top of page

TÝDENNÍ PŘEDPOVĚĎ (10.5. – 16.5.2021) - OTOČENÍ



Pěkné pondělí! Vítám Vás u pravidelné týdenní předpovědi!


Tento týden se bude odehrávat pod 19. tarotovou kartou s názvem SLUNCE. Tato karta nám přináší motivaci a odhodlání. Nejde jen o to nějakou činnost začít, ale mít i dostatek sil k tomu vytrvat a nepolevit ve snažení po týdny, nebo třeba i měsíce. Právě Slunce může naznačovat, že nastala vhodná doba pustit se do rozsáhlých projektů, do nové cesty, nebo zkoumání vlastního podvědomí, protože budete na to budete mít dostatek energie. Slunce je o nalezení zdroje, o nalezení toho, co Vás nabíjí a dodává Vám energii stále jít a pokračovat po své cestě za poznáním. Slunce je karta, která znamená, že máme důvěřovat tyto dny vlastní síle a věřit, že nic není nemožné. Měli bychom se tento týden více zaměřit na radost, odprostit se od všech zábran a obav a odevzdat se více plynutí života. Zároveň je tyto dny naším úkolem více se dívat na život z té slunné strany.


Co se týče astrologických konstelací tohoto týdne, asi tou nejzásadnější je úterní Novoluní ve znamení zemského Býka. Posvítíme si na téma bydlení, stěhování, budování, obecně téma domova. Položíme si otázku, zda jsme se svojí bytovou situací spokojení, zda tam, kde žijeme, se cítíme stabilně a naplněně, a pokud ne, tak co bychom chtěli jinak? Další konstelací je páteční přesun v planetě štěstí a hojnosti Jupiter, která přejde ze vzdušného Vodnáře do vodních Ryb. V přímém směru se tato planeta zdrží do 20.6., aby se pak opět rozjela 18.10. Od konce května nás spolu s retrográdním Saturnem čeká několikaměsíční jízda, která bude zaměřena na vyřešení si všeho, co stále odkládáme k dořešení. Až do října se budeme navracet ke své minulosti, kterou postupně vyřešíme a uzavřeme, abychom se pak na podzim rozjeli s čistým štítem.


"V jaké oblasti však nyní ve svém životě potřebujete změnu? Novoluní, které nastane v úterý ve znamení Býka, je pro realizace změn ideální. Znamení Býka je v astrologii spojováno s materiální oblastí, penězi, majetkem, vytrvalostí, rozvahou, praktičností. I když nejste narození ve znamení Býka, můžete těchto příznivých, kreativních a plodných energií využít. Tato lunární fáze přináší energii uzdravení. Ať už se rozhodnete zlepšit své zdraví, změnit životní styl, ozdravit své finance, nebo mezilidské vztahy, anebo zahájit nové aktivity či projekty, něco udělejte a buďte aktivní. I drobné změny povedou k celkovému zlepšení vašeho života. Pomoci vám mohou i příznivé energie Jupiteru. Při tomto planetárním postavení můžete přilákat šťastné náhody a zlepšit svůj život, když budete nezištně pomáhat a ve svém snažení budete myslet i na prospěch druhých lidí. Při tomto planetárním postavení byste měli věnovat více pozornosti spiritualitě. Jupiter vám prostřednictvím víry, intuice, rozjímání, soucitu a dobročinnosti může ukázat cestu, jak být spokojenější a šťastnější v této fázi vašeho vývoje. V první polovině týdne bude Luna procházet znamením Býka. To je ideální konstelace pro vyřizování úředních a administrativních záležitostí. Věnujte pozornost financím a majetku. Astrální kombinace tohoto týdne přeje investicím do hmatatelných věcí. Ve středu bude Mars v Raku stát v příznivém postavení k Uranu v Býku. Měli byste mít k dispozici více energie, být přesvědčiví a zvládnout hodně práce. Případné pracovní a jiné schůzky si sjednejte na středu, čtvrtek nebo páteční dopoledne. V první polovině týdne si zajděte do kadeřnictví, na manikúru, pedikúru. Pečujte o sebe. O víkendu bude Luna procházet znamením Raka. Tato lunární fáze bude směrovat pozornost na rodinu a domácí záležitosti. Je to ideální konstelace pro úklid, úpravy a opravy domu, zahradničení, kutilství a také rodinná a přátelská setkání u dobrého jídla a pití."


Mějte krásný týden!


 
 

1. KAŽDODENNOST


Dny Vám poslední dobou připadají stejné, zachvátil Vás pocit stereotypu. Ne že byste se dvakrát nudili, to vůbec ne, ale ve Vašem životě je stále několik stejných činností, které se opakují pořád dokola a Vy už jste z toho všeho unavení. Děláte ty samé činnosti pořád dokola a u toho máte v hlavě neustále slova, kdy si říkáte: „jasně, tenhle stereotyp je přece v životě zcela normální“, ale já dodávám: „a to říká kdo.“ To, že to pozorujeme v životech ostatních přece neznamená, že to je normální. Spíš naopak. Většina už si na tento denní režim prostě zvykla a nehodlá nic měnit. Tato karta nehovoří o tom, abyste sekli s prací, odjeli někam do pralesů a tam zkoumali brouky a lovili divou zvěř. Spíše popisuje Vaše pocity – nudu, únavu a v nejzazším případě i pocit utíkání života mezi prsty. To ale není nic neměnného. To, abyste se tak necítili jde snadno změnit a nemusíte ani měnit nic okolo. Jde jen o to si v tom každodenním koloběhu najít něco dobrého. Hledat si v každé činnosti nějaké pozitivum – tedy co Vám činnost dává, co se díky ní učíte, co Vám do života a osobního rozvoje přináší. A věřte, že na každé činnosti se dá najít něco, co má ten hlubší smysl, o kterém se tak často zmiňuji. Takže až půjdete dnes nebo zítra do práce, vzpomeňte si na to, že z nějakého důvodu jste tam, kde máte být. A že správným náhledem na to co děláte, můžete mnohé změnit.



2. POLITIKA


Druhá karta tohoto týdne se jmenuje Politika a její témata jsou zde lež, pokrytectví, falešný postoj či přetvářka, a právě to Vám může brát energii. Je to karta, která varuje, abyste se měli tento týden nebo aktuální období na pozoru – ať už před ostatními, kteří se s Vámi snaží manipulovat a přetváří se nebo hůř – dát si pozor na sebe a své klamné postoje. Nalhávat si něco, o čem tušíme, že je to lež se totiž také nevyplácí. Když se smějete a přitom Vám do smíchu není, není dobré, stejně tak přesvědčování se o něčem, co je klam a iluze a Vy to dobře víte. To samé je, když se snažíme manipulovat s někým vedle nás a používáme svou mocenskou politiku k tomu, abychom dosáhli svého. Protože co si budeme povídat, každý z nás má v sobě svého politika, který se snaží prosadit své mocenské zájmy a neváhá použít jakoukoliv strategii. Až proto tento týden budete chtít třeba bojovat za pravdu, přesvědčovat a svému okolí za každou cenu otevírat oči nebo dokonce sami sobě, ujistěte se, jaké jsou doopravdy Vaše záměry a která část Vás se momentálně ujala vlády. V žádném případě ale se sebou ani s druhými nehrajte žádné hry. Mohlo by se Vám to ošklivě vrátit. Buďte upřímní a snažte se „být v pravdě“, tedy vše, co budete dělat nebo říkat, praktikujte pouze v plném vědomí toho, že víte co děláte. Tento týden je pro Vás důležité myslet na důsledky. Proto i když budete chtít zase někomu něco odkývat, jen aby nebylo zle, zbrzděte. I to je lež, a ta vždy vede na velké rozcestí.



3. EXISTENCE


Jste sami sebou? Uvědomujete si naplno kým jste? Uvědomujete si své vlastnosti, své dary, své poselství? Tato karta hovoří o tom, že byste se na toto vše měli tento týden zaměřit. Možná si říkáte proč, k čemu to bude, vždyť to vím. Vybrali jste si však tuto kartu a ta říká, že je z nějakého důvodu potřeba si to připomenout. Vezměte si tento týden papír, tužku a napište to. Napište si své sny, své touhy, své cíle a zamyslete se nad nimi. Život utíká, každou sekundu jste starší a starší a každou sekundou se Vám i krátí život. Uvědomte si to a začněte se soustředit více sami na sebe. Vyhraďte si čas a začněte dělat něco více pro sebe. Karta Existence je o tom, zda si uvědomujete, proč jste se sem na Zem narodili. Co tu máte vykonat, vybudovat, jak máte naložit se svým talentem. Každý jsme dostali do vínku dar. V něčem vynikáme, v něčem jsme dobří. Co to je? A rozvíjíme to vůbec? To je Vaše téma pro tento týden.



Autor:

Tereza

Astrocentrum (text o planetárních konstelacích tohoto týdne)

bottom of page