top of page

TÝDENNÍ PŘEDPOVĚĎ (15.1. – 21.1.2024)


Krásné pondělní ráno! Vítám Vás u pravidelné týdenní předpovědi!


Sluníčko nám tento týden dojíždí své poslední dny ve znamení zemského Kozoroha a v sobotu se přesouvá do vzdušného Vodnáře.


Vodnář jako 11.znamení zvěrokruhu je znamení, kterému vládne planeta Uran. Dříve, před objevením Urana, mu vládl Saturn – stejně tak jako Kozorohům, nyní je naplno pod vládou rebelského Urana. Když se nacházíme v období, kdy vládu postupně přebírají planety, které se stěhují do Vodnáře, máme v sobě chuť otevřít se novinkám, všemu, co je pro nás originální, nevšední a možná i docela bláznivé. Znamení Vodnáře překvapuje často svými netradičními názory (Vodnáři jsou velcí inovátoři!), ale také svými nečekanými nápady, které často překvapí i je samotné. S Vodnáři se rozhodně nelze nudit. Proto ani my, pod energií tohoto znamení, nebudeme následující měsíc pozadu a budeme často nejen vymýšlet, ale i realizovat věci, na které bychom si dříve netroufli.


Kromě Slunce se tento týden přesouvá do Vodnáře i planeta Pluto, která od srpna 2006, tedy téměř 17 let, není považována za planetu sluneční soustavy. My astrologové s ní však pracujeme dál, protože její vliv na naše životy, a především na globální úroveň, je poměrně velký. Především, když se podíváme zpětně na to, co po sobě tato planeta zanechala, když prošla některými oblastmi.


Planeta Pluto je spojována se smrtí, neboť jejím představitelem je Hádes – bůh podsvětí, dále s transformací, přeměnou a také podvědomím a vším, co je skryté a neviditelné. Pluto do Vodnáře vstupuje již toto období podruhé, aktuálně teď od neděle (21.1.) bude až do září (2.9) ve Vodnáři, pak ještě na chvilku vklouzne opět do Kozoroha, aby se pak v listopadu (19.11.) do Vodnáře přesunula naposledy a zůstala tak až do roku 2043. Obecně lze očekávat rozvoj vědy, technologií či rozvoj robotizace. To, v čem se aktuálně skrze technologie nacházíme, je teprve začátek. Na druhou stranu, je Vodnář symbolem tolerance či lidskosti, je to v některých aspektech i paradoxně návrat k přírodě. O jeho vlivu si však ještě samostatně napíšeme.


Mějte krásný týden!

bottom of page