top of page

TÝDENNÍ PŘEDPOVĚĎ (12.4. – 18.4.2021) - OTOČENÍ


Pěkné pondělí! Vítám Vás u pravidelné týdenní předpovědi!


Nacházíme se v 15. týdnu roku 2021.


V pondělí nás čeká již zmiňované Novoluní ve znamení ohnivého Berana. Beran je symbolem síly, nových začátků a nového směru. Krásně se nám zde propojuje beraní energie – Slunce i luna stojí v Beranu, pondělní den nás nabádá k zamyšlení se nad tím, jak žijeme a co potřebujeme ve svém životě změnit, co chce obměnu nebo nové nastavení. Právě tyto dny je ideální čas na rozjezdy a na vše, co jsme dosud odkládali. Pondělní den je výborný pro dokončování, ale také pro akci, je to produktivní den.


Úterý se luna pohybuje v zemském Býku, navíc stojí blízko u planety změn Uran. Moderní technologie stagnují, proto pozor, abychom měli vše zálohované. Hrozí problémy s telefony, počítači a celkově se vším co souvisí s internetem a technologiemi.


Ve středu se stále pohybujeme v Býku, což je samo o sobě dobré postavení na plány, organizaci a na vše co souvisí s tím, jak máme věci uspořádané a jaký máme ve věcech zaveden řád. Pokud potřebujeme zavést do svého života více pravidel, je na to úterý a středa ideální. Luna se nám však tento den pohybuje blízko Černé luny, což nadělává většinou nepořádek v našich emocích. Můžeme být rozhození, chvilkami podráždění a nesví, pocítíme možná nějaký tlak, což nám vlivem Černé luny nemusí být zrovna dvakrát příjemné. Černá luna je spouštěč, který vytahuje nepříjemné pocity a hluboko uložené strachy. Je to na jednu stranu fajn, protože díky tomu si uvědomíme, co vše ještě nemáme zpracované a můžeme na tom pak snadněji pracovat, na druhou stranu je to komplikovaný aspekt a my se můžeme cítit tento den vykolejení a ne zcela ve své kůži.


Ve čtvrtek se pohybuje luna Blíženci, kteří souvisí s elementem vzduchu. Vše se hýbe, dává se do pohybu, Pluto aktivuje transformaci, navíc je aspektován na Severní uzel. Stávají se osudové záležitosti. I na tom špatném bychom měli hledat to, co nás může posunout.


Pátek je to s energiemi velmi podobně. Vnímáme více skryté symboly, uvědomujeme si maličkosti, které bychom dříve za jiných konstelací vůbec nepostřehli.


V sobotu se nám dostává luna na Mars, planetu boje, aktivity a energie. Tento den se po nás chce větší akce. Vybít ze sebe své emoce, ideálně tento den sportem, ne na jiných lidech, k čemuž budeme mít tento den sklony. Hlídejme proto o víkendu, abychom zbytečně nevybuchli a nespustili lavinu, která by neměla pěkné následky. Je třeba tento den svou zvýšenou energii někde vybít, soustředit se na to, jak umíme pracovat se svou energií. Zda ji ventilujeme správným směrem. Každý máme nějakou energii, energie je všude kolem nás, ovládá celý svět. Když si toto uvědomíme a naučíme se vše odehrávající se v nás dát dobrým směrem, svou energii usměrnit, máme vyhráno. Jupiter, planeta štěstí a hojnosti, je v sobotní den ale pěkně postavená, proto se můžeme dobře seznámit, užívat si chvíle pohody a pociťovat ve svém životě větší hojnost a radost. Tento den přeje komunikaci, vyříkávání si, dokážeme pohnout se vším, co je zaseklé a aktuálně stagnuje. Jen pozor na emoce, tento den je důležité, abychom s nimi pracovali a nenechali je bezmyšlenkovitě negativně ovládat naše životy.


Neděle je luna v Raku, což je znamení vodní, emotivní, silné na prožitky a pocity. Pozor na rodinné vztahy, jsme náladovější, citlivější a může se nás mnoho dotknout. Hrozí větší zranitelnost a urážlivost, nikomu nekecejme do jeho života, ale ani si nenechme od nikoho ovlivňovat ten svůj.


Pěkný týden!




 

1. SAMOTA


První karta tohoto týdne se jmenuje SAMOTA a je pod číslem duchovní devítky. Číslo 9 a fialová barva nám o této kartě říká jediné. Někdy je dobré a dokonce nutné se od všech vzdálit a vydat se na cestu objevování. A jak jinak, než úplně sám. Přemýšleli jste někdy na pojmem samota? Toto slovo může u někoho vzbuzovat obavy, úzkost či strach a kolikrát úplně zbytečně. „Samota neznamená, že nám chybí společnost, osamění je ve chvíli, kdy naše duše s námi může volně rozmlouvat a pomáhat nám rozhodovat o našich životech. Proto nechť jsou požehnáni ti, kdo se nebojí osamění. Komu nenahání strach společnost jich samých, kdo nehledají zoufale něco, čím by se zaměstnali, čím by se bavili či co by soudili. Kdo totiž není nikdy sám, nepozná sám sebe. A kdo nezná sám sebe, začne se obávat prázdnoty. Avšak prázdnota neexistuje. V naší duši se skrývá obrovský, nádherný svět a čeká, až ho objevíme. Je tam i se svou neztenčenou silou, ale je tak nový a mocný, že se jeho existenci bojíme uznat." Jakmile ji však uznáme a ponoříme se naplno do hlubin své vlastní duše, myslím, že už nebudeme chtít nikdy jinak. Takže.. téma na nový týden je jasné. Vzhůru do objevování své vlastní duše! Ideálně v samotě samotinké, protože právě samotu potřebuje Vaše duše jak sůl. Tak jí to dopřejte.



2. POLITIKA


Druhá, velice silná karta tohoto týdne se jmenuje Politika a její témata jsou zde lež, pokrytectví, falešný postoj či přetvářka. Je to karta, která varuje, abyste se měli tento týden nebo aktuální období na pozoru – ať už před ostatními, kteří se s Vámi snaží manipulovat a přetváří se nebo hůř – dát si pozor na sebe a své klamné postoje. Nalhávat si něco, o čem tušíme, že je to lež se totiž také nevyplácí. Když se smějete a přitom Vám do smíchu není, není dobré, stejně tak přesvědčování se o něčem, co je klam a iluze. Horší varianta této karty pak je, když se snažíme manipulovat s někým vedle nás a používáme svou mocenskou politiku k tomu, abychom dosáhli svého. Protože co si budeme povídat, každý z nás má v sobě svého politika, který se snaží prosadit své mocenské zájmy a neváhá použít jakoukoliv strategii. Až proto tento týden budete chtít třeba bojovat za pravdu, přesvědčovat a svému okolí za každou cenu otevírat oči nebo dokonce sami sobě, ujistěte se, jaké jsou doopravdy Vaše záměry a která část Vás se momentálně ujala vlády. V žádném případě ale se sebou ani s druhými nehrajte žádné hry. Mohlo by se Vám to ošklivě vrátit. Buďte upřímní a snažte se „být v pravdě“, tedy vše, co budete dělat nebo říkat, praktikujte pouze v plném vědomí toho, že víte, co děláte. Tento týden je pro Vás důležité myslet na důsledky. Proto i když budete chtít zase někomu něco odkývat, jen aby nebylo zle, zbrzděte. I to je lež, a ta vždy vede na velké rozcestí.



3. SROVNÁVÁNÍ


Číslo 3 symbolizující kartu vpravo přináší téma SROVNÁVÁNÍ. Je to velice široký pojem, může se týkat srovnání někoho s někým, něčeho s něčím či přímo ta varianta, ze které to všechno srovnávání pramení - srovnávání sebe s druhými. Jsou to neustálé pochybnosti a obavy pramenící z vás samotných a koukání se na to, zda jste dost dobří, chytří, krásní, touhu být co nejlepší nebo také zda děláte vše, co byste měli. Je to takové neustálé bičování se. Co Vám ale tento zažitý vzorec dává? Nic. Nejenže je to opět ta nesebeláska, ale také se ve Vás probouzí neustálý pocit být ve střehu, nikdy si neodpočinout, nic si neužít, protože pořád bude ve Vaší hlavě zapnutá kontrolka, která bude určovat, zda jste udělali dost. Bohužel dle ní je dost možné, že budete svítit pořád a k tomu budete poslouchat stále opakující se písničku „zase jsem nic neudělal/a“, „zase jsem přibrala“, „stejně mě nikdo nebude poslouchat, radši nic říkat nebudu“ nebo známé „zase to dělám špatně, jak jinak“. Důležité je však si uvědomit, že toto je opravdu jen Vaše hlava a dokud si to v ní nenastavíte jinak, nebudete spokojeni nikdy, i kdybyste všechno dělali vlastně perfektně. Vaše hlava si pokaždé najde něco, proč by to mohlo být špatně. Pokud ji tedy nechcete uříznout, což předpokládám, že ne , je potřeba se tyto myšlenky naučit vyhodit a se svou hlavou vycházet. Tento týden proto nejen že mějte respekt k vlastním kapacitám, ať už jde o fyzickou sílu, vytrvalost a soustředění nebo možnosti nervového a emočního systému, ale také zkuste svou hlavu obalamutit a myšlenky přeměňte. Ze slov typu „zase jsem nic neudělala“ si řekněte „je potřeba dopřát si odpočinek, je potřeba také na chvíli vypnout“. Místo toho, abyste se tedy tento týden trestali za to, že nesplňujete své nebo čísi představy, oceňte se, že děláte maximum, kterého jste v danou chvíli schopni. Tohle je Vašich 100 %. Čím dříve to začnete akceptovat, tím rychleji si můžete dopřát důstojnost, respekt a sebeúctu, po které ve skrytu tak toužíte.



 

Autor: Tereza

bottom of page