top of page

TÝDENNÍ PŘEDPOVĚĎ (13.12. – 19.12.2021) - otočení



Krásné pondělní ráno! Vítám Vás u pravidelné týdenní předpovědi dle Vašeho výběru!


Včera jsme oslavili 3. adventní neděli, zapálili jsme třetí svíčku na svém adventním věnci. Jak už bylo napsáno v minulém týdenním příspěvku, třetí adventní svíčka je symbolem PŘÁTELSTVÍ a slaví se na stříbrnou neděli. Na konci tohoto týdne oslavíme poslední adventní neděli, která je zlatá. Na svých věncích necháme hořet 4 svíci. Podle tradic by měla mít růžovou barvu a platí za svíci lásky.


Astrologicky máme tento týden spoustu planetárních přesunů. Hned v pondělí se nám přesouvá z ohnivého Střelce planeta aktivit a komunikace Merkur, která zamíří ve večerních hodinách do zemského Kozoroha. Tento den se nám také přesune planeta Mars, která stojí za způsobem, jakým řešíme své záležitosti – z vodního Štíra přechází do Střelce. Luna se navíc pohybuje celý den v Beranu, pondělek tedy může být pro spoustu z nás poměrně akčním – od rána až do večera se nemusíme zastavit. Využijme této energie na maximum. Udělejme, co udělat potřebujeme, ideálně nic neodkládejme a vrhněme se na to tento den. Je dobré si vše zařídit ideálně začátkem týdne, neboť nedělní Úplněk, který budeme den ode dne víc a víc cítit, nás bude rozptylovat.. Emoce a nálady budou vyhrávat před organizovaností, logikou a rozumem. Ve středu je dobré hlídat si co říkáme, na nebeské klenbě se to hemží napěťovými konstelacemi, které opět zesilují. Mohou se spouštět věci, které nebudeme moci ovlivnit – nebo si to aspoň budeme myslet. Nicméně není to tak, že spoustu věcí máme ale i ve svých rukou? A dle toho pak záležitosti dopadnou? Neexistuje dobrého a špatného rozhodnutí, obě dvě rozhodnutí nám něco dají, nicméně existují rozhodnutí, kdy půjdeme lehčí cestou a pak rozhodnutí, která budou možná až zbytečně komplikovaná. Jakou cestu si v životě vybíráme a proč? Velký pozor si dejme v pátek. Nedělní Úplněk hraje s mocnými zbraněmi, hrozí nedorozumění, střety, zbytečné dusno. Pocítíme v některých ohledech tlak a nervozitu. Nenechejme se rozházet. Sobota už je Úplňkem zcela nasáklá a neděle „jakbysmet.“ V neděli se nám kromě Úplňku, který se odehrává ve vzdušných Blížencích, stěhuje i planeta Venuše, která stojí v Kozorohu, do retrográdu a také Cheiron, planeta zraněného léčitele. Ta se naopak rozjede a opustí na 4.adventní neděli svůj několika měsíční zpětný chod. Týden to může být vzhledem k planetárním konstelacím poměrně hektický, ale nemusí. Jaké si to uděláme, takové to budeme mít.



Krásný týden!



 

1. SRDCE


Karta, která se ukrývá pod číslem 1, se jmenuje Srdce a je symbolem emocí, lásky, pocitů, vztahů, ale také radosti. Když vypadne tato karta při výkladu, mluví o tom, že prožíváme období, kdy se pravděpodobně více zaměřujeme na to, co cítíme, naše pocity mluví o sto šest. Je to také karta zamilovanosti, euforie a hezkých okamžiků. Ať zrovna řešíme vztahy nebo ne, karta je radou, abychom se tyto dny soustředili právě na zvětšování pocitů, které naše srdce oblaží. Může to být hezká procházka, která nám udělá radost, koupě dárku kolegyni, o kterém více, že ji zahřeje na srdci, můžeme se zachumlat jeden večer do deky a vzít si dlouho odkládanou knížku, nebo jednoduše udělat něco, u čeho víme, že nám bude dobře. Měli bychom se tento týden soustředit na své pocity a vnímat je – co je příjemné a co nepříjemné. Pro někoho je tato karta předzvěstí lásky, hezkých pocitů ve vztahu a radostného období, pro někoho zase radou, aby se zaměřil na to, co v něm lásku vytváří. Láska je totiž především v nás. Ostatní nás mohou k těmto pocitům dovést, ale stejně je naším úkolem naučit se vytvořit si je sami.



2. MĚSÍC


První karta tohoto týdne se jmenuje Měsíc a symbolizuje naše pocity, nálady, náladovost, úzkost či deprese, ale také intuici, vnímavost a silnější napojení. Zdravotně pak hovoří o nespavosti a psychosomatice, tedy to, jak se cítíme, tak se aktuálně může odrážet na našem fyzickém těle. Tento týden můžete prožívat silnější emoce, pravděpodobné jsou i stavy nějaké nejistoty, nestability, možná i vnitřní panika, která vychází z toho, že nebudete vědět, jak na některé věci reagovat, jak se zatvářit, zachovat, co říct a podvědomě se budete vnitřně stresovat tím, co by bylo ta nejlepší cesta. Možné je také to, že zažíváte aktuálně nějaký pocit nejistoty, nevíte, na čem jste, jak některé věci budou pokračovat. Vzhledem k tomu, že karta Měsíc hovoří i o minulosti, říká Vám karta, že Vás mohou provázet zároveň nějaké myšlenky na minulost, můžete žít ve vzpomínkách a nechtít se minulosti pustit. Rada pro tento týden pro Vás je, abyste pustili minulost, pokud ji řešíte, a začali žít to, co je teď. Další radou je, abyste se naučili pracovat s tématem vnitřní nejistoty a nestability, abyste se naučili reagovat na to, když se něco neděje tak, jak si přejete. Ideální by bylo, kdybyste se tento týden zaměřili na své pocity a učili se je pozorovat, doporučena je pro tento týden i samota, která Vám dá vlivem Vaší aktuálně zesílené intuice klid a vnitřní pohodu.



3. PRSTEN


Třetí karta, která tento týden vypadla, se nazývá Prsten a představuje závazky, dohody, smlouvy, vztahy, společenství, ale také zodpovědnost, stabilitu nebo i opakující se cyklus. Začneme tím posledním. Pro někoho z Vás tato karta znamená, že se opakuje stejná situace, kterou již znáte a ve které si připadáte bezmocně. Je to něco, co je opakováno a co nám nedělá příliš dobře – prsten je symbol pout, nějakého závazku. Při výkladu tato karta třeba padá u lidí, kteří se točí ve stejných vztahových situacích a neumí z toho vyjet pryč. Je dobré, pokud se v tomto vidíte, položit si otázku „proč se Vám opět opakuje situace, kterou už znáte.“ Dalším tématem této karty jsou smlouvy. Může to znamenat novou pracovní smlouvu, nové pracovní závazky či nový projekt, který se rýsuje na obzoru. Vztahově je karta propojena s pevností, stálostí, ale jak už bylo psáno výše, někdy i s opakujícími se situacemi, které nám nejsou zrovna příjemné. Prsten je zodpovědnost. Když ho nosíme, k něčemu a k někomu jsme se zavázali. Tento týden se proto i podívejte na to, co pro Vás znamená vztahový závazek, co si představujeme pod pojmem „na celý život“, ale i co je pro Vás zodpovědnost.


 

Autor: Tereza

bottom of page