top of page

TÝDENNÍ PŘEDPOVĚĎ (14.3. – 20.3.2022)


Krásné pondělní ráno!


Držet balanc. Téma aktuálního týdne. Umíte to? Stát nohama pevně na zemi a nenaklánět se ze strany na stranu? Dokážete jet delší dobu ve stavu vnitřní vyrovnanosti nebo skáčete nahoru a dolu, vlivem toho co se kolem Vás děje? Přirozeně citlivější jedinci mají tendenci k výchylkám, vše cítí silněji a pokud Vy sami tím citlivějším jedincem jste, je třeba se naučit s tímto pracovat. Ve vztazích vyvážit dávání a přijímání, ženskou i mužskou energii, ale také mít v rovnováze své emoce. Ve zdraví je třeba dbát na pestrou stravu, která bude dlouhodobou záležitostí, ne pouze chvilkovým otřesem, stejně tak dodržování pravidelnosti, která je neméně důležitá. K naší tělesné pohodě patří i pohyb, který by se měl stát pravidelným, ne pouze jednorázovým. Mnoho z nás to ví, ale stejně to většinou končí stejně. Přijde velké nadšení, které pomalu klesá. Držet ve svém životě balanc, ať se jedná o fyzickou či psychickou pohodu, chceme všichni, ale jak to, že některým to jde lépe? Že to vydrží tak dlouho? Pro něco se rozhodnou a ve svém dosahování cíle pokračují i přes různé nezdary?


Odpověď je jednoduchá. Bez vytrvalosti a vůle rovnováhy nedosáhneme. Tak jako se nikdo nenaučí perfektně na klavír během pár hodin trénování, ani my se nenaučíme být ve stavu klidu a jakéhosi vnitřního plynutí bez trénování své mysli. Než si naše tělo navykne na nový rytmus, musí úkon opakovat, doporučuje se 21 až 30 dní. Náš mozek po této době vyhodnotí, že se jedná o nový úkon, který se nejspíš stává pravidlem a je již pro nás automatický. Úkolem je tedy vydržet. A to nejen ve fyzickém pohybu, ale i v tom duchovním. Naší psychické pohodě přispívá meditace, dechová cvičení a trénování vědomého bytí. Tedy, že nebudeme dělat milion věcí najednou, ale budeme se snažit si vše naplánovat tak, abychom dělali věc ideálně jednu a pořádně ji procítili. Ně vždy se to podaří, hektická doba po nás vyžaduje i hektické tempo, avšak pořád platí, že jak si to zařídíme, tak to tak i bude vypadat a vždy existují možnosti nastavit si to tak, aby nám to vyhovovalo. To už však musíme sami. Tento týden se tedy zkuste pozorovat, všímejte si, co Vás nadzvedává ze židle, jaké emoce jsou u Vás vychýlené, na co reagujete. Pozorujte jak přes den jíte, pijete, zda přes týden sportujete, meditujete, a během dne se kromě lítání i zastavíte. Pozorujte se a ideálně si to i zapisujte. Možná budete sami překvapení tím jak u Vás probíhá každý den.


Planetárně se k sobě přibližují planety Jupiter a Neptun, které spolu budou v konjunkci 12. dubna. Jejich vliv můžeme pociťovat už nyní, přece jen v této sestavě je to konstelace, která se odehrává po 166 letech. V týdnu (věřím tomu!) že stihnu článek, kde napíšu konečně o jejich energii více. Jinak tento týden pocítíme páteční Úplněk v Panně, které dává do popředí naše tělo, celkově zdraví, organizaci a systém. V neděli pak Slunce přejde do Berana a my přivítáme jaro! Jarní rovnodennost je tu.



Mějte krásný týden!


Autor: Tereza

bottom of page