top of page

TÝDEN 9.9. – 15.9.2019 - OTOČENÍ

Krásné pondělní ráno! Vítám Vás u pravidelné týdenní předpovědi dle Vašeho výběru!


Ode dneška se nacházíme ve 37. týdnu roku 2019 ke kterému náleží 1. tarotová karta s názvem Mág. Energie budou silné, jak už sám název karty napovídá – mocné a svým způsobem magické. Budeme čarovat, tvořit a necháme osud rodit nové věci. Naše naladění bude více aktivní, neboť energie bude přát v mnoha ohledech novým způsobům a postojům. Všichni do jednoho ucítíme, že v mnoha věcech jsme vedeni osudem, i přesto nás však zachvátí potřeba tvořit si po svém - co na tom, že nás to hodí zase zpátky, aspoň jsme to zkusili. Energie tohoto týdne bude hodně o emocích, dost možná o těch, které se opakují neustále, nejsou pro nás nic nového, avšak některé z nich stále neumíme správně pojmenovat a zvládnout. Díky působícím konstelacím ale právě teď můžeme poměrně lehce zjistit, z čeho naše emoce pramení a kde je vlastně jejich základ.

Číslo 1, které s kartou souvisí je číslem počátku. Něco začíná a zároveň něco končí. Nemusí to být velké změny, kterých si každý hned všimne. Mohou to být změny, které začnou být patrné až později, ale započneme je teď. Někdo se rozhodne pro lepší stravu a výsledek bude viditelný třeba až za několik týdnů. Jiný se zase rozhodne ve svém životě méně kritizovat, vyměnit svá někdy jedovatá slova za slova laskavosti a něhy. Někdo se zase rozhodne, že si do svého života začlení pohybové aktivity, aby se cítil dobře, jiný zase, že si každý měsíc zajde ke kadeřníkovi. Tento týden bude o rozhodnutí se mít se lépe. Čímž se dostávám i tento týden k lidem, jejichž životní číslo je právě 1.


Archetyp jedniček je postava již zmíněného Mága. Kouzelníka, ale také dost možná šejdíře, jehož energie je velmi silná, čarovná. Jednička může v tomto životě očarovat každého koho bude chtít, pokud se však do svých čar sama nezamotá a nestane se nepozorovaně svým vlastním otrokem. Úkolem je tento život tvořit, zdokonalovat se, kouzlit, ašak jedině zodpovědně a dospěle. Když chceme od ostatních dospělý přístup, sami se musíme postarat o dospělost a vyrovnané jednání. Žádné skákání z extrémů do extrémů, které je u všech jedniček typické. Extrémní typy partnerů, extrémní životní situace, extrémní postoje, ale i v mnoha oblastech extrémní role v životě. Tito jedinci se z role oběti v mžiku přehoupnou do role vůdce a autority, a takhle klidně pořád dokola, dokud si neuvědomí, že číslo je 1 symbolem slova JÁ. Já jsem zodpovědná za to, jaké typy lidí si přitahuji, já jsem zodpovědná za to, jakou dělám práci nebo kde bydlím a s kým se bavím. Nikdo jiný než já, neboť důležitým úkolem 1 je převzít za sebe zodpovědnost, i za to co se mi nelíbí, ale jde to ode mě. Jedničky se musí naučit zvládat svou silnou, magickou energii a mít ji dobře pod kontrolou. Vědět, že když čaruju, můžu se i dost dobře spálit, pokud nemám pokoru a trochu strach. Jedničky potřebují ve svém životě svobodu, z toho důvodu se podobně jako „hlavová čísla“ 4 a 8 dostávají na vedoucí pozice či jdou do vlastního podnikání. Mají mnoho skvělých vlastností, především výbornou komunikaci, kterou mohou motivovat, ale také manipulovat a hodně ošklivě ublížit. Jejich problémem někdy bývají přílišná očekávání od druhých a následná zklamání. Je potřeba, aby se jedničky naučily respektovat názory a postoje ostatních, aby nechtěly druhé předělávat k obrazu svému a místo na ostatních pracovaly sami na sobě. Ne nadarmo je symbolem 1 já, což znamená nalezení sám sebe. Podle numerologie jsou jedničky mladé duše, avšak s tím osobně nemohu souhlasit. Všimla jsem si, že právě mnoho starých duší se vrací do úrovně čísla 1,4 a 8 jen proto, aby si vzpomněli kým vlastně jsou.


Tento týden se nacházíme pod několika významnými konstelacemi. Všechny budou působit nejvíce v sobotní den, nicméně jejich vliv můžeme pociťovat i dny před. Nejsilnější konstelací bude sobotní Úplněk ve vodních Rybách, jehož vliv pocítíme nejvíce v magický pátek 13. Ten otevře témata duchovna a okultismu, taktéž témata související s uzavíráním důležitého kruhu. V sobotu se nám pak přesunou ještě dvě planety, a to planeta lásky a umění Venuše a planeta komunikace a aktivit Merkur. Obě dvě přechází do vzdušných Vah. Nejdůležitější období není teď již jen pro Panny, ale i pro Váhy, které si v budoucích dnech přeskládávají svůj život.



 

1. TADY A TEĎ


První karta tohoto týdne se jmenuje Tady a teď a jak možná již tušíte reprezentuje přítomný okamžik. Zamýšleli jste se někdy nad tím, zda žijete TADY A TEĎ? Často toto spojení čteme v časopisech a knihách, setkáváme s ním v naší uspěchané době čím dál tím víc. Ale co to vlastně doopravdy znamená? A proč se na to máte zrovna Vy soustředit tento týden? Ono žít v přítomnosti neznamená ani tak nemít žádné cíle, lehkovážně proplouvat životem a o nic se nestarat.Tady a teď znamená opustit naší neustálou kontrolu. Protože s ní si moc rádi určujeme, jak má náš život "SPRÁVNĚ" běžet a i vypadat. Tuto kartu jste si vytáhli právě proto, abyste se sami sebe zeptali, zda v té přítomnosti žijete? Zda si dovolujete být přítomnými, zda se neustále nezaobíráte schématy své hlavy, zda jste v kontaktu s vlastním dechem? Protože tímhle vším se vlastně stáváte nejvíce aktivními. Začínáte cítit, co se ve Vás doopravdy děje, můžete prožívat emoce, které jsou přítomny, a hlavně – můžete cítit své srdce a slyšet jeho hlas. A skrze něj pak i přichází instrukce, které s Vámi skutečně ladí a které vždy hledáte okolo sebe. Zní to paradoxně, ale být tady a teď, je o hodně efektivnější, než dlouhodobě plánovat a hledat řešení situací. Odpovědi a informace stejně přicházejí bez kontroly spontánně, stačí s důvěrou následovat bezprostřední impuls a ten Vás dovede k dalšímu kroku. Utište své myšlenky, utište svůj hlas, jen chvíli pozorujte a vnímejte to vše kolem sebe. Tyto chvilky Vás mohou nabít více než cokoli jiného. Stačí někdy prostě „jen být“.. , tak to tento týden zkuste.



2. MILENCI


Druhá karta se jmenuje Milenci a ukazuje na týden plný citů, hledání rovnováhy a spokojenosti ve vztazích. Tuto kartu si vždy vytáhne ten, kdo bude řešit v daném období vztahy nebo se jeho otázky a hledání odpovědí týkají především vztahové oblasti. Člověk je tvor vztahový. Abychom rostli, potřebujeme mít ve svém životě druhé, kteří nás doplňují, sdílejí s námi své zážitky, prožitky, pocity. To díky druhým si uvědomujeme a chápeme. Díky nim rosteme a neustále se vyvíjíme. Od nich k nám chodí informace, které nám přináší do života pochopení, ale také radost. Když pak máme vedle sebe někoho, komu důvěřujeme, ukazujeme mu nejen svou hezkou část, ale i tu, za kterou se často stydíme. Jsme upřímní, otevření, ale také velice zranitelní. Jenže přesně tak, jak se otevíráme my, se otevírá i ten vedle nás. Když pak není dobrý den nebo lehké období, naše zranitelnost sílí a mezi námi se může otevřít propast. Někdy, když se objeví dvě duše podobně zraněné a podobně reagující, což se stává hodně často, aby si obě dvě byly navzájem zrcadlem a posunuly se, lehce dojde k neshodám a k nedorozumění. Přes všechnu bolest pak zapomínají, že to, co jim brání ve vztahu dál harmonicky pokračovat, jsou jejich minulá nevyřešená zranění – z dětství, z jiných vztahů, z nízkého sebevědomí,.. Zamyslete se tento týden, zda zbytečně s druhými vedle Vás nebojujete, protože je ve Vás ukrytá hořkost z minulých zklamání. Dejte vztahům šanci, dejte šanci sobě – prožít pohodový, fajn vztah. Každá bytost si to zaslouží. Jen je někdy potřeba pátrat a hledat přesně tam, kde si to žádá naší pozornost. A tím tak i odstranit všechno to, co je ukryto hluboko v nás.



3. SCHIZOFRENIE


Karta číslo 3 se jmenuje Schizofrenie a jak už její samotný název, ale i obrázek napovídá, tento týden se bude točit kolem nerozhodnosti a vnitřního tlaku. V tomto týdnu je potřeba si položit otázky - Čím se rozhodujete? Srdcem? Hlavou? Nebo neustále přebíháte od jednoho ke druhému a pak máte schizofrenní pocit jako človíček na obrázku.? Odpovězte si. V životě jsou situace, kdy opravdu tápeme a nevíme, jak se rozhodnout. Někdo si dává na čas a snaží se porozumět tomu, co si jeho duše žádá. Jiný se naopak zbrkle rozhodne a za 5 minut už je jeho rozsudek zase opačný. Tento týden bude o uvědomění si, zda je Vaše hlava a srdce ve spojení nebo se naopak tyto dva póly mezi sebou hádají pokaždé, jak dojde k rozhodování. Pokud jsou hádky časté, je potřeba se na toto zaměřit. Někdy stačí jen vyjít do přírody a ujasnit si myšlenky, někomu pomůže příjemná hudba nebo rada od blízkého člověka. Každému pomáhá něco, ale je důležité nezahrabávat se pod koberec nebo nedej bože padat do propasti zoufalství. To Vám nepomůže. :) V těchto stavech je vždy dobré dělat něco proto, aby tento stav rychle odešel. Nenechte se proto tento týden do tohoto pocitu zmanévrovat. Víte co se říká - naše myšlenky jsou tak silné, že se podle nich odvíjí i náš celý život.



Autor: Tereza

bottom of page