraskne.“. Cílem není s tím okamžitě přestat (a pravděpodobně toho nejste v tuto chvíli ani schopni), ale poznat Pravdu a přestat si nalhávat, že něco musíte nebo naopak nemůžete, že něco nejde, když ve skutečnosti JEN nechcete.

3. DO NITRA

Třetí karta, úplně vpravo, se jmenuje Do nitra a je o Vašem podvědomí. Víte co to podvědomí je? Úplně laicky řečeno to je oblast, kam házíte všechno to, co Vám je nepříjemné, čím se v danou chvíli nechcete zabývat, co Vás otravuje a vadí. Tahle část nás samých je takové odkladiště, kam dáváme všechno, co se nám aktuálně příliš nehodí – strachy, bolístky, nepříjemné emoce. Kolikrát jsou tam ale věci, které nás až k nám nahoru dost ovlivňují a my ani nevíme co to je, z čeho naše bezmoc pramení, kde se bere. Těžko bychom ho přisoudili situaci, kdy nám bylo 5 let a byli jsme svědkem hádky rodičů, ze které si odnášíme tento pocit bezmoci. Přesně v tomhle místě jsou ale stinné kouty, kde je potřeba zpomalit, abyste se o něco nepřerazili a pokud chcete prozkoumat předměty, musíte opravdu zblízka. Čím hlouběji se sestupuje, tím věší tma a tím i větší náš strach z neznámého. Logické je, že většina z nás se tmy bojí, zůstáváme proto v místech, kde je vidět, ačkoliv toho paradoxně moc k vidění není. Málokdy se tak bohužel dozvíme, co se doopravdy odehrává v nižších patrech nás samých, v zákoutích naší duše.

Tento týden bude o situacích, které ve Vás probudí dávné, staré křivdy a otevřou hluboko ukrytou komnatu, která Vám umožní nahlédnout, z čeho to vlastně celé pramení. Jestliže tedy chcete nalézt svůj poklad, musíte sebrat odvahu a projít touhle uličkou plnou odležených starých příběhů a emocí, které jste doposud nechtěli cítit. S každým jedním, na který si posvítíte, získáte ztracenou kouzelnou moc a sílu. Cesta dovnitř není nijak složitá, nemusíte za sedmero hory a lesy. Stačí, když přestanete utíkat ven.

Autor: Tereza

bottom of page