top of page

TÝDENNÍ PŘEDPOVĚĎ (11.12. – 17.12.2023)


Krásné pondělní ráno! Vítám Vás u pravidelné týdenní předpovědi!


Včera jsme oslavily 2. adventní neděli. Na svých věncích jsme zapálili 2. adventní svíčku, bronzovou, která by se měla nazývat svící lásky. Někde je však také uváděno, že je to svíce míru. Tradice jsou totiž různé a pro různé věřící znamená různou symboliku. V čem se však věřící shodují, je název třetí svíčky, která nás čeká na konci týdne. Je to svíčka stříbrná a platí za symbol přátelství.


Astrologicky nám opět chybí vzduch. Planety se pohybují ve vodních, ohnivých a zemských znameních, ale vzduch není nikde. V čem nemůžeme dýchat? Je to celá životní situace nebo nemůžeme dýchat sami se sebou? Odpovězme si, je důležité vědět, kde se nám nedostává potřebného vzduchu. Je to samozřejmě zase jen období, ale i tak nám to období může o nás a našich potřebách hodně napovědět.


Už pár dní se táhne oblohou přesná opozice mezi Venuší a Jupiterem. Oba dva chtějí něco jiného, jak se rozhodnout? Zariskovat nebo se držet toho, co znám? Dát na rozum nebo na srdce? Je pro mě lepší tahle varianta nebo tahle? Co já vlastně chci? Nerozhodnost, neumění si vybrat, neboť obě dvě varianty mají své mouchy a žádná není ideální. No.. jako život sám. Ale i tato konstelace nám něco říká. O nás, o naší situaci. Proč se takto cítíme? A kde vznikl ten rozpor? Je tam opravdu jen teď nebo tam byl už dávno, akorát jsme ho nechtěli vnímat?


Naopak díky pozitivní vazbě Merkuru, planetě komunikace a Lilith, se umíme tyto dny ponořit do svého nitra, vyjadřovat své nejhlubší myšlenky, pochopit možná i svou mysl a vytáhnout z ní to, co nám dá odpovědi. Velmi příznivá doba pro tvoření a kreativní činnosti, především pro psaní.


O víkendu, vlivem kvadratury Slunce a Neptuna, se můžete tak trochu nutit – do úsměvu, pozitivní nálady, do motivace či výdrže. Bude těžké se uvolnit, protože vzhledem k této konstelaci, se z nějakého důvodu budete muset držet. Pravděpodobně vzhledem k nějaké situaci, která Vám úplně nedopřeje uvolnit se a být sami sebou. Pokud však tento kvadrát využijete duchovně, může přinést zajímavá odhalení.


Mějte krásný týden!


Autor: Tereza

bottom of page