top of page

TÝDEN 8.2. – 14.2.2021 - OTOČENÍ


Krásné pondělní ráno! Vítám Vás u pravidelné týdenní předpovědi dle Vašeho výběru!


Od dnešního dne se numerologicky nacházíme pod vibrací čísla 6. Tarotově je tomuto číslu přiřazena karta Zamilovaní nebo také Milenci. Tématem jsou tento týden vztahy, a to nejen ty partnerské. Očekávejme situace, které nás povedou k nastavení si pevných hranic s lidmi kolem nás a také k zamyšlení se nad tím, zda jsou naše vztahy vyrovnané. Zda neinvestujeme do některých jedinců více než je nutné. Změnou projdou vztahy s našimi spolupracovníky, kolegy, zaměstnavateli, přáteli, rodinnými příslušníky, ale i partnery. Vlivem retrográdního Merkuru dochází ke komunikačním šumům. Jeden si myslí to, druhý to a nedaří se vyjasnit si, jak co kdo cítí. Tím, že je Merkur v retrográdu, neměli bychom podepisovat žádné zásadní smlouvy, taktéž by bylo dobré nedělat žádná velká rozhodnutí, je možné, že by byla unáhlená a nakonec by se i ten nejlépe myšlený úmysl obrátil proti nám. S touto konstelací je typické ztrácení věcí, různá zdržení a chození pozdě, plány nevychází tak, jak bylo nastaveno. Je lepší mít v tomto období připraven i záložní plán. Pokud to jde, i veškeré velké koupě a prodeje nechte na dobu, až se Merkur rozjede (od 21.2.). Ve Vodnáři se ale aktuálně pohybuje 5 planet (Slunce, Merkur, Venuše, Jupiter a Saturn), tudíž tyto vzdušné energie působí ve vícero směrech, v týdnu bude napsáno více.


Luna se jinak tyto dny pohybuje zemským Kozorohem, vzdušným Vodnářem a o víkendu bude ve vodních Rybách. Začátek týdne vyřešte vše, co jste odložili nebo zanedbali. Disciplinovaná energie Kozoroha, která na nás zapůsobí v pondělí a v úterý, přeje administrativě, úklidu a plánování budoucích pracovních kroků. Středa a čtvrtek bude naplno patřit Vodnářům, a to i proto, že ve čtvrtek ve 20:05 zažijeme Vodnářské Novoluní. Naše pozornost půjde k originalním nápadům a kreativním myšlenkám. Uvědomíme si svou jedinečnost a začneme si mnohem více vážit lidí, kteří nás berou takoví, jací jsme. Konstelace přejí tomu, abychom neslevovali ze svých nároků. Budeme vděční za všechny, kteří respektují naši osobnost, názory a chování. Zároveň však u nás všech bude docházet k vnitřní přeměně – zapřemýšlíme nad svým chováním a pravděpodobně se budeme snažit o nějakou změnu, nebo spíše o pozdvihnutí našich pozitiv a práci na svých negativech. Zamyslíme se nad svými zlozvyky a budeme se snažit nebýt na ničem závislí. Ve středu bude Merkur ve Vodnáři v napěťovém postavení na Mars v Býku. Hrozí hádky, agresivita, ale i zvýšená nehodovost. Tento den bychom měli být opatrní. Víkend pod vodními Rybami pak přeje příjemným setkáním, nostalgickému vzpomínání a dobré atmosféře. V neděli na svátek zamilovaných se Merkur spojí s Venuší a Jupiterem ve Vodnáři. To přeje pohodovému trávení času s přáteli, partnery nebo rodinou.



 

1. SEBEZDOKONALOVÁNÍ


Život nás neustále podrobuje zkouškám. To nám poskytuje příležitost k růstu. Díky lekcím rosteme a zdokonalujeme se. V tuto chvíli pro Vás vytažením karty přišel čas zdokonalit své dary, své talenty. Klíčem je se zaměřit na to, co byste rádi uměli a nevzdávali se, dokud nebudete vidět výsledky. Sebezdokonalení vyžaduje odhodlání, motivaci a trpělivost. Položte si tento týden otázky ohledně toho, co je to, co chcete zdokonalit? V čem chcete být ještě lepší? Může se jednat o doučení se anglických slovíček, které už nějakou dobu odkládáte, o dodržování zdravé stravy, hlídání si pitného režimu, zdokonalení se v psaní či taktéž můžeme mluvit o zdokonalení se v pracovních činnostech. Jednoduše jde o to, abyste tento týden pohlédli na vše, u čeho cítíte potřebu se posunout na vyšší příčku. Máte být v tom co máte nebo umíte ještě lepší. Toužíte po větší vytrvalosti? Ideální čas se tento týden pozorovat a snažit se o dosažení. Dali jste si za cíl více sportovat? Tento týden se máte snažit, abyste svého závazku naplnili. Slíbili jste někomu pomoc? Neodkládejte ji. Zdokonalujte se ve všem, u čeho cítíte, že máte mezery, že odkládáte, že je nevyvážené či nevyužité na maximum. To je Vaše aktuální týdenní téma pro zamyšlení.



2. HOJNOST


Druhá karta se nazývá Hojnost a souvisí s 1.čakrou. Oblast, kde tato čakra sídlí, souvisí s pocitem bezpečí, jistoty a stability. Pokud není správně vyvinutá nebo se zasekla, máme pocit, že nám něco utíká mezi prsty. Cítíme se nestabilně, neukotveně, často se se špatnou funkcí této čakry oplýváme strachy, že věci nedopadnou tak, jak si přejeme. Že finančně neutáhneme své měsíční náklady, že nikdy nebudeme mít harmonický vztah, perou se v nás pocity víry a zároveň nevíry v život a naše šťastné fungování v něm. To, že jste si tuto kartu vytáhli, Vám má připomenout, že je třeba se ukotvit a naladit se více na energii klidu a celistvosti. Možná máte v něčem zrovna myšlenkový chaos a nevíte co dělat, možná si připadáte v některých ohledech nehezky, ne úplně v rovnováze se svým tělem a myslí. Pokud je tomu tak a pociťujete v sobě nějaké vnitřní tlaky, napnutí nebo strachy, je třeba udělat všechno pro to, abyste pod sebou vytvořili opět pevnější půdu pod nohama. V něčem se totiž propadáte a tomu je třeba zamezit. Stavu zklidnění a srovnání můžete dosáhnout meditací, jógou nebo třeba jen procházkou v lese. Zároveň je třeba si uvědomit, že ať se děje cokoli, ať řešíte cokoli či se cítíte jakkoli, vše je v naprostém pořádku. Má to tak být, nicméně jestli Vám tento stav nevyhovuje, už jen na Vás je, zda situaci pozměníte.



3. ZŘETELNOST


Třetí karta se nazývá Zřetelnost a souvisí se 6.čakrou. Tato čakra je čakrou třetího oka, který představuje naše vnímání, intuici a napojení se na vyšší energie. Pokud máme třetí oko pěkně otevřené, jsme schopni dobře vnímat svůj vnitřní hlas, který nás směruje a radí nám, jaké kroky by bylo moudré na naší cestě podniknout. Pokud je třetí oko zavřené, nemáme sny, nevnímáme svou intuici, jedeme spíše v hmotných energiích, tedy především rozumově – co se hodí, co se vyplatí a jaká varianta je z hlediska rozumového nejlepší. Pokud padne tato karta při výkladu, směřuje Vás to nejen k tomu více svou intuici otevřít a vnímat ji, ale naučit se také dobře rozlišovat kdy mluví právě ona a kdy rozum. Když je obloha večer zatažená, nejsou vidět hvězdy ani měsíc. Pokud je noc jasná, vidíme. U Vás je aktuálně obloha zatažená a z toho důvodu může docházet ve Vaší hlavě k myšlenkovému chaosu a nevědění co je ta správná možnost. Tento týden se máte zaměřit na vnímání své intuice a dávání na ni. Pokud potřebujete trochu v tom vnímání popostrčit, přikládejte tento týden na místo třetího oka (nad nosem, mezi obočím) kámen Ametyst. Může Vám pomoci v rozproudění.


 

Autor: Tereza

bottom of page