top of page

TÝDENNÍ PŘEDPOVĚĎ (12.12. – 18.12.2022)


Krásné pondělní ráno!


Dnešním dnem zahajujeme 50. týden. Včera jsme prožili již 3. adventní neděli, tento týden nás čeká poslední – čtvrtá adventní neděle. Třetí adventní svíčka je symbolem PŘÁTELSTVÍ a slaví se na stříbrnou neděli. Na konci tohoto týdne oslavíme poslední adventní neděli, která je zlatá. Na svých věncích necháme hořet 4 svíci. Podle tradic by měla mít růžovou barvu a platí za svíci lásky. Tím završíme celý adventní čas.


Se zimním obdobím je přirozené, že se více uzavíráme do sebe, přemýšlíme a vracíme se ve své mysli do toho, co jsme prožili. Já mám tento adventní čas aktuálně trochu hektičtější. Přesouvám se v tomto čase na půl do Prahy, kde od ledna budu působit a s tím se samozřejmě pojí spousta zařizování a obíhávání. Je to ale do jisté míry také těšení se na něco nového, neboť jsem z části i Střelkyně a jakákoli změna je pro mne dobrodružství, čas těšení se, i když vím, že to může přinést i spousta starostí.


Nicméně život je změna a já změny vítám moc ráda. Když dlouhodobě stojím na místě, vytvářím si sama pro sebe nové výzvy, které mohu zdolávat a překonávat se, protože pak cítím hrdost na sebe samou. Z té malé holčičky je žena, která je tvůrkyní svého života. Mohla bych zůstat ve své komfortní zóně, která je pohodlná a příjemná. Ale nic mě v této zóně extra nečeká a někdy je fajn tyto vody sami rozčeřit, aby se voda zase očistila a nezvětrala. Jako v místnosti, ve které je sice teplíčko, ale když otevřeme okno a pustíme nový vzduch, je to příjemné osvěžení.


Co Vy? Jak to máte se změnami? Vytváříte si je nebo čekáte na impuls od osudu?


Ráda bych k tomu napsala i to, že se to pojí s jistou nespokojeností, která je dána nám všem. Přece jen jsme lidi.. Všichni chceme více. Ještě lepší auto, ještě lepší sedačku nebo cítit se líp. „Anglicky se domluvím, ale není možné mluvit ještě lépe?“ řekla jedná má klientka minulý týden na sezení. A to je přesně ono. Proč se držet pohodlně na páté úrovni, když můžu být na šesté? A ne, není to nevděčnost ani nepokora či neskromnost. Je to touha žít a vykřesat od života maximum.


Krásný týden!


Autor: Tereza

bottom of page