top of page

TÝDENNÍ PŘEDPOVĚĎ (16.1. – 22.1.2023)



Krásné pondělní ráno! Vítám Vás u pravidelné týdenní předpovědi!


Dnešním dnem vstupujeme do 3. týdne roku 2023, ve kterém nás čeká několik zajímavých, planetárních konstelací, včetně nedělního přechodu znamení v čínském zvěrokruhu. Bude se s námi loučit vodní Tygr a vystřídá ho vodní Zajíc. V západní astrologii se se Sluncem rozloučí Kozorozi a nastoupí vzdušní Vodnáři, kteří začnou od pátku slavit svá narození.


Spousta lidí se vždy těší, že Kozoroha vystřídá Vodnář, protože jeho energie je na rozdíl od zemského Kozoroha plná vzduchu a lehkosti, proto očekávejme rozhýbání ve více směrech. Navíc dvě poslední planety, které ještě stále couvají - Merkur a Uran, se tento týden přesunou do přímého směru. Od příštího týdne už nebude žádná planeta ve zpětném chodu, tudíž rozhýbání se opravdu pocítíme. Navíc díky Vodnáři nám jdou do cesty nové věci a hlavně mohou přicházet tak nějak samy od sebe, což je příjemné.


Zásadní konstelace tohoto týdne nás kromě přechodu znamení ve Slunci čeká v sobotu ve 21:53 večer, kdy zažijeme první Novoluní v roce 2023. Toto Novoluní se odehraje ve znamení Vodnáře, který otevře téma změn, nového vzduchu, a také jakési vnitřní rebélie. Dalším tématem, které vnímám u tohoto Novoluní aktuální, je téma našich aktivit a nakládání s časem. Poslední dobou k nám míří informace o tom, co se v nás všechno skrývá. K tomu patří naše dovednosti a talenty, a také naše dávná přání, která čekají na realizaci.


Padají otázky typu:


Co jsem opravdu já? A znám se tak dobře, jak jsem si vždy myslel/a? A co teď s tím vším objeveným budu dělat? Žiji to co opravdu chci? Nebo se jen tak plahočím a nechávám si utéct život mezi prsty?


V neděli nám pak končí roční vláda vodního Tygra, která symbolizuje, že rok 2022 byl především o emocích, prožívání či velkých změnách, a že je na čase předat žezlo dál - nyní vodnímu Zajíci. V průběhu týdne Vám ještě připomenu nasdílením článek o Tygrovi z minulého roku a napíšu článek aktuální, o Zajíci. Kromě těchto změn je ale také důležité zmínit ještě jednu věc.


Uran bude v neděli 2 minuty před půlnocí opět postupně přecházet do přímého směru. Co to pro nás znamená? Ve zkratce především to, že už možná lépe umíme pracovat a nakládat se svými financemi a že jsme si udělali více jasno v tom, co jsou pro nás naše priority a hodnoty. Nyní s přímým směrem planety se mohou finance opět začít zlepšovat a jít nahoru, totéž si i budeme více vědomi svých priorit, které nebudeme chtít překračovat.



Mějte krásný týden!


Autor: Tereza

bottom of page